Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mój facet naprawdę jest w Szwecji?

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam podejrzenia, że facet mnie okłamuje, ale pisze z numeru zaczynającego się od +46 a więc to jest Szwedzki prefiks. W związku z tym mam pytanie: Czy jest możliwe, że ten facet siedzi gdzie indziej a pisze ze szwedzkiego numeru ze szwedzkim kierunkowym? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Gość wwrrr
Oczywiscie, moze uzywac szwedzkiego telefonu za granica.

Gość gość
Ale chodzi o ten szwedzki prefiks

Gdziekolwiek by byl to I tak bedzie szwedzki prefiks. Nawet jesli jest w brazylii a pisze do ciebie ze szweckiego numeru to prefiks nie bedzie brazylijski tylko szwedzki.

Gość gość
Dlaczego myślisz, że Cię okłamuje?

Gość gość
Co wy perdolicie. Nie mozna pisac ze szwedzkim prefiksem bedac w innym kraju. To niemozliwe. Tepe dzidy, nigdy nie byly za granica. A slyszalyscie o czyms takim jak roaming? Gdyby pisal ze szwedzkim prefiksem bedac w innym kraju, oznaczaloby to, ze lapie szwedzka siec gsm w tym innym kraju, co jest niemozliwe

Gość gość
gośc z 08:41 ty juz lepiej sie nie udzielaj :O gooovno wiesz autorko oczywiście, że to możliwe

Gość gość
"Tepe dzidy, nigdy nie byly za granica. A slyszalyscie o czyms takim jak roaming?" Odezwala sie nietepa. Ja pisalam z polskiego numeru do Polski z Heyah bedac w Indiach na wycieczce.

Gość gość
Prawdopodobnie używa rimmingu zamiast roamingu, dlatego ma taki prefiks. Wniosek stąd taki że pewnie jest gejem.

Gość gość
czyli jak to w końcu jest?

Gość gość
jak ja jestem w polsce i pisze ze swojego brytyjskiego numeru to wyswietla mi sie +44. wiec to oboetnie w jakim kraju jestes ten numer sie nigdy nie zmienia.

Gość szkotka uk
ta od tepych dzid mnie rozbawila. :)) czy uwazasz, ze jak napiszesz ze swojego polskiego numeru bedac zagranica to ci sie prefiks zmieni? heheh dobre. Ta co niby wyzywa inne od glupoty. Jak masz zamiar kogos obrazac to najpierw chociaz sie doksztalc w temacie, na ktory masz zamiar sie wypowiadac. Tak, autorko, on moze miec szwedzka karte sim ale piszac z innego kraju caly czas bedzie ten sam prefiks

Gość gość
To ja może z innej beczki: czy w Polsce można kupić karty sim z innych krajów?

Gość gość
Co za szczekaczki. Pisac mozna z tego samego numeru ale i tak masz prefiks kraju z ktorego dzwonisz (z kraju w ktorym laczysz sie z siecia gsm). Mieszkam w Norwegii a pisze z polskiego numeru z norweskim prefiksem. Tak samo bylo kak bylam w Niemczech, Brazylii, UK, Czechach, Austrii, Belgii, Holandii. i Singapurze. Wiec mi tu nie perdolcie bzdur

W sklepach pewnie nie mozna, ale jak komus zalezy, to znajdzie kogos, kto sprowadzi, nie powinno to byc szczegolnie trudne.

Gość gość
Czyli numer kierunkowy zmienia się wraz z przekraczaniem przez nas granic danego kraju? . Mój numer w Polsce będzie wyglądał tak: +48 111 222 333 A w Niemczech już tak: +49 111 222 333? . Dobrze zrozumiałam???

Gość gość
zle, bo ten numer ma juz moze jakis niemiec 48 zostaje moja siostra przyjechala z ameryki i jak zadzwonila z lotniska, pokazalo sie jak by byla w ameryce

Gość gość
Jesli masz polskiego dostawce serwisu to prefix zawsze bedzie polski. Prefix nie jest po to, zeby widziec z jskiego kraju aktualnie dzwonisz tylko po to, zeby dostawcy serwisu wiedzieli dokad wyslac rozmowe, do jakiego dostawcy i w jakim kraju. A potem twoj dostawca wysle ci te rozmowe na komorke, niezaleznie gdzie jestes. Gdyby numer sie zmienial w kazdym kraju to skad by firmy wiedzialy dokad wyslac rozmowe?

Gość gość
"Mieszkam w Norwegii a pisze z polskiego numeru z norweskim prefiksem." Boże trzymajcie mnie! To głupie babsko zniesie kiedyś jaja i rozprzestrzenił swoja głupotę na kolejne potomstwo. Nieeee :o

Gość co za bzdurki
moj tel zaczyna sie na +44 i nie zaleznie czy pisze z UK gdzie mieszkam czy z Polski czy innego kraju gdzie pojade (a czesto wyjezdzam na wakacje do naprawde odleglych krajow) i zawsze jak pisze smsa to moj numer zaczyna sie od +44. Zreszta pomyslcie logicznie. Jesli wyswietlilby sie inny prefiks to oznaczaloby to ze masz juz inna karte sim. albo jak ktos by do ciebie dzwonil a ty bylabys na wakacjach to by sie nie dodzwonil bo przeciez masz inny numer. nie osmieszajcie sie z tymi teoriami

Gość gość
PREFIKS SIĘ NIGDY NIE ZMIENIA, BEZ WZGLĘDU W JAKIM KRAJU SIĘ JEST. Jeśli masz polską kartę to w każdym kraju na świecie , w którym bedziesz przebywać, pisać i dzwonić prefiks bedzie polski i nigdy się nie zmieni. Jeśli Twój chłopak kupił kartę w Szwecji to może on być teraz np. w Irlandii , Tajlandii czy Polsce i pisać i dzwonić do Ciebie a prefiks i tak bedzie miał szwedzki !!!

Gość Madeleine76
prefiks sie nie zmienia, , to tyle w temacie. twoj facet moze miec szwedzka karte ale byc gdziekolwiek

Gość gość
Tak samo bylo kak bylam w Niemczech, Brazylii, UK, Czechach, Austrii, Belgii, Holandii. i Singapurze No, no, szczególnie z tą Holandią interesujące :P Ja mam holenderski numer z prefiksem +31, niezmiennym, czy jestem w PL czy w NL, przy zmianie kraju zmienia się tylko operator sieci ( Lebara/ Orange PL ). I ten prefiks zostanie taki sam i w Niemczech i w Singapurze kiedy dzwonisz, no chyba, że sobie zmienisz kartę na niemiecką lub singapurską. Proste :)

Gość gość
a ja też myślałam że prefiks się zmienia w zależności od kraju :D

Gość gość
Numer telefonu sklada sie z prefiksu i numeru i jest UNIKALNYM MIEDZYNARODOWYM sposbem identyfikacji uzytownika linii telefonicznej (czytaj : karty SIM) Mozna sobie jezdzisc po calym swiecie, ale numer sie nigdy nie zmienia :P