Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czyli kp moge zjesc czekolade ???

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem jak z ta dieta...jedzac duzo ciastek typu biszkopty czy cukierki krowki plus zupe lekka ,jablko ,musli ,ciemne pieczywo i kasze gryczana niweluje dobre dzialanie kp?piszecie o braku diety kp...czyli niby mige jesc batoniki czy cukierki. Kakao ??

Gość gość
a dziecko ma kolki? kakao niby uczula odradza się jesc, ale jak chcesz to polecam bialaczekolade

Gość gość
wszystko mozesz jesc, kolki wynikaja z braku dojrzalosci ukladu pokarmowego i to co jesz nie ma na to zadnego wplywu

Gość gość
Ale czekolada może wywołać alergie nie kolki. Ja jadlam i nic nie bylo a czeklolada to silny alergen i dziecko moze dostac np wysypki. Twoja decyzja. Mozesz na pocztku zjesc maly kawalek i zobaczysz jak zareguje dziecko.

Gość ex_debill_konkubina
brak diety nie oznacza smieciowego jedzenia;) czekoladę tak, ale nie całą na raz, tylko trochę

Gość gość
Rany boskie, skonczcie juz z tym karmieniem piersia, dietami i kolkami. Dzieci karmione mm tez maja kolki, to tez od czekolady? Butelka czekolade wpiernicza, czy jak?

Gość gość
Jedz, ale to wyjdzie tobie na zle. Nie dostarczajac organizmowi wartosci odzywczych wezmie z zapasow. Poleca CI zeby, wlosy, a do mleka trafi to co musi ;)

Gość gość
WSZYSTKO moze wywolac alergie wiec co? Nie jedzmy nic? To moze sobie noge obetnij bo przeciez zylaki mozesz miec...

Gość gość
i co z tego moze wywolac alergie? badania wskazuja ze szybszy kontakt z alergenem zmniejsza ryzyko alergii w okresie pozniejszym.. na poczatku dziecko moze wysypac ale to nie znaczy ze ma alergie ale ze organizm dopiero uczy sie rozpoznawania, ja po ciazy od poczatku jadlam truskawki, kilka dni corka byla cala w kropki gdy wszystko zaczelo schodzic a ja dalej jadlam, wszystkie owoce sezonowe, teraz kp dalej i jem pomarancze bio i schemat ten sam - u dziecka kilka dni z wysypka a ja trzeci tydzien wcinam dzien w dzien i na skorze dziecka sladu nie ma, do 2 r.z. dziecko moze reagowac skornie a tylko 15% z tego jest alergia i to latwo rozpoznac bo objawy nie znikaja po kilku dniach tylko sie nasilaja... ale jedna z druga naczyta sie w internetach ze to alergia i natychmiast odstawic.. i tkwi w tym bledzie latami

Gość gość
Juz udowodnio,ze unikanie alergenu nie zmniejsza ryzyka alergii,ale zanim to sie rozniesie to bedziecie siebie i dzieci katowac "dietami". Proste probujesz jak cos sie dzieje wtedy odstawiasz. Ja jadlam hity na polozniczym. Bo bylam glodna,nic innego nie mialam,zreszta bylam po c******erwszej doby dawali mi kisielek. Dopiero na 2 dobe po poludniu troche ich obstawilam,ze jak mam dojsc do siebie,jak mam kp.,skad mam wziac sily jak mi tylko daja kisiel,to na kolacje dali mi i kolacje i obiad;) oczywiscie dieta byla zwiazana z operacja,jednak mi perystaltyka wrocila wiec uwazalam,ze jesc moge. Wiec kakao przy kp bylo u nas od samego poczatku.jak i wszystkie inne pokarmy potencjalnie alergizujace:miod,orzechy,nabial,pomidory,truskawki itp.