Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Smarowanie oliwką

Polecane posty

Gość gość

Smarowałyście swoim pociechą główki? Czy jeśli dziecko będzie tego wymagało powiedzą o tym w szpitalu? Jak rozpoznać, że trzeba to robić, nie licząc tzw. ciemieniuchy? W środę mam cc przez ułożenie dziecka i nagle mam pełno obaw czy sobie poradzę. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
pociechą ?

Gość gość
PociechOM chyba.. Tak. Smaruję ze wzgl.na ciemieniuchę.

Gość gość
Ja nie smarowalam glowki w ogóle. W szpitalu sa polozne ktore mozesz o wszystko zapytać. Po to tam sa te od noworodków. Ja mialam bardzo mile i odpowiadaly na wszytkie pytania. Dodatkowo masz z rejonu polozna srodowiskowa ona tez w razie pytan pomoże.

Gość gość
nie powiedzą w szpitalu bo teraz się przyjęło że jeśli ktoś decyduje się na dziecko to takie podstawowe informacje powinien znać i uznają to za oczywiste,możesz dziecko całe smarować oliwką bo skóra może być sucha,w końcu z płynu owodniowego jest wyciągane i jest w suchym środowisku :D bo nie wiem jak to nazwać hehe Mojemu schodziła skóra na stopkach i rączkach-przy zgięciach więc smarowałam a na ciemieniuchę oliwka u nas nie pomagała

Gość gość
U mnie w szpitalu caly personel byl bardzo pomocny i odpowiadal na pytania. A rodzilam w panstwowym szpitalu.

Gość gość
spokojnie, zapytasz środowiskową, ona na pewno odpowie na wszystkie pytania :)