Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

IMIĘ

Polecane posty

Gość gość

Imię Kazimierz dla dziecka. Co myślicie? Znam kilku małych Kazików, ale często spotykam się ze stwierdzeniem, że to krzywda dla dziecka, że teraz takich imion się nie daje.. Jestem zdania, że imiona, które teraz są modne przepadną tak jak imiona naszych dziadków.. nie podobają mi się te niby "nowoczesne" a mam dylemat.. Chyba to lepsze niż jakiś Brajan albo Vanessa... :/

Gość megitka8686866
nie podoba mi sie, to nie ma juz normalnych imion Piotr, Pael, Marcin itp po co wymyslac na sile...

Gość gość
Boszzzz...sama nie umiesz wybrac imienia?? Co Ci po opiniach kafe?? A jak Ci wszystkie napisza, ze Brajan to zmienisz zdanie? Ps.nie kumam spolszczania obcojezycznych imion.. Brajan..?! Co to ma byc? To juz dajta Brian...jak tak chce sie "innosci"

Gość gość
Oczywiście, że zdania nie zmienię, chciałam po prostu zaczerpnąć opinii innych środowisk (kulturalnych etc) A przepraszam, Kazimierz to nie jest normalne imię?

Gość gość
Kazimierz to bardzo ładne imię tak samo jak Władysław czy Stanisław :)

Gość gość
I właśnie dlatego piszę, żeby się po prostu dowiedzieć co o tym sądzicie. Podkreśliłam, że imiona typu "Brajan - spotkałam się z pisownią przez "i" i "j" (Żadne z nich mi się nie podoba), Vanessa, jakieś Fabiany to nie dla mnie. Ale nie chcę też dać takich imion, gdzie będzie odwracała się cała grupa w przedszkolu jak ktoś go zawoła. Dokładnie chodzi mi o wasze zdanie na ten temat, a nie chore wywody, trzeba to rozrysować czy potraficie czytać ze zrozumieniem?

Gość gość
:)

Gość gość
Wiesz, Kazimierz , choc mi sie to imię podoba, bym nie dała bo istnieje niebezpieczeństwo ze grupa bedzie go nazywac 'mały Kazio' a to ma juz wydzwiek pejoratywny. Za to bym rozpatrzyła WładysławaStanisława lub antoniego

Gość gość
Jeśli chodzi o zdrobnienie to bardziej jestem po prostu za "Kazikiem" :D Jakoś tak fajnie mi się kojarzy taki mały Kazik :P

Gość gość
tez mi sie fajnie kojarzy:) ale mówiłam juz o wieku szkolnym i grupie równiesniczej:)

Gość gość
kazdy ma inny gust, mi osobiscie nie podoba sie Kaziemierz ani Brajan(ale jakbym musiala wybierac pomiedzy tymi dwoma to oczywiscie Kaziemierz)