Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety są za naturalnym porodem bo na cesakę ich nie stać

Polecane posty

Gość gość
Nie generalizuj autorko. Mi groziła (tak GROZIŁA) cesarka i cały czas do końca miałam nadzieję, że obejdzie się bez operacji. Udalo sie, urodziłam sn i jestem z tego zadowolona. jesli jeszcze kiedys bede rodzic to takze sn. O kasie nawet nie myslalam, ale ty wiesz lepiej. kolejny temat do klotni i wyzywanek

Gość gość
Ja rodziłam przez 10 godzin (w nocy). O 8 rano zrobili cesarkę (spadające tętno dziecka). Fakt po cesarce się leży 6 godzin ale mi to było na rękę byłam tak wymęczona że przynajmniej mogłam się wyspać. Wstałam na drugi dzień i wcale nie było tak źle, nie chodziłam zgięta na wpół, sama się wykąpałam. Urodziłam w sobotę wyszłam do domu z dzieckiem we wtorek, czyli tak jak po porodzie naturalnym. Synek dostał 10 pkt. W chwili obecnej ma roczek i wogóle mi nie choruje. Z karmieniem nie miałam najmniejszych problemów. Przy następnym dziecku tylko cc

Gość gość
ja mialam cesarke na zyczenie, wstalam po 12h, wzielam prysznic, nie mam zrostow, nic mnie nie bolalo. to kwestia glowy - jak jest sie mieczakiem to na calej lini. te zdychajace po cesarkach po naturalnym to by chyba z okna skoczyly :D

Gość gość
Właśnie ból po cc to pryszcz w porównaniu do bóli porodowych

Gość gość
gość ja tulilam dziecko po cieciu, teraz nie lezy sie w znieczuleniu ogolnym PRLowska mamo smiech.gif dla dziecka jest lepsze cięcie, nie oszukujcie się. Fizjologia odchodzi w niepamięć, ewolucja nas zmienia, z dnia na dzień porody naturalne sa bardziej utrudnione ze wzgledow fizjologicznych. xx co za "mądrości".. szkoda gadać. "Ewolucja nas zmienia, fizjologia odchodzi w niepamięć". Kto takie brednie wypisuje?! Niedługo nie będziemy już oddychać tak jak teraz, w ten przedpotopowy sposób wdech - wydech. Podobno mają też rozwiązać problem załatwiania się - będzie nowa, ulepszona forma!!! Czekajmy, zatem, na postęp cywilizacyjny!

Gość gość
Mi grozi cesarka ,ja bym zapłaciła ale za to żebym mogła rodzić naturalnie.

Gość gość
gość Mi grozi cesarka ,ja bym zapłaciła ale za to żebym mogła rodzić naturalnie. xx Może będzie tak jak u mnie - obejdzie się bez. ja miałam dwa "zagrożenia" a na szczęście wszystko poszło gładko

Gość gość
do gościa wyżej Ty swoje mądrości też lepiej zachowaj dla siebie

Gość gość
Mam nadzieje że u mnie też się obejdzie.

Gość gość
gość do gościa wyżej Ty swoje mądrości też lepiej zachowaj dla siebie xx Doprawdy? lepiej czytać o zmieniającej się fizjologii dot. porodu?

Gość gość
a wskazać ci cechy ktore ewolucyjnie u nas sie zmieniaja? kobiety sa wyzsze i maja węższe miednice, stopy mamy dluzsze, zanikaja nam zęby ósemki, trzewioczaszka maleje w stosunku do mózgoczaszki... mam wymieniać dalej czy ci starczy "wyksztalciuchu"?

Gość gość
gość a wskazać ci cechy ktore ewolucyjnie u nas sie zmieniaja? kobiety sa wyzsze i maja węższe miednice, stopy mamy dluzsze, zanikaja nam zęby ósemki, trzewioczaszka maleje w stosunku do mózgoczaszki... mam wymieniać dalej czy ci starczy "wyksztalciuchu"? xx wymieniaj dalej bo to z***biście zabawne! mam ubaw, więc wal śmiało! :)

Gość gość
no i co ze mamy wezsze biodra, skoro liczy sie szerokosc kanalu rodnego?? bywa, ze ktos ma szerokie biodra i waski kanal i odwrotnie.

Gość gość
Jakbyś się uczyła kiedyś w życiu anatomii... to na pewno zwrócą ci uwagę na taką zależność :) Ciebie przemądrzała mamusiu, która nie ma za wiele do powiedzenia co bawi?

Gość gość
Ale przecież ważne jest również to, że mamy dłuższe stopy i zanikają nam ósemki..

Gość gość
no z duzymi stopami ciezko sie rodzi sn. dobrze, ze ja mam 36 :D.

Gość gość
kto tu jest przemądrzały? czy to ja piszę te fantastyczne wynurzenia o tym jak fizjologia odchodzi w niepamięć?

Gość gość
To ja bede miala ciezki porod,bo mam 38??! :)

Gość gość
Stopy i czacha mają się nijak do porodu, pisze o zmianach ewolucyjnych. DLatego Polska byla, jest i bedzie pelna takich niedoksztalconych gadajacyh bzdury ludzi. taka jedna z druga sie dorwa do koryta majac znikoma wiedze i zarzadzaja po swojemu. nie lubie gdy ktos wypowiada sie w tematach o ktorych nie ma pojecia. Ja przynajmniej tego nigdy nie robie :)

Gość gość
U mnie pierwszy porod zakonczyl sie kleszczami,bol nie do opisania wie tylko ten co to przezyl,w drugiej ciazy robilam wszystko by zalatwic cc i udalo sie...szesc dni po cc latalam po sklepie meblowym a po sn tak mnie nacieli ze przez dwa tyg.natylek nie moglam usiasc

Gość gość
A nie mogli zamiast kleszczy zrobic cc?

Gość gość
Dziecko utknelo w kanale rodnym,chyba juz bylo za pozno

Gość gość
Ja się właśnie tego bałam. I tylko stąd moja decyzja i cięciu.

Gość gość
Te od sn przecież nikt wam nie zabrania takiego porodu wasz wybór, zawsze później można protestować w sejmie jak się wam urodzi upośledzone umysłowo dziecko. Ale zaakceptujcie to że są kobiety co nie chcą ponosić ryzyka urodzenia chorego dziecka bo lekarz coś zaniedbał i wolą nawet swoim kosztem zakończyć ciążę przez cc i nawet za to zapłacić. Ja miałam to szczęście że po 10 godzinach porodu naturalnego zrobili mi cesarkę, ale tylko dzięki temu że trafiłam na dobrą położną bo pani doktor miała mnie i moje dziecko w duupie. W imię idei "trzeba dać szansę naturze" o mało mi nie zmarnowała dziecka

Gość gość
09:08 dokładnie to samo chciałam napisać. Zdecydowałam o cc, bałam się niedotlenienia.

Gość gość
a rodziłam sn, zaraz po porodzie wstawałam, chodziłam, mogłam wziąć prysznic...a panie po cesarce...szkoda gadać. My po sn zakładałysmy im skarpetki na nogi, bo nie mogły się schylić...salowym płaciły za podmycie, masakra # sorki ale wiekszej bzdury nie czytalam:) mialam cc 8 lat temu ( pierwszy porod tak mnie i maja corka zmasakrowal ze przy drugiej ciazy nie bylo gadania o sn , ja po sn dwa tygodnie w szpitalu lezalam z jedna noga w grobie , przez dwa tygodnie prawie nie widzialam mojej corki !) sn to zabieg 30 min synka dostalam od razu -rozstalismy sie tylko na mycie i wazenie:) maz byl przy mnie podczas cc wiec mialam z kim pogadac przez te pol godziny ale jak dostal synka to juz musialy zajac sie nim pielegniarki bo tak sie strasznie rozplakal :) ciecie mnie nie bolalao , owszem przychodzily pielegniarki i proponowaly srodki znieczulajace w razie czego ale nigdy nic nie bralam bo nic mnie nie bolala , przez pierwszy tydzien moze czulam tylko ciagniecie przy pierwszym porannym wstawaniu , pozniej sie rozchodzilo dzisiaj mam blizne dl 10 cm biala juz kreseczke grubosci nitki , tuz nad granico wosow lonowych , moge szalec w bikini nic nie widac. do domu wyszlam po dobie od ciecia - rana nie bolala dobrze wygladala to po co mialam lozko zajmowac buty i skarpetki ubralam sobie sama:) zycze wszystkim dziewczynom zdecydowanym na cc takiego cc jak ja mialam !

Gość przepraszam za bledy
robie jak szybko pisze :(

Taaa kobiety nie stać na cc i przez to rodzą sn ok no to skąd tyle kobiet ma hajs na opłacenie swojej położnej :D takie z was babki że się bólu boicie, słabe psychicznie jesteście. Mnie jak coś lekarz straszył cesarką. Rodziłam bez znieczulenia sn i żyje, miałam opłacić sobie położną ale doszłam do wniosku że ona bólu na siebie nie weźmie, to jest tylko moje wyzwanie i ją odmówiłam. co nas nie zabije to wzmocni, a te pierwsze chwile z dzieckiem na brzuchu a nie w brzuchu coś pięknego

Gość gość
Lady, co to za argument, że słabe psychicznie i boimy się bólu? Nie lubię tego typu wpisów. Powody są różne, ale stawianie się wyżej, bo "jestem dzielna i zdecydowałam się na ból" to debilizm, przepraszam za wyraz :)Naturalny poród ma inne plusy.

Gość gość
jestem od was lepsza bo podnosze rozgrzane garnki golymi rekoma, wy przez rekawiczke kuchena :D