Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozmowa premiara z rodzicami dzieci niepełnosprawnych

Polecane posty

Gość gość

ze strony rodziców troche nie fair ,posługiwanie sie chorymi dziećmi Gdzie jest matka dziecka które skacze przed oczyma premierami? Troche szacunku dla dzieci , dla kulturalnej rozmowy

Gość gość
bez kultury

Gość gość
Tylko ze one już sa bardzo zdesperowane. Jak "dowalą" premierowi to moze media dłużej będa o tym mówic i jakoś rozlicza premiera z jego pustych obietnic. Jakbym miaał głodne dziecko to nie wiem czy bym sie kulturą przejmowała.

Gość gość
jak przekupku, kurcze troche kulury

Gość gość
jak przekupku, kurcze troche kulury

Gość gość
Dlatego uznaję że powinna być aborcja

Gość gość
Troche kultury? Wobec zlodzieja ktory was okrada i klamcy ktory daje wam obietnice i nic wiecej chcecie byc kulturalni? Jak wam cale pensje zabierze to tez kulturalnie bedziecie prosic zeby oddal? :D

Gość gość
parodiuje zdzieckiem chorym przed premierą , co za matk a

Gość gość
ja pracuję z dziecmi upośledzonymi i z wieloletniej praktyki mogę wam powiedzieć, ze mieć dziecko niepełnosprawne to duża tragedia, ale ci rodzice w większosci i to ogromnej mają bardzo złą , roszczeniową postawę do wszytskich wokół, myślą ze im się juyz wszytsko nalezy i nalezy im dac wszytsko za darmo, cokolwiek sobie zazyczą. mam to na co dzień gdybyście popracowali co niektórzy w takim środowisku to byście zmienili zdanie o 'biednych, poszkodowanych pzrez los dzieciach i rodzicach' dzieci ok sa biedne, niektóre cierpią, ale zachowanie większości rodziców odbiera jakąkolwiek do nich empatię.

Gość gość
i jeszcze dodam, ze większosć matek naszych dzieci z osrodka nie pracuje, oddają dzieci na pól dnia od 6 do 16 dzieci sa w ośrodku, a one mają cały dzień wolny i jeszcze na kase ciagną, ośrodek sponsoruj***ardzo dużo, pomaga w szukaniu mieszkań, pomaga w sprawach sądowych, w rozmowach i problemach z kuratorem, mają paczki od różnych instytucji, dotacje, dodatki itp. mają lepiej niż niejedna rodzina ze zdrowymi dziećmi a i tak ciągle im mało i ciągle przychodzą do nas do pracy i ujadają, jak tu im jeszcz epomozemy wyłudzić kasę, bo im sie nalezy, a nas krew zalewa, bo my na to pracujemy całymi miesiącami i z naszych 2000zł cięzko zapracowanych kasa idzie na nie i na ich siedzenie na d***e w domu, to boli i nie ejst sprawiedliwe.

Gość gość
Trochę dziwne nie uważasz? Przecież empatię odbierać ci powinno wobec rodziców, a nie wobec niczemu niewinnych dzieci. Chyba,że niedorozwinięta jestes, w takim razie rozumiem twoje wielkie oburzenie

Gość gość
Ja z kolei jestem matką dziecka niepełnosprawnego i z przykrością stwierdzam, że 90% tak zwanych "specjalistów" z ośrodków rehabilitacyjnych i szkół specjalnych to właśnie takie panie jak moja przedmówczyni.

Gość gość
choroby dzieci przeciez wszyscy rozumiemy! Nie ulega wątpliwości, ale jakaś kultura ludzi obowiązuje tak, szczególnie z premierem

Gość gość
przeciez napisałam że wobec rodziców, do dzieci nic nie mam, mozę źle się wyraziłam, bo pisze szybko

Gość gość
oni są zdesperowani, jak mają żyć z dodatkiem w wys. 153 zł!

Gość gość
nie wie, co powiedzieć, siedzi jak parasol

Gość gość
20;53 kolejna mamuśka z dizeckiem niedorozwinietym jesteś taka sama jak reszta roszczeniowych padalców, którym tzreba d**y lizać,, bo mają chore dziecko chciałaś mieć dziecko to masz, zajmuj się nim i utrzymuj, a nie zawracasz d**ę państwu i innym ludziom

Gość gość
Ja z kolei jestem matką dziecka niepełnosprawnego i z przykrością stwierdzam, że 90% tak zwanych "specjalistów" z ośrodków rehabilitacyjnych i szkół specjalnych to właśnie takie panie jak moja przedmówczyni. My, rodzice dzieci chorych, jesteśmy traktowani jak uciążliwi petenci, którzy są roszczeniowi i chcą gwiazdki z nieba. Pracownicy państwowych ośrodków są opryskliwi i dla nas, i często dla dzieci, programy rehabilitacyjne są sztampowe i nie uwzględniają indywidualnych potrzeb małych pacjentów, poziom pań logopedek i psycholożek, świeżo po studiach, z zerowym pojęciem o życiu i z pogardliwym stosunkiem do świata i ludzi, woła o pomstę do nieba. Moje dziecko jest jeszcze małe, waży niecałe osiemnaście kilo, ale nie chodzi, nie stoi. W ośrodku muszę je wnosić i znosić po stromych schodach i nikt się nie przejmuje, że oprócz dziecka jest jeszcze do wniesienia wózek. W salach do zajęć specjalnych na dzieci czekają zwykłe biurowe krzesła - moje niestety nie potrafi na nim siedzieć samodzielnie. W łazience są przewijaki -takie dla niemowląt, 60 centrymetrowej długości. Moje małe dziecko mieści się na nim od głowy do połowy pośladków, reszta wisi poza szafkę w pomieszczeniu, w którym jest 16 stopni C. Pozdrawiam

Gość gość
no własnie ja nie mam dzieci bo sie boje ze bedzie chore a ty chcialas i masz not o sie teraz martw

Gość gość
Państwo jest od tego, żeby pomagać ludziom poszkodowanym. Skoro państwo stać na to,żeby PRZESTĘPCA jadł 3 posiłki dziennie i narzekał,że co 2-gi dzien je schabowego, a nie ma na to ,żeby niepełnosprawne dzieci miały jak u pana Boga za piecem to chyba cośjest nie tak prawda?

Gość gość
i co specjalnie dla twojego dzieciaka tzreba kupić nowy przewijak a zastanowiłas się , ze dzieci sa różne i nie da się kupić przewijaka dla każdego z osobna, zeby zaspokoić roszczenia każdej matki z osobna. jak wystaje za przewijaka to pzrewijaj go na podłodze na materacu, ale nie bo księżniczka musi na przewijaku

Gość gość
ale premier tak z buta nie moze od razu dac pieniędzy :D to trzeba czasu i mądrych głow

Gość gość
'poziom pań logopedek i psycholożek, świeżo po studiach, z zerowym pojęciem o życiu i z pogardliwym stosunkiem do świata i ludzi, woła o pomstę do nieba. ' kwintesencja mądrości rodzicielskich, wiedzą wszystko najlepiej, innych mają za nic, bo nikt pzreciez , poza nimi nic o zyciu nie wie, nic nei przezył, tylko oni jedyni uciśnieni pzrez los.,.. żenada

Gość gość
niemozliwe zeby w osrodku dla niepełnsprawnych były strome schody kłamiesz babo!!!! Taki osrodek zawsze jest prztystosowany ! Nawet na najwiekszym zadupiu!

Gość gość
Kochanie, na podłodze na materacu nie pozwalają terapeuci, bo materac jest do ćwiczeń, a nie do sikania (to był cytat). Sprowadzasz rozmowę do przykrego poziomu. Moje dziecko nie jest jedynym dzieckiem nie mieszczącym się na małym przewijaku. To przewijak dla niemowląt - zdrowych niemowląt - które na zajęcia rehabilitacyjne nie chodzą, bo s ą z d r o w e.

Gość gość
bożż jakie nierozumne, przeciez premeir na ta chwile ie może powiedzic ile jest w stanie wypłacić tym państwu, przecież do tego trzeba czasu i bdb ekonomistów

Gość gość
Sprawdź sama, ja niestety znam te realia.

Obrzydliwe wypowiedzi anonimowych świń typu : chcialas to sie zajmuj. tego nawet nie ma jak skomentować. w opiece nad niepełnosprawnymi jesteśmy za Bangladeszem a w mentalności to bije nas ameba z pantofelkiem. Wstydźcie sie, podłe kreatury o ile jakiś wstyd macie.

Gość popieramsk
żenada ci rodzice