Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szybko oglądajcie na info, kobiety niepełnosprawnych atakują Tuska

Polecane posty

Gość gość
Aborcja NIE JEST łatwo dostępna w Polsce a za granicą trochę łatwiej (kto się interesował tematem ten wie). Badania prenatalne nie mogą jeszcze wykazać wszystkich chorób genetycznych, w zasadzie najpewniejsze są w przypadku diagnozowania zespołu Downa ale i tu nie da się stwierdzić, czy dziecko będzie warzywem czy tylko upośledzonym, ale pracującym i samodzielnym obywatelem . Tak może pisać chyba ktoś kto pojęcia nie ma o ciąży. Poza tym nielogiczny jest cżłowiek, który napisał, że matka powinna iść do pracy za 2500-4000, ale już opiekunka z chęcią będzie pracowała za 1000 :). W Polsce są niskie pensje i to jest po prostu smutny fakt. Żeby były wyższe powinniśmy razem nad tym pracować, razem wywierać naciski na władzę, aby podejmowała korzystne decyzje gospodarcze, a nie wykłócać się o naprawdę śmieszne kwoty. ŻENUJĄCO propagandowa była wypowiedź o tym, że niby pieniądze zostaną wzięte z funduszu na drogi. Chyba żeby wpędzić te matki w poczucie winy czy co, nie wiem, ale na pewno nie jest to decyzja powstała po głębokich przemyśleniach.

Gość gość
ale już opiekunka z chęcią będzie pracowała za 1000 . x doczytaj ZA JEDNO DZIECKO, weźmie 3 będzie miała 3 koła

Gość gość
16:34] żenująco niskie kwoty mówisz? dla takiej pojedyńczej mamuśki 1600 to i może jest mało, ale spójrz na to w szerszym kontekście, ze takich świadczeniobiorców jest 300tys! x 1600zł = 500milionów/mc czyli 6 MILIARDÓW ROCZNIE nadal uważasz ze są to żenująco niskie kwoty?

Gość gość
badania prenatlne powinny byc darmowe i obowiazkowe

Gość hokuss pokusa
ale nawet wtedy nie zmusisz nikogo do aborcji, każdy ma prawo miec swoje sumienie jak dla was zabijanie jest takie proste to róbcie to na własny rachunek Państwo powinno dbac o kazdego obywatela niezaleznie od jego poglądów na aborcje

Gość gość
gosciu nie p*****l o300 tys bo uprawnionych jest 104 tys

Gość gość
Na zachodzie ludzie by wam wspolczuli, ze za takie smieci, sie klocicie I checie zabijac... To zalosne... To ze jestescie trzesid****i I rzadacy moga z wami zrobic co chcecie bo nie potraficie walczyc o godne zycie dla siebie I swoich rodzin, a tylko pisoczyc jak to rzad was okrada I zyje jak lordy, to zal az bierze... Za pieniadze za ktore wy pracujecie w PL to nawet czarny czy Arab d**y nie ruszy, a wy sie szarpiecie... 1100 zl, 1700, 670 zl itd to sa sumy smiechu warte, a wy gotowi jestescie drugiego czlowieka za nie pokroic... Nie dziwota, ze dalo sie namowic jednemu pracodawcy, by zamordowal I okaleczyl swojego kolege z pracy...

Gość gość
Trzeba bylo gosciu isc z tansparentem tam naprzeciwko tych matek z dziecmi z napisem, zadam eutanazji tych dzieciakow I aborcji... Czemu tego hipokryto nie zrobiles... raczek nei chce sie miec splamionych prawda, najelpeij zeby to ktos za ciebie zrobil I to najlepiej poza twoim widokiem...

Gość gość
dasz 1000zł to pojade, mam do wawy 400km, za darmo przeciez nie dojade, opłacisz mi dojazd, nocleg, wyzywienie, prosze bardzo moge jechać

Gość gość
W skali budżetu państwa to są śmieszne pieniądze: przyuważ, że mamy paręnaście milionów zdrowych i pracujących, mamy też kilka milionów bezrobotnych, którzy chcieliby płacić te podatki, ale ... no cóż. kolejne parę milionów w szarej strefie. Wydajemy znaczne większe sumy na "pierdoły" w rodzaju kampanii wyborczych (informacja o programach partii jest ważna, ale nie trzeba ponosić w tym celu ogromnych kosztów reklamy z budżetu) i padło tu parę innych przykładów. Wszystkim powinno zależeć na tym, by Polska się bogaciła i by "żyło się lepiej" ;) - a nie na tym, żeby broń boże kto inny nie dostał . Macie rację - powinniśmy walczyć o to, aby renciści i emeryci i rolnicy mogli godnie dostatnio żyć, a nie tylko matki niepełnosprawnych. Ale nie osiągniemy tego kłócąc się i nabierając na podpuchy "muszę zabrać z pieniędzy na remont dróg".

Gość gość
16:58] dasz 1000zł to pojade, mam do wawy 400km, za darmo przeciez nie dojade, opłacisz mi dojazd, nocleg, wyzywienie, prosze bardzo moge jechać //// to po co sie zgadzasz pracowac za smieci a nie pieniadze, im wiecej takich frajerow tym placa nizsza, wielu sie kretynow tez zgadza pracowac za darmo jakby powietrzem zyla, a rzadzacy sie z nich smieja I zyja jak pany...

Gość gość
:D to przestań p******ic ..za własne przekonania płac sam i za obronę i możliwośc ich wyrażania płac sam . nie jesteś przecież niby dzieckiem czy warzywem nie?

Gość gość
Co do opiekunki to widać że nie zatrudniałeś nigdy niani :). Nie jest łatwo znaleźć dobrą i tanią nianię dla zdrowego dziecka, a dla niepełnosprawnego to już w ogóle. To samo zresztą dotyczy opiekunek do osób starszych. Pielęgniarek i opiekunek medycznych kształci się mało, a te co są w dużej części wyfruwają za granicę. Taka opiekunka byłaby po prostu droższa i w niektorych przypadkach nieopłacalna.

Gość co za znieczulica tu panuje
Ciekawe co na wynurzenia niektorych tu osob powiedzialby taki np. Stephen Hawking.

Gość gość
a co np hitler?

Gość gość
a co ma zrobić...robi dobrą minę do złej gry :-O nie zawszwe bylo mu do śmiechu... a właściwie jest mu już wsio ryba a hitler? w ogole nie pytaj 😠

Gość gość
stephen NIE URODZIŁ SIĘ WARZYWEM BEZ PERSPEKTYW

Gość gość
"wynurzenia" haha, dawno się tak nie uśmiałam :D wynaturzenia jak już, krowo...

Gość gość
Stephen dostał parę lat życia od lekarzy ale żyje do dziś

Gość gość
ale NIE JEST WARZYWEM

Gość gość
te dzieci to też nie są warzywa tylko ludzie ... czy to się komuś podoba czy nie

Gość co za znieczulica tu panuje
"dasz 1000zł to pojade, mam do wawy 400km, za darmo przeciez nie dojade, opłacisz mi dojazd, nocleg, wyzywienie, prosze bardzo moge jechać" . Zebrzesz o kase na JEDNA podroz, a wypominasz matkom chorych dzieci, ze domagaja sie pieniedzy na STALE wydatki zwiazane z choroba dzieci?

Gość gość
"wynaturzenia" ha ha ha oj świnko, świnko czytanie ze zrozumieniem się kłania :D:D

Gość gość
ten stuknięty nieuk co wynurzeń od wynaturzeń nie umie odróżnić dał właśnie o sobie świadectwo, o swoim poziomie intelektualnym

Gość gość
stukniety nieuku? z tego co ja sie orientuje stuknięta flądro to tam to babka pisała co zresztą stwierdzam po słowie "uśmiałam" :D sami sie najpierw nauczcie czytac a potem innych upominajcie

Gość gość
ty od wynurzeń/wynaturzeń dawaj riposte, ile można czekać tępy tłuku?

Gość gość
" Zebrzesz o kase na JEDNA podroz, a wypominasz matkom chorych dzieci, ze domagaja sie pieniedzy na STALE wydatki zwiazane z choroba dzieci?" :D celne ..no ale widac polaczków w akcji jak chodzi o chore dzieci to walczą jak lwy byle im nic nie dac albo dac jak najmniej przy tym narzucając innym swoje poglądy na aborcje itd Każda matka zrobi wszystko dla swoich dzieci, więc krytykowanie postawy tych kobiet w sejmie jest skrajnym niezrozumieniem sytuacji i brakiem dojrzałości ale co sie dziwic jak średnia wieku na kafe to 14-20 lat co tacy ludzie wiedzą o życiu ( w ogólności )

Gość gość
ja p*****le ale upośledzona, ona nie wie że nieuk może byc zarówno rodzaju męskiego jak i żeńskiego, przecież nie ma określenia nieuczka. I ona śmie sie wypowiadać na jakiekolwiek tematy. No śmiech na sali:D Już wiemy kto to są ci warzywni, toż to tacy co do tych warzyw w/g własnego określenia mają niebezpiecznie blisko:D

Gość gość
ale co sie dziwic jak średnia wieku na kafe to 14-20 lat co tacy ludzie wiedzą o życiu x ja mam 28 i pracuje, i NIE CHCE płacić za warzywa