Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przebarwienia na dłoniach

Polecane posty

Gość gość

Prosze Was o rady by te plamki móc zlikwidować. Stosuję krem BIODERMA na przebarwienia,smaruje sokiem z cytryny i nici z tego. Moze któraś z Pań ma jakiś pomysł na nie bo jestem u progu sił. Brzydko to wygląda na dłoniach,spędza mi sen z powiek:(

Gość gość
Tez miałam takie przebarwienia. Poszłam do salonu kosmetycznego, miałam zrobioną mikrodermabrazję korundową i ultradzwięki z setum na przebarwienia i jakąs maseczke wybielającą.

Gość gość
Może to zbieg okoliczności, ale robię sobie masaże olejkiem rycynowym i zniknęły mi przebarwienia na dłoniach. Dodam tylko, że mam je teraz przesuszone. Widocznie olejek rycynowy wysusza moją skórę dłoni, bo reszta jest ok. Spróbuj.

Gość gość
Spróbuje olejkiem rycynowym,nie pomoze to tez nie zaszkodzi., Mam cała szufladę róznych kremów do rąk ,staram sie dbac choc sobie sama kiedys zaszkodzilam z utrzymaniem ich w dobrej kondycji.Pracuje w RTG,kiedys nie było automatycznych wywoływarek a ręczne.Wiec zniszczyłam dłonie odczynnikami.

Gość gość
Kwas fitowy albo azelainowy.

Gość gość
P.S. plus oczywiście filtr 50+ jak tylko wychodzisz na zewnątrz z odsłoniętymi dłońmi.

Gość gość
trudna sprawa , nic nie pomoże, jedynie laser

Gość gość
Wiecie co wam powoduje przebarwienia na dłoniach - lampy UV podczas manicure.

Gość gość
Nie robię tych zabiegów wiec nie jest to przyczyną przebarwień:) Ale dziękuje innym za w/wym wskazówki

Gość Jelenis
Wybierz się do salonu i tam skonsultuj swój problem . Ja z takimi rzeczami chodzę do kosmetologów po pomoc. wiele wskazówek otrzymałam w salonie Extravaganza wyspa urody. Salon znajduje się w Warszawie.

Gość Czarodziejka_85
Na pewno najlepiej jest wybrać się z takim problemem do specjalistów.

Gość izyda33
A specjaliści obrobią z kasy a problem na zawsze nie zniknie. Cytryna czyni w tym przypadku cuda.

Gość gość
może masz problem z wątrobą i stąd plamy ? może kuracja ostropestem od wewnątrz czyli pospolity sylimarol ?

Gość gość
Nie mam problemów:):):) a jesli ktos je ma to plamy sa wszedzie nie tylko na powierzchni dłoni, a właściwie głownie na twarzy.

Gość Herka00
Byłam z moimi dłońmi w Extravaganza Wyspa Urody . Miałam straszne plany od słońca. Dostałam fachową poradę i naprawdę przestałam się już obawiać, że zostanie mi to na dłużej. Świetne miejsce!

Gość gość10
Herka,jeśli to nie tajemnica to podziel się wiedzą.Mam te problemy Pozdrawiam

Gość gość3
Herka,bądz miła i powiedz czym dajesz radę na te przebarwienia

Gość Aneka25
Mam to samo :( i nie wiem już co robić... może faktycznie powinnam udać się do Extravaganza Wyspa Urody... skoro dziewczyny mówicie, że są w stanie mi pomóc.

Gość gość
Trzeba oczyscic watrobe nie ma rady

Gość gość

Gość gość
Katie_28 dziś To mój topik,byłam załamana ale tez wpadłam na pomysł by kupić IWOSTIN. Zgadzam się z Tobą,jestem w trakcie kuracji tym kremem,ale kupiłam serum na noc.Są efekty,duże a zużyłam jedno opakowanie serum na noc i jedno op.kremu na dzień.

Gość gość

Gość gość
gość dziś Mózg sobie oczysć :p

Gość gość
szukając sposobu na przebarwienia na twarzy przeczytałam o oleju rycynowym. Po trzech dniach widziałam różnicę, plamy są jaśniejsze, niestety przerwałam smarowanie. Teraz kupiłam sobie sylimarol i zaczynam smarować się olejkiem rycynowym. Jeszcze zamierzam pić wodę z octem jabłkowym na czczo. Gość piszący o wątrobie ma rację, ja jeszcze karmię piersią więc żadne super oczyszczania nie wchodzą w grę :)

Gość gość
gość dziś Moze ma rację ale odnosnie tych ktorzy maja problemy z wątrobą,ja profilaktycznie piję od roku ostropest,nie jem słodkości,tłuszczów zwierzęcych,białego pieczywa i mam plamki na dłoniach i na pewno nie spowodowanych wątrobą a raczej brakiem pigmentu

Gość gość
przebarwienia są wtedy, gdy w jedym miejscu jest za dużo pigmentu a w pozostałym jest pigmentu w sam raz. Jeśli jest brak pigmentu to może są to odbarwienia? a plamy są białe?

Gość gość

Gość gość
gość dziś Bo jest ostuda i bielactwo,ale ostropest ,regeneruj***ardziej watrobe a nie oczyszcza