Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JestemEmi

Uogolniony obrzek plodu wodobrzusze.

Polecane posty

czesc. Mam na imie Emilia i mam 22 lata. Obecnie jestem w 23 tygodniu ciazy. 18 marca wybralam sie na drugie badania prenatalne na ktorych spodziewalam sie poznac plec swojego upragnionego dzidziusia jednak los bardzo mocno mnie zaskoczyl. Zamiast plci uslyszalam diagnoze - obrzek plodu na ktory sklada sie wodobrzusze. Plyn znajduje sie w brzuszku i plicach mojego dzidziusia. Do tego stwierdzono u mnie bezwodzie. Natychmiast zostalam skierowana do szpitala Ginekologiczno polozniczego w Poznaniu. W poniedzialek czeka mnie amnioinfuzja (uzupelnianie wod plodowych) kordocenteza (pobieranie krwi w celu ustalenia kariotypu i ewentualnych wad gen) oraz transfuzja krwi do plodu. Transfuzje chca mi wykonac poniewaz sadza ze to niedokrwistosc jsst winowajca tego cco dzieje sie z moim dzieckiem. Czy ktoras byla juz w takiej sytuacji? Jestem zrozpaczona nie wiem co robic. Bardzo malo przypadkow konczy sie dobrze i nastawiaja mnie na najgorsze.

Gość gość
jest już taki długi temat o tym - wpisz w szukaj - tam jest mnóstwo dziewczyn - napewno ci pomogą