Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zrobić z piersi kurczaka na obiad jeśli nie mam nic do smażenia

Polecane posty

Gość gość

i żadnych warzyw no nic. Tylko filety z kurczaka bo mąż przywiózł. Nie mam oleju, bułki tartej, jajka mam, w zamrażarce jaką mrożonkę bukiet warzyw. Przeprowadzamy się, mąż po pracy całe dnie siedzi w nowym domu skręcając meble, podpinając sprzęt a ja na zakupy nie pójdę bo siedzę w domu z trzydniówką

Gość gość
cięzki temat... a masło i ryż masz?

Gość gość
no to pzrypraw solą i pieprzem jak masz, warzywa i ten filet zawin w folię i do piekarnika, tłuszczu nie trzeba

Gość zosiasamosia25
podduś na maśle kurczaka pokrojonego w kawałki, wcześniej zamarynuj go w przyprawach jak sie obsmaży troche to podlej wodą gotowaną dodaj warzywa nie ch sie wszystko razem dusi pod przykryciem. Jak masz koncentrat pomidorowy to może w kubku rozrobić troche wody z kostką,albo wegetta i dodac koncentrat zalać wszystko i niech się poddusi jeszcze, do tego ryż/makaron co tam masz:P

Gość gość
zamów pizzę, kebab albo sushi

Gość gość
albo na maśle albo w piekarniku dzisiejsze kobiety to dwie lewe ręce :-)

Gość gość
warzaywa i kurczaka wrzuć na patelnie i podduś z masłem. ugotuj ryż, potem dodaj go do kurczaka i warzyw. trochę ziół, pieprzu i soli. na koniec do tego gorącego dorzuć rozmieszane 2 jajka jak na jajecznicę i wszystko przegrzej, żeby się jajko ścięło :) i gotowe :)

Gość gość
nie mam piekarnika bo już jest zawieziony do nowego domu. Masło i ryż mam

Gość gość
po prostu ugotuj z wody

Gość gość
i nie jestem jakimś beznadziejem kulinarnym, po prostu z gorączką ciężko mi się myśli

Gość gość
Ugotowac z wody?? Ohyda. Ja mam dzisiaj obiad ze składników jakie Ty masz:) Piersi będą gotowane na parze wraz z warzywami - tylko trzeba bardzo dobrze i mocno przyprawić, bo takie para wypłukuje przyprawy. Do tego sos czosnkowy na bazie jogurtu, ale bez sosu też będą ok.

Gość gość
moze na ogniu to upieczyc naprawde pychota :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gość
tylko że ten bukiet warzyw to na zupę. Kurdę jest mi tak wstyd, stara baba ze mnie a trzydniówka mnie pozbawia myślenia i energii

jak jesteś chora to zrób coś mega prostego. usmaż tą pierś z przyprawami (np. curry będzie fajne albo co tam innego masz w domu) na maśle. podsmaż warzywa też na maśle. ugotuj ryż, przesyp go na patelnię, wbij 1-3 jajka (zależy ile masz ryżu) i usmaż żeby zrobić tzw. egg fied rice. dodaj do tego warzywa i pierś, wymieszaj. gotowe. jak nie masz jajek to bez jajek. długo i skomplikowanie się tego nie robi więc szybko będziesz mogła wrócić do łóżka :)

Gość gość
nie szkodzi że na zupę :) wyjdzie i tak :)

Gość gość
sorry dziewczyny za zawracanie tyłka, okazało się że mąż kupił z knora chyba te torebki do smażenia piersi z kurczaka. Do tego widzę że kupił koperek, ziemniaki, kurczaka rosołowego i inne warzywa. Widzę że jednak nie jest takim bezmózgowcem za jakiego go miałam :p

Gość gość
ale dziękuje za przepisy, temat sobie zapisze bo się moga przydać wasze rady. Dziękuje :*

Gość gość
"Ugotuj z wody"??Kurde co to znaczy?

Gość gość
To znaczy wrzucić do osolonej wody, ugotować i wyjąc. Poezja smaku i kunszt kulinarny :P

Gość gość
pierś kurczaka gotowana w wodzie jest niedobra....

Gość gość
Ja ci powiem. Pokroj w kostkę pierś i podsmaż ba patelni. Po prostu w lej mało wody na spod i tak usus ta kostkę o do tego jak woda odparuje wrzuć warzywa z torby dolewają mało wody i smaż tak aż sie uchrzani

Gość gość
Pokroj w paski wloz do rekawa razem z tymi warzywami i upiecz

Gość gość
:)no nie wiem to chyba zalezy co sie chce miec 333 www.youtube.com/watch?v=-R6CnSqPnEg