Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy w rewanżu ją gdzieś zaprosić

Polecane posty

Gość gość

Sytuacja wygląda tak, że pewna dziewczyna chciała zaprosić mnie na pewną uroczystość. W sumie się nie znamy, jesteśmy znajomymi na fb, widujemy się parę razy w tygodniu, ale nic poza tym. Niestety musiałem jej odmówić, bo w tym terminie idę na ślub kolegi z inną koleżanką (z którą mnie nic nie łączy). Powiedziałem o tym tej dziewczynie i dodałem, że może innym razem. I teraz się zastanawiam czy czasem nie zrobiłem jej przykrości. Wywnioskowałem, że jest nieśmiała, nigdy nie miała chłopaka, a takie odezwanie się do mnie pewnie musiało kosztować ją sporo odwagi. Powinienem w rewanżu zaprosić ją "na kawę", żeby nie było żadnego kwasu, czy może po prostu olać sprawę, bo "innym razem" = kulturalne - nie jestem zainteresowany? Dodam, że jest atrakcyjna ;)

Gość gość
Nie kręci cię to się nie zmuszaj.

Zaproszenie na kawę nie musi być odrazu znakiem, że chcesz coś więcej. Miły gest uważam i dziewczyna się ucieszy jeśli takie coś zaproponujesz :)

Gość gość
Tzn. obiektywnie jest fajna, takie 6/10, ale w moim mniemaniu nie jest jakoś specjalnie pociągająca. W każdym razie uważam, że skoro sama się do mnie odezwała, to chyba dobry znak, że można zobaczyć, co z tego wyjdzie ;)

Gość gość
To nie jest dobry znak. Nie podoba ci się do końca.

Gość gość
Jeżeli CI na niej nie zależy to nie rób jej nadziei, jeżeli wywnioskowałeś ze jest Tobą zainteresowana a Ty jej osobą nie, to nie ma sensu taka próba

Gość gość
własnie, nie mąć jej w głowie.

Gość gość
Właśnie w tym problem, że my się nie znamy - nie wiem, jaką jest osobą, więc też nie do końca mogę określić, czy jestem nią zainteresowany ;) Bo wygląd to swoją drogą. Prawdę mówiąc, ja też należę do osób nieśmiałych i taka propozycja po prostu mi schlebia, dlatego obmyślam właśnie plan co dalej :) I właśnie tak jak napisał Radek90 - propozycja z mojej strony wcale nie musi być sygnałem, że chcę czegoś więcej, ale jak ona to odbierze? Trudno powiedzieć. W każdym razie, tak się zastanawiam, bo jak widzieliśmy się wczoraj, to była jakoś dziwnie skrępowana, unikała kontaktu wzrokowego i po prostu zrobiło mi się głupio.

Gość gość
Wygląd jest istotny.

Gość gość
Jasne, że wygląd jest istotny. Nawet bardzo. Nie mniej, cechy charakteru również mogą być kręcące bądź nie ;) Dzięki za zainteresowanie tematem, będę musiał to przemyśleć.

Gość gość
Kazda kobieta, takie zaproszenie na kawe odbiera jako sygnał ze sie podoba danemu mężczyźnie i że chce sie z nią lepiej poznać-czyli jest zainteresowany. Proste

Gość gość
skoro cie zaprosila to znaczy ze jest toba zainteresowana. jak nie jestes pewien swojego zdania o niej, to nie odbijaj pileczki bo tylko zrobisz jej nadzieje

Gość gość
to ja, autor. postanowiłem napisać do niej na fejsie i zbadać sytuację. odpisała "cześć, akurat o tobie myślałam" :classic_cool: