Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak ubrać dwumiesięcznego niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

witam u nas jest dzisiaj 18 stopni i chciałabym wyjść z małym na spacer ale kompletnie nie wiem jak go ubrać ja najchętniej ubrałabym go w kombinezon żeby się nie przeziębił ale wiem że to przesada hehe myślałam o body z długim rękawkiem rajstopki i skarpetki a na to dresik co wy na to?

Gość gość
Zakładasz zawsze jedną warstwę więcej niż masz na sobie ..( jeżeli na siebie założyłaś koszulkę i sweter to jemu jeszcze kurteczkę) -bo Ty masz wysiłek przy pchaniu wózka a mały leży ...

Gość gość
ale właśnie nie ma kurteczki ma tylko kombinezony ;/ a jakbym na to dała kocyk bd ok?

Gość gość
w słońcu jest 20 stopni

Gość gość
Nie, nie bd ok, ty gimsrako *****a! Głąby ****** się rozmnażają!

Gość gość
wyrzuć małego przez okno i problem z głowy

Gość gość
Może zastanowisz się zanim zaczniesz kogoś obrażać !! Martwię się bo to moje pierwsze dziecko i chcę się tylko doradzić więc sobie daruj tego typu teksty

Gość gość
cos cieniutkiego pod spód i najcieńszy kombinezon

Gość gość
Pamiętaj,że o wiele gorzej jest przegrzać maluszka niż przeziębić ..Jak nie ma kurteczki to wsadz go w ten kombinezon ale pod spód tylko coś cieńkiego i bez kocyków...Sprawdzaj często karczek małego czy nie jest spocony ( bo tam się sprawdza a nie czy łapki są zimne czy ciepłe ) Staraj się nie wjeżdzać w pełne słońce a jak mu bedzie za ciepło to lepiej wracaj do domu ...

Gość gość
dziękuję za pomoc:)

Gość gość
myślę że body i rajstopki a do tego dres i czapeczka wystarcza Ja swoją ubieram w body, gerty, skarpetki i kurteczkę a na nóżki kocyk albo do śpiworka wkladam

Gość gość
Jezus, kombinezon... może od razu wsadzić dzieciaka do sauny, po co jeszcze buty zdzierać? body+bluza, rajstopki albo spodenki+ skarpetki, na to niezbyt ciepły kocyk i tyle.

Gość gość
a ja kupilam dla mojej dwumiesiecznej coreczki taka kurtke cieniutka ae ma na pleckach od srodka cieplejszy material. jakbym ubrala body z krotkim rekawem, cieplejsza bluza, spodnie np jeasny i ta kurtke? oczywiscie czapka tez ale taka srednio ciepla

Gość gość
Pamiętaj,, że takie dziecko leży i się nie rusza więc szybciej marznie. To, że Ty odczuwasz gorąco, to dziecko nie czuje tak samo. A ubierz się tak jak chcesz dziecko ubrać, wyjdź na dwór i się nie ruszaj przez 2-3 godziny, zobaczysz jak zmarzniesz. Myślę, że body, kaftanik i kombinezon będzie ok, chyba, że jest bardzo gruby, to może cieplej ubierz pod tą bluzę i kocem okryj jak chciałaś. Zresztą, maleństwo już pewnie wraca ze spaceru.