Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak w taką pogodę jak dzisiaj (18st w cieniu) ubieracie dzieci w wieku 16 mcy

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie

Gość gość
Mój syn dopiero skończył rok i właśnie wyszliśmy z dużego przeziębienia, miał na sobie: Body z długim rękawem, cieniutką bawełnianą bluzeczkę, bluzę i letnią kurtkę, bardzo cienką. Bo właśnie się obudziłam, że przejściówki nie mamy:) Czapeczka bawełniana lekka, rajtuzy, jeansy i buty. Jeszcze sam nie chodzi, więc cały spacer spędza w wózku i praktycznie nie ma ruchu.

Gość gość
jeansy i rajtuzy to przegięłaś

Gość gość
ja córkę ubrałam w jeansy, body z długim,cieniutki sweterek i cienką wiosenną kurteczkę, czapeczkę cienką bawełnianą tak myślę tylko do kiedy tą czapkę bo ja w taką pogodę nawet w cienkiej czapce bym się spociła

Gość gość
Moja też skończyła rok i dziś miala: body z krótkim rękawem rajtuzy(ale nie takie całkiem cienkie tylko cieplejsze), bluzka, jeansowa spodniczka, czapka cieniutka bawelniana, kurtka- cienka i buty.

Gość bkt
a mój 16mc latał dziś po placu zabaw w body z dł rękawem i spodniach:P oczywiście miał jeszcze skarpetki i buty:P

Gość gość
Moja dziś miała body z długim i płaszczyk wiosenny,a na dole rajtuzy i leginsy jeansowe,czapeczka bawełniana. Jeszcze nie chodzi.

Gość gość
Matko, a po co przy 18 st. rajtuzy??? Mój wczoraj (20 st)- body z długim, spodnie dresowe, adidasy, bluza cieplejsza z kapturem i bez czapki. Bez przesady, po co aż tyle warstw ubrań????????? I dodam, że wcale nie choruje, ale też go nie przegrzewam:)

No u mnie wczoraj było fajowa pogoda, dzisiaj nie zbyt , ja mam już większe dzieci ale przy takiej temp to ubierałam spodnie dresowe ( najbardziej preferowane przez wszystkie dzieci) krótki rękawek, a na koszulkę długi rękaw rozpisany ( może cos a`la polar) to na tyle

Gość gość
Córka 9 miesięcy. Rajstopy, body z dlugim rękawem, sukienka na ramiączkach, kurtka dżinsowa cienka.

Gość gość
Moj tez skonczyl rok. Dzis mial body krotki rekawek,cienka bluzeczka,spodenki z cienkiego sztruksu z cienka bawelniana podszewka(ogolnie spodenki porownywalne do dresowych,tylko wygladajace elegancko;) ),skarpetki,buciki,i kurtka wiosenna sztruksowa i cienka czapeczka.

Gość gość
zazdroszczę tego ciepełka ;) na północy zimno dziś :(

Gość gość
Mój ma 11 mięsiecy i sam chodzi,spacerowaliśmy dziś za rękę: ,więc ubrałam go dziś w body z długim rękawem,cieńka bluzeczka i kurtka wiosenna,cieńkie rajstopy,spodnie dresowe,buty,bawełniana czapeczka.

Gość gość
mój ma 3 miesiące i miał body z długim rękawem i spodnie dresowe i skarpetki....i był bez czapki - cały czas było mu ciepło

Gość gość
nie przesadzajcie, 18 st a wy rajtuzy,czapki

Gość gość
u nas było 15 stopni w cieniu, ubrałam dziecko w rajstopy, cienkie sztruksy, buty pd kostkę skórzane, body z krótkim rękawem, cienka bawełniana bluza, kurtka przejściówka podwatowana, pod szyję chustka i welurowa czapka na głowę byłam jeszcze raz po 17.00 mimo, że biegał nie spocił się ale po bujaniu miał chłodne ręce.

Gość gość
Moja córka miała rajstopy,leginsy i adidasy,ma 7 miesięcy. Jak wróciła i jąrozbierałam to się zdziwiłam,bo nie była zgrzana,a nogi i stopy miała chlodne... Ja bym dziecka niepuśiła bez czapki,mam na myśli cienką bawełnianą czapkę.

Gość gość
18:50 chyba trochę przesadziłaś

Gość Rany ludziska
Moi maja rok i 4lata i obaj biegali w jeansach, koszulki z kr rekawem i kurtki wiosenne. Buty adidasy skorzane i czapki sztruksowe z daszkiem. W rajstopach nie chodza juz od co najmniej miesiaca. Mlodszy zaczal chodzic w grudniu,wiec jest ciagle w ruchu. I choc starszy od wrzesnia poszedl do przedszkola to prawie nie choruje.

Gość gość
17 miesięcy. Rajtuzy, bluzka z długim rękawem, grubsza bluza i na głowie opaska na uszy. Było jej ciepło bo i mi było ciepło byłam ubrana identycznie tylko bez opaski i nie biegałam

Gość gość
"Moi maja rok i 4lata i obaj biegali w jeansach, koszulki z kr rekawem i kurtki wiosenne. Buty adidasy skorzane i czapki sztruksowe z daszkiem. W rajstopach nie chodza juz od co najmniej miesiaca. Mlodszy zaczal chodzic w grudniu," twój ma teraz rok,a zaczał chodzić w grudniu? jak miał 9mięsiecy to już biegał sam???? ??

jakie czary wykonujecie z,e waszei dziecioki spokojnie dają pam pozowlenie na ubranie rajstop ? u mnie żadne akrobacje nie przeszly z rasjtopami, szal na ich widok jak na widok kropidla przez diabla :D A tak poza tym powyżej, odnosząc się to wpisu z zaciekawieniem, to nic niewiarygodnego ze jakies dziecko zaczęło w wieku 9 msc chodzić Wiek jak najbardziej adekwatny

Gość gość
Tak samo jak te w wieku 15-tu miesięcy :P

Gość gość
Omg.. Rajstopy i bluzy na bluzki z długim rękawem przy 20'C. Porażka :O

Gość Rany ludziska
A co w tym dziwnego?

U mnie rajstopy były awykonalne aby dziecku nałożyć,wsciek az piana się toczyla z pyska na sam ich widok, przy takiej temp tez legonsow pod spodnie nie nakladalam

Gość gość
Do pani, która pyta, co dziwnego jest w rajtuzach- a Ty w taką pogodę zakładasz pod spodnie rajstopy, a Twój mąż kalesony?

Gość gość
jesteśmy po chorobie temu długi rękaw i bluza, aletylko cienka koszulka i cienkie rajtuzy i glowa goła poza uszami :) Więc niech ktoś mi powie co w tym dziwnego? jestem tą od 17 miesięcznego dziecka

Gość gość
Rozbrajacie mnie co niektóre. Ta pierwsza mama co napisała, że jej syn po chorobie, cały spacer w wózku a ma rok czy ponad rok. Nawet na rękę nie chodzi na spacerze? A to że założyłaś mu praktycznie 3 warstwy i na to kurtka to już przegiecie przy takiej temp. Przecież się zapoci, potem może go przewiać to znowu ci się rozchoruje. A na co był chory? Moja w taka pogodę tak ubrana nie chodziła. Teraz ma 4 lata, dziś chodziła w dżinsach, koszulce z krótkim rękawem na to polar. Wczoraj było super słoneczko i 20 stopni w cieniu to miała cienką bluzkę na koszulkę. Nie dziwne, że tak chorują te wasze dzieci. A co do rajstop to moja zakłada jak było tak do 5 stopni, ma też problemy z częstymi zapaleniami pęcherza.

Gość gość
18:50 to ja - a niby czemu przesadziłam? ja byłam w krótkim rękawie, a synek był cały czas na słońcu (poza głową), to nie moje pierwsze dziecko i zawsze tak ubierałam- efekt, starszy syn - 3,5 roku nigdy jeszcze nie był chory a chodzi do klubu malucha i przedszkola od cykiedy skończył 9 miesięcy