Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anikets

Ludzie zyjący w Holandii?

Polecane posty

hej, tak się zastanawiam czy jest tu ktoś, kto mieszka w NL? Co porabiacie w wolnej chwili? Gdzie mieszkacie? Ja jestem z Hilversum. Może jest ktoś z okolic? ;)

Gość gość
Oczywiście, my wszyscy jesteśmy z Hilversum.

Gość gość
Holandia to najbardziej patologiczny kraj w Europie.:o

myślę że znajdzie się parę gorszych krajów niż Holandia ;)

Gość gość
A możesz powiedzieć jak życie wyglada tam? ;) jestem ciekaw

Gość gość
Holandia to kraj pijanych i naćpanych polaczków robiących w spożywce

Gość gość
Holandia to patologiczny kraj, bo każdego kto nie lubi pedałów, wyrzucają z miast i przenoszą do specjalnego getta z kontenerów, gdzie poddawani są reedukacji.:o To jest gorsze nawet niż komuna, bo komuchy przynajmniej nie tolerowały pedalstwa, uważając je za patologię społeczną. Po drugie, pełno tam ćpunów, bo dragi są legalne.:o

Gość gość
mieszkam w Nl i nikogo nigdzie nie przenoszą za to jakie ma poglady, więc skąd masz takie rewelacyjne informacje? k

Gość gość
Chciałem wkleić link, ale uznaje za spam, więc powiem, że wystarczy wygooglować "Holandia pedały" lub "Amsterdam wprowadza szokujące prawo. Każdy uznany za szykanującego homoseksualistów... trafi do specjalnego getta z kontenerów!"

Gość gość
to nie pisz, że tak jest, skoro dopiero ewentualnie ma być i Amsterdam to mimo wszystko nie cały kraj, natomiast homoseksuliści zyja wszędzie i sa gorsze "przypadłości" niż ta

Gość gość
Z tym, że to info pochodzi z 19 stycznia 2013 roku, więc pewno już to prawo obowiązuje, co by mnie wcale nie zdziwiło.

Gość gość
jak juz wcześniej napisałam, mieszkam w Holandii, wi ęc gdyby takie prawo obowiązywało, to huczałby o nim cały kraj, no ale jeżeli czerpiesz swoja wiedzę o świecie z Faktu, to życzę powodzenia

Gość gość
Ja mieszkam w Holandii. Zanim tu przyjechałam pierwszy raz miałam wielkie obawy.... Jednak mile się rozczarowałam. Autorko tak się składa, że mieszkam właśnie w Hilversum!!! :D. Jak mam już wolną chwilę to spędzam ją przeważnie z synkiem i mężem :). Jakoś nie zintegrowaliśmy się z tutejszą "polonią" zbytnio bo jak to wiadomo z Polakami różnie bywa. Długo tutaj mieszkasz? Z której części miasteczka jesteś?

Gość gość
@19:59 - Nie z Faktu, tylko z wPolitycekropkapl

W Hilversum mieszkam niecały rok, w Holandii jestem 3,5 roku :) Jeśli chodzi o tutejszą polonię to znajomych mam głównie z pracy. Ja mieszkam niedaleko stacji kolejowej. Koło Lidla. A Ty?

Koleżanko z Hilversum, a może umówimy się kiedyś na kawkę albo zakupy? ;)

Gość gość
Ja mieszkam w Holandii :) Moge powiedziec w Zeeland ;) Podoba mi się tutaj i wiążę swoją przyszłość z Holandią. Niedawno zdałam egzamin z języka holenderskiego nie chwaląc się ;) a mieszkam tu dwa lata. W wolnej chwili jeżdżę na basen i oczywiśćie fietsen ;)

a jakie egzaminy zdawałaś? te państwowe czy w jakiejś prywatnej szkole? :) ja się szykuję do państwowych ale trochę się boję i tak przekładam zapisanie się z dnia na dzień ;/

Gość gość
Wiesz to był kurs organizowany przez moja firmę, w której pracuję i miałam go za darmo, teraz planuję zapisać sie do jakiejś szkoły na wyższy poziom ;)

ja też przeszłam taki kurs i wyszłam z niego z dyplomem asystenta żywności :D mam kilku znajomych który pozapisywali się na różne kursy, ale jak widzę czego oni się tam uczą, to w sumie można to samo przerobić samemu w domu

Gość gość
up

Gość to ja też z Hilversum
Autorko też jesteśmy około 3,5 roku w Holandii i jakieś 2 lata w Hilversum. Mieszkamy o okolicach Kerkelanden. Obawiam się, że na zakupy będzie ciężko się zgadać ale kawa - czemu nie? :). Jeżeli masz ochotę popisać to proponuję przejście na meila- e.lag@op.pl bo z forum różnie bywa.

Gość gość
a może ktoś z was jedzie dziś do bussum na pl dyskotekę ? ;)

Gość gość
up

Gość tiruriruUmcyk
hej ja jestem z huissen szkoda ze nie mieszkasz blizej tezszukam kogos do wspolnego spedzania wolnego czasu:)

Gość gość
a ja z okolic utrechtu jestem szkoda że nie mieszkasz bliżej ale może znajdzie się ktoś kto zobaczy ten temat ;)

Gość gość
heeeejj