Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to prawda że większość kobiet po macierzyńskim nie ma powrotu do pracy p

Polecane posty

Gość gość
Macie dziewczyny pecha. Ja w prywatnej firmie 3 razy na macierzyński przenosiłam się, zawsze wracałam, a nawet przez te lata nieźle awansowałam.No, ale żadnych zwolnień lekarskich nie przedkładałam.

Gość gość
wypowiadajcie się dziewczyny bo temat ważny

Gość gość
Zależy też od samej pracownicy. Jeśli przed ciążą się starała i była dobra, to jest spora szansa, że będzie miała dokąd wrócić. Miałam natomiast w zespole taką gwiazdę, która wróciła po macierzyńskim na pół etatu i wylądowała u mnie. Umowę miała na czas określony. Nie starała się w ogóle, błędy robiła straszne, widać było, że tylko czeka na koniec zmiany, że myślami jest gdzie indziej. Ogromne było jej zdziwienie, gdy okazało się, że nie wystąpiłam o przedłużenie jej umowy. Wtedy oczywiście okazało się, że jest w kolejnej ciąży i śmignęła na L4. Na całe szczęście już nie wróci, bo umowę ma do dnia porodu i koniec. Ale pewnie biadoli jak to ją niesprawiedliwie w pracy potraktowali... Dla porównania: mam też w zespole inną dziewczynę w ciąży na L4 i mam szczerą nadzieję, że wróci do pracy po macierzyńskim, miejsce będzie na nią czekało. Bo była dobra.

Gość gość
upup

Gość gość
upup, wypowiadajcie sie

Gość gość
U nas z pracy laski są wyrzucane przy pierwszych plotkach o ciąży.

Gość gość
pracodawcy to s*******e