Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapalenie ucha.

Polecane posty

Gość gość

Od 2 tygodni mam zapalenie ucha. Początkowo miałem tylko przytkane, gorzej słyszałem. Natomiast 3 dni temu wystąpił u mnie niepokojący objaw. Piszczy mi w tym uchu i jakby w głowie. Cały czas, bez przerwy. Nie wiem czy nie narobiłem sobie biedy przykładając telefon do tego ucha i głośno słuchając muzyki. Trwało to z 5 min i nie wiem czy przez ten okres mogłem uszkodzić sobie słuch, czy może to z powodu zapalenia? Gwizdało wam tak kiedyś i czy przestało?

Gość gość
zapalenie ucha leczy się antybiotykami chyba w każdym przypadku, oprócz tego inne leki; to nie przelewki, bo niedoleczone może powodować uszkodzenia słuchu i jeszcze inne powikłania. Miałam takie dźwięki, miałam leki, lekarka powiedziała że jak nie ustąpi to do szpitala na kroplówki mnie wyśle. Minęło, ale leczyłam kilka tygodni.

Gość gość
Biore leki. Nie lekceważe tego. W przeciągu tych 2 tyg. byłem 3 razy u laryngologa. Wydałem 200 zł na lekarstwa. Tylko właśnie nie wiem skąd ten pisk, od zapalenia czy telefonu. Martwię się czy to mi przejdzie :(.

Gość gość
pisk masz od zapalenia i radzę szybko coś z tym zrobić.marsz do lekarza.miałam rok temu zapalenie.pisk mam do dziś i niedosłyszę.ratuj się bo temat szumów usznych do końca życia będzie z Tobą.musisz iść zrobić badania słuchu po tym zapaleniu. i trafić na dobrego medyka nie tak jak ja na fuja który wyczyścił mi konto. powodzenia.

Gość gość
mi od kilku dni szumi w uc****ak by mi ktos dmuchał. ale nie boli. to tez od zapalenia? mam isc na dyzur laryngologiczny czy mozna poczekac na wizyte normalną?

Gość gość
jak masz wizytę to poczekaj na nią. piszę ze swojego doświadczenia z szumem i piskiem. u mnie pechem był lekarz bo olał temat. w pierwszych tyg da sie wyleczyć to,potem jest problem. polecam forum tu pt.szumy,tykanie... czasem powodem szumu jest yła higiena ucha,leki,urazy,nerwiak na nerwie słuchu,choroba Meinera i zapalenie ucha oraz wiele innych.