Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile powinno spać w dzień miesięczne dziecko

Polecane posty

Gość gość

mam 1,5 miesiecznego niemowlaka i od 1 tygodnia praktycznie nic nie śpi w dzień, może 2 razy po 15 minut, ale to jest maks, nawet w wózku na spacerze nie śpi.... czy to normalne?

Gość gość
A przesypia całe noce? Ile śpi godzin? Mój synek jak miał 2-3 mc to spał cały czas, budził się na jedzenie. Zaczął spać mniej w dzień jak mial 4/5 mc to po 4h spał czasem 5. Teraz ma roczek i śpi 3h w dzien plus w nocy od 19-6 śpi ciągiem;p

Gość gość
zasypia ok 21, budzi się o północy i wtedy o 4 rano... potem w dzień nie śpi :(

Mój szedł spać o 19.Pobudka co 2-3 godziny. Budził się na dobre ok 5 . Przed południem spał raz i TYLKO na spacerze - ok 2 godziny.W domu próbowałam wiele razy i nici.A druga drzemka po południu,ale max 30 minut.

Gość gość
Autorko współczuje ci biorąc pod uwagę że im starsze dziecię tym mniej śpi. Ja bym wykorkowała... może za duzo rzeczy rozprasza twoje dziecko?

Gość dadadadadadada
autorko moj syn tez malo spal w sumie to 10h jako noworodek, wiecej spi jako niemowlak,ale w dzien tez potrafi uciac sobie tylko 2 drzemki po 30 min

Gość gość
Mój syn też mało spał. Ma teraz rok i śpi godzinę w dzień.

Gość gość
na początku spał w dzień i to długo np 2 drzemki po 3 godziny ale teraz? praktycznie nie spi w dzien, kimnie jedynie na rekach na 10-15 min :( ma 4,5 tygodnia .

Gość gość
2-3miesieczne dziecko budzace sie na jedzenie to nienormalne raczej,dziecko w tym wieku potrzebuje aktywnosci,uczy sie chwytac zabawki,cwiczy na brzuszku,obserwuje swiat,moze sie patrzec na karuzele itp. Moj syn jest z tych malo spiacych w dzien. Od urodzenia duzo czuwal,nie mial zadej regularnosci,zmylona tym,ze niby taki maluch ma tylko spac usypialam na sile,dziecko plakalo,ja sie meczylam,ono sie meczylo,w rezultacie spalo kilkanascie minut i tak w kolko. Ale w koncu poznalismy sie lepiej i powiem ze mniej wiecej w wieku twojego dziecka moj synek mial ze 2h aktywnosci i potem spal,czasami do 2h(jak byl starszy drzemki byly dluzsze)znow 2h aktywnosci i tak az do 18-19. To bylo ostatnie czuwanie za dnia,zazwyczaj lezal na macie,ogladal zabawki,ja mu wietrzylam pupe,kolo 19 kapiel,19.30 karmienie przed spaniem(karmilam piersia i to bylo najdluzsze karmienie,do 30-40 min)po czym zasypial,odkladalam go do lozeczka i spal do ok 23,zaczynal sie krecic i poplakiwal przez sen dostawal piers,spal do 1(pozniej z tego karmienia o 23 zrezygnowal i spal do 1-2),pozniej do 3. Ssal co raz krocej bo przez sen i im blizej rana tym dopomnal sie czesciej wiec bralam go do siebie i tak do 8 przesypialismy. Pozniej budzil sie na dobre i byla,mata,karuzela,zwiedzanie domu,drzemka na balkonie,jak maz wracal z pracy to drzemka na dworze na spacerze,powrot do domu,znow aktywnosc,wietrzenie pupy i sen nocny. Tak to u nas wygladalo:)

Gość gość
Wczoraj notowalam caly dzien co maly robi i od 7 rano do 21 wieczor spal łacznie 20 min :( ide do lekarza bo tak nie bylo i chyba zwariuje

Gość gość
Może ma problemy z brzuszkiem.

Gość gość
czy niemowlę od kolek może byc marudne, płaczliwe i nie spać w ogole w dzień? czy to możliwe? moje miesięczne niemowle nic nie śpi w dzień od trzech dni, dosłownie nic... :(