Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

uczulenie na tabletki

Polecane posty

Gość gość

czy ktoś słyszał o przypadku uczulenia na tabletki antykoncepcyjne? Jakie objawy?

Gość gość
tak, moja siostra jest uczulona na estrogen...trafiła do szpitala z żółtaczką polekową

Gość zytka23
Są różne objawy, ale chyba taki najczęstszy to wysypka. Nawet jeśli, ktoś jest uczulony na estrogeny to nie jest uczulony na wszystkie tabletki anty. te jednoskładnikowe dla matek karmiących można brać. Limetic jest dobry, nie trzeba się martwić uczuleniem.

Gość gość
zytka kto ci za to placi?

Gość Muszkieterka0987
zytka23 ma rację. Czasami trzeba dobierać tabletki które nie zawierają estrogenów.

Gość granzynka
Własnie szukałam podobnego tematu. Mam jakies krwawienia w trakcie cyklu i koleżanka powiedziała mi ze moge byc uczulona na estrogeny i mowiła o tabletkach ktore go wykluczaja. Czy ten Limetic moge zaproponowac lekarzowi? Wizytę mam jutro i chciałabym isc na nia przygotowana,

Gość gość
Kazda tabletka pozostawia w organizmie slad na watrobie itp....!Stosowanie tabletek szkodzi i gdy nie ma Wyzszej koniecznosci sie nie bierze syfu!Niektore szczepy antybiotykow powoduja alergie,bezplodnosc, Raka!Sterydy rozwalaja kosci i inne robia spustoszenie w organizmie itp...Nam podczas badania(nam bo Zawsze przy kazdym badaniu mam meza nawet krocza i wspieral porody.Mamy Prawo do obecnosci osob bliskich nawet w szpitalu podczas zabiegow i badan ust 2008r art 21 Prawo Pacjenta bo pacjent decyduje nie lekarz o obecnosci) ze jedynym nie szkodliwym sposobem dla organizmu to prezerwawtywa,kalendarzyk i seks oralny(przy dobrej higienie miejsc intymnych) .