Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przez matki dzieci niepełnosprawnych podniosą wszystkim podatki

Polecane posty

Gość gość

ja tego nie chcę.Też pójde manifestować

Gość gość
Conquest - wtedy lawinowo wzrośnie liczba gejów :classic_cool:

23.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość - Dlaczego miałaby wzrosnąć? Co ty bredzisz...?

Gość gość
przecież geje pierwsi będą płacić

Gość gość
UE nie pozwoli na to, by gay placil jakies bykowe :classic_cool:

Ano fakt. Prawo nie wnika w preferecje, ale pedaliska, zaczęłyby drzeć japy...

Gość gość
Dla azylantow maja pieniadze a dla biednych chorych dzieci nie ?

Gość gość
Niemcy placa duze pieniadze dla niepelnosprawnych . Moja znajoma dostaje 1700 euro netto i wszystkie swiadczena (specjalne lozko , wozek inw. itd.) darmowe.

Gość gość
tylko, ze jakby oddala do osrodka dziecko to sama moglaby isc do pracy, a nie siedzialaby w domu - im nie chodzi o pomoc, o opieke tylko o kase

Gość gość
właśnie dla obijającej się patologii mają pieniądze a dla chorych dzieci którymi opiekują się rodzice przez co nie pracują to już nie

Gość gość
maciek jakby wszystkie warzywa wzięliby w jedno miejsce byłoby taniej x niemcy? k***a patrz ile niemcy zarabiają ich stać, zobacz ile w rumunii dostają

Gość gość
ale im nie chodzi o pieniadze na opieke czy rehabilitacje, nawet jakby panstwo zagwarantowalo im opieke i rehabilitacje dla tych dzieci to im i tak byloby zle i co chwile wyciagalyby reke poza tym, kto powiedzial, ze na tej najnizszej sie skonczy? teraz sie da najnizsza, a za jakis czas znowu beda chcialy wiecej, wiec skoro teraz sie da, to czemu i potem nie dac?

Gość gość
To sa takie same bledy budzetowo - systemowe jak to, ze np. zabiera sie dziecko matce, ktora nie ma kasy i oddaja sie je do rodziny zastepczej i ta rodzina dostaje na to dziecko calkiem tlusta sume x myśl, ILE BEZROBOTNYCH KOBIET ZROBIŁOBY SOBIE DZIECKO ŻEBY BRAĆ KASĘ

Gość gość
a emerytom i rencistom nie nalezy pomagac? a innym chorym nie nalezy pomagac? a samotnym matkom?

Gość gość
sa wazniejsze sprawy niz pomaganie kobietom, ktore same zdecydowaly, ze chca sie opiekowac takim dzieckiem zreszta one dostaja juz pomoc, a im i tak jest zle

Gość gość
I tak ci podniosą podatki. Zawsze będą podnosić bo politycy marnotrawią kasę i napychają swoje kieszenie, nieumiejętnie zarządzają pieniędzmi, powiększając zadłużenie. Nie łudź się.

Gość gość
mam stycznośc z osobą która oddała dziecko do ośrodka dzieciak tam jest 5 dni w tygodniu ma opiekę całodobową, ubezwłasnowolniła go przy okazji a kasa wpływa a jej konto bo ona nie pracuje:(

Gość gość
tylko, ze innym sie nie pomaga nie rozumiem dlaczego ma sie pomagac kobietom, ktore (o ile na etapie ciazy o tym wiedzialy!) zdecydowaly sie na urodzenie chorego dziecka, to byla ich decyzja i ja nie zamierzam sie dokladac do niej, wiedzialy na co sie decyduja, to byla ich sprawa, wiec niech nadal pozostanie to ich sprawa i radza sobie z tym same co innego, gdy dziecko zostaje niepelnosprawne w wyniku bledow lekarskich przy porodzie czy wypadku (na to wplywu nie mamy)

Gość gość
tak sie teraz zastanawiam czy te kobiety nie byly czasem podplacone po to zeby pokazac to w tv i miec pretekst do podniesienia podatkow. Tym bardziej jak w tak prorzadowej telewizji jak TVN. Cos tu smierdzi.

Gość gość
tylko, ze jakby sie zdecydowaly oddac to moglyby normalnie pracowac, placic podatki itd., ale po co, lepiej siedziec w domu i jeczec jak to zle, mimo ze rozwiazan pomocy jest mnostwo

Gość gość
tylko, ze te matki maja na to czas, a inni staraja sie zmienic swoja rzeczywistosc sami i nie marnuja czasu na wystepy w tv

Gość gość
Matki nie mogą zmienić swojej sytuacji....

Gość gość
Nie wierzę w to co czytam! Choćby nawet nam podnieśli podatki, to w szlachetnym celu! Nie dla pasibrzuchów, nie dla wyzyskiwaczy, nie dla pazernych, tak trudno zrozumieć? Dlaczego nie podnosicie głosu, tylko siedzicie jak str******* mysz pod miotłą, kiedy politycy i urzędnicy okradają nas, dając sobie horrendalne premie, nagrody, 13-tki, a nawet 14-tki. korzystają z przywilejów często niekoniecznych, marnują nasze pieniądze. Tu nie boli, tylko boli niepracująca matka bez grosza przy duszy z niepełnosprawnym dzieckiem. Nie chcę sobie wyobrażać nawet jak przyszłość przed wami, sami się pozżeracie. Jeżeli by matki oddały swoje dzieci do zakładów opieki społecznej, to koszt utrzymania i leczenia takiego dziecka przekracza kilkakrotnie roszczenia matek. Nie trzeba być orłem mózgowym, aby pojąć, że matki opiekując się własnymi dziećmi, wspierają państwo, mówiąc prosto opieka matki jest dużo tańsza niż każda inna placówka opiekuńczo-lecznicza. O zgrozo! Sama nie wiesz czy w życiu cie takie nieszczęście nie dotknie

Gość gość
Co mają samotne matki do niepełnosprawnych dzieci . Dziecko nie jest winne ze takie się urodziło a kobietą jak się szlaja z kim popadnie to niech poniesie konsekwencje.

Gość gość
ale ja mowie tylko o tych matkach, ktore juz w okresie ciazy wiedzialy co je czeka i same podjely taka a nie inna decyzje

Gość gość
ale juz matka jest winna, ze dziecko urodzilo sie takie a nie inne, gdy w okresie ciazy wiedziala o wadach plodu nie kazda samotna matka szlaja sie z kim popadnie to samo powiesz o tych matkach niepelnosprawnych dzieci, od ktorych odszedl maz? a moze bedziesz im wspolczuc? za to inna samotna matke nazwiesz szlajajaca sie z kim popadnie, chociaz nie znasz powodu, dla ktorego jest samotna

Gość gość
Każda samotna matka to puszczalska porządna kobietą nie zostaje samotna matką tylko rozwódka, wdową jeśli juz.

Gość gość
a rozwodka nie jest samotna matka? przeciez sama wychowuje

Gość gość
Kto nie ma dziecka niepelnosprawnego nie powinien sie na te tematy wypowiadac. Ja urodzilam dziecko w wieku 24 lat, na usg wszystko bylo super, po porodzie sie dopiero okazalo jak jest super, ze dziecko musialo na drugi dzien po porodzie przejsc operacje kregoslupa, ktora sie zakonczyla tak, ze dziecko znalazlo sie na wozku inwalidzkim. Ja oczywiscie zostalam z dzieckiem w domu. Pracowal tylko maz. Mija rok od smierci mojej corki, ktora zmarla w wyniku bledu lekarskiego, w ogole nie zwiazanego z jej choroba. Miala tylko 16 lat. Teraz skoro nie mam juz dzieci, chcialam isc do pracy. Oczywiscie nic z tego, bo nie mam doswiadczenia i jestem za stara (41 lat). Wiec nie zazdrosccie tym matka z dziecmi niepelnosprawnymi, bo nie ma czego. One napewno wolaly by miec zdrowe dzieci i normalna prace. Sorry, ze bez ladu i skladu, ale czytajac to sie niezle wkurw...