Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc autorka

położna środowiska

Polecane posty

Gość gosc autorka

Witam. Moja ginekolog polecila mi skontaktować sie z polozna środowiskową. Jednak nie wytlumaczyla mi w jakim celu dokladnie powiedziala tylko ze przez nią zalatwia sie oglądanie porodowki. Dlatego chce sie was zapytac co oprócz tego moze wnieść taka polozna. Pielęgniarka ktora przychodzi do mojej schorowanej babci wczoraj powiedziala ze juz dawno powinnam sie skontaktować z polozna jestem w 33 tygodniu. A ja tak na prawde nie wiem po co...

Gość gość
jeśli nie chodzisz do szkoły rodzenia to Ci wytłumaczy to i tamto :)

Gość gosc autorka
To fakt nie chodze do szkoly rodzenia. wiem jeszcze ze taka polozna przychodzi po porodzie do domu żeby doglądać dziecka i matki ale wlasnie nie wiedzialam po co w ciąży.

Gość gość
Mi sprawdzala czy dziecku serce bije i po porodzie przychodziła. W sumie przydała się do wpisania zaświadczenia do becikowego.

Gość gość
Położna środowiskowa do oglądania porodówki? To akurat pierwsze słyszę, w szpitalach w moim mieście można się było umawiać na zwiedzanie oddziału, niektóre miały takie dni otwarte, ale położna środowiskowa zwykle jest przypisywana w ośrodku zdrowia w którym zapisywana jest matka i często nawet w szpitalu nie pracuje... Ale co do wizyt- kobiecie w ciąży przysługują wizyty położnej, w ramach NFZ, zarówno przed porodem jak i po, niewiele o tym wie i korzysta z tego, można rozwiać wątpliwości dotyczące porodu, połogu itd, kondycji mamy, ale jeśli wystarczają Ci wizyty i ginekologa to pewnie nie czujesz takiej potrzeby, ja nie korzystałam, po porodzie przy noworodku już tak. Z położną można się też umówić jeśli chce się którąś opłacić do porodu, ale tu również wolny wybór. Natomiast jeśli po porodzie chcesz mieć wizyty bez żadnych dodatkowych działań to zapisz się w ośrodku zdrowia, tzn, złóż deklarację do położnej jeśli jeszcze tego nie zrobiłaś.

Gość gość
ja mam złe doświadczenia ze środowiskową. przyszła dwa razy, miałą przyjść trzeci raz i już się nie pojawiła! miałam wrażenie że pzyszła popatrzeć sobie czy mam czysto i co w garach :/ masakra. u nas jak na ktg chodzilam to mi zaproponowali żebym obejrzała oddział.