Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Roczne dziecko zęby

Polecane posty

Gość gość

Witam. Moja córka w kwietniu skonczy rok. ma tylko 2 dolne jedynki. Nie za bardzo moge podawac jej normalne jedzenie bo nie ma czym gryzc. powinnam sie martwic tym brakiem zebow?

Gość gość
?????????

Gość gość
no kotleta jej nie podasz, ale obiadki/zupki z kawałkami warzyw to przecież spokojnie pogryzie dziąsłami

Gość gość
warzywa ugotowane na miekko je w zupkach itd, ale mi chodzi o takie bardziej stale jedzenie typu np kanapka

Gość gość
Dziąsła dzieci mają twarde i radzą sobie z rozdrabnianiem miękkich pokarmów. Brakiem zębów się nie martw, jeszcze ma czas. Mam porównanie, bo moja córka skończyła właśnie rok i ma już 13 zębów, a dziecko sąsiadki, też z kwietnia ma również tylko 2 i 1 na horyzoncie:) Spokojnie:)

Gość gość
troche mnie uspokoilas:) Otoczenie wywoluje na nas presje z tymi zebami. Roczek i tylko 2 zabki? co tak malo? ble ble ble

Gość gość
a niech wywołuje, niech spadają. Mnie znowu bez przerwy pytają o chodzenie. "Jak to roczek skończyła i JESZCZE nie chodzi - nasz to miał 10 miesięcy i już biegał!" Za to z zębami wymiata, jak powiem, że ma 13:)

U mojej córy dwa dni przed jej pierwszymi urodzinami przebiła sie jedna jedynka. Teraz ma 20 miesięcy i ma 10 zębów

Gość gość
Nie no zostaja wam papki dopoki stale nie wyjda:o Kanapke odgryzie smialo tymi dwoma. A mozesz jej na wagoniki pokroic i dawac bm po kawalku.

Gość gość
Chyba przesadzasz. Mojej wyszły zęby pod koniec 11 miesiąc i już wcześniej jadła kanapki. Pisałam też w jakimś poście, że herbatniki dziecko da radę ugryzdz dziąsłami.