Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ja jesteście chore albo źle sie czujecie

Polecane posty

Gość gość

to mąż/partner odciąża was w obowiązkach, zajmuje się dzieckiem, opiekuje się wami?

jesli jest w domu to robimy wszystko wspólnie, jak go nie ma bo jest w pracy bądź ogarnia swój biznesik to wiadomo że muszę sama, nie należę do tych co się nad sobą użalają-stety i niestety, wiec też mogę powiedzieć że mimo ciąży robię w domu bardzo dużo, ale z własnej woli i chęci.jeszcze nie mamy dzieci.

Gość gość
ale ciąża to nie choroba i w ciąży można się czuć świetnie :] Owszem. Ogólnie wszystko robimy wspólnie. Jak byłam ostatnio chora ledwo podnosiłam się z łóżka to najpierw pomogła mi mama a potem mąż się w 100% zajął synkiem

Gość gość
mój mąż pracuje-wychodzi o 6.00 wraca OK.19.00,więc nie weźmie sobie urlopu tylko dlatego,że ja jestem chora!Wieczorem owszem wykąpie dzieci i zrobi wszystko o co go poproszę,ale nie wyobrażam sobie,żeby cały dzień leżeć w domu i np.nie umyć naczyń,bo jestem chora i gdy wróci maż to umyje!!!

Gość gość
Jak mąż jest akurat w domu a nie w pracy to mogę w tym czasie się położyć spać i to dla mnie jest "pomoc" bo on w tym czasie przypilnuje dzieci. Jak jestem chora to na drugi plan schodzą porządki a nawet jedzenie, zamawiamy wtedy pizzę :D

Gość gość
gościu z 9:44 widocznie nigdy nie czułaś się naprawdę źle. Ja pisałam o 9:39 gdybyś naprawdę z ledwością szła do ubikacji (ja wymiotowałam) to naczynia by poczekały na męża

Gość gość
ja mam zmywarke wiec nie mam problemu ze zmywaniem :D

Gość gość
mam taką naturę,że nie leże podczas choroby...musiałabym być cała połamana,żeby nie ruszać d**y z kanapy! Żeby leżeć cały dzień,bo JA jestem chora i niech mąż,mama lub ktokolwiek inny się wszystkim zajmie!!! Oj nie wyobrażam sobie tego!Ostatnio miała grupę żołądkową(sranie,rzyganie,sranie,rzyganie...) do tego wysoka gorączka,ale dywany poodkurzane,naczynia umyte i jakoś żyję!!!! Może to kwestia wychowania-moja mam też nie użalała się nad sobą gdy była chora-ale mam ciocię ,która podczas choroby potrafiła przeleżeć cały dzień w łózko i nawet palcem nie kiwnęła!!!Do tej pory tego nie rozumiem!!!

Gość gość
A jak ja jestem chora to maz sam mnie do wyrka zagania moze dlatego ze widzi ze ja do pracy chora chodze i twierdzi ze sen i wypoczynek ktorego sobie skapie jest najlepszym lekarstwem i jest dla mnie wazny

Gość callineczzkaaaa
gośc 09:57] i co mamy ci pomnik postawić ? Ja jak jestem chora to nie robię w domu NIC . Dziecko coś tam zje i ogląda tv a ja leże .Zmywanie czeka az maź wróci z pracy .:)

Gość gość
A co mają powiedzieć babki,które mimo choroby muszą do pracy chodzić???I nie piszcie mi tu o zwolnieniach,przepisach i prawach pracownika!!!jakie są realia każdy wie!!Wielu pracodawców mówi wprost,że zwolnień lekarskich nie przyjmują!!!W dzisiejszych czasach nie można chorować! I wtedy kobietki mogą tylko pomarzyć o łóżku i mężu latającym przy nich!

Gość gość
mąż pomaga mi na co dzień. Jak jestem chora to robi za mnie wszystko i opiekuje się mną jak kochający tatus :) Nie wyobrażam sobie inaczej.

Gość callineczzka
Jak ktos jest chory to idzie na L4 a nie chodzi do pracy i zaraża innych .

Nie mnie partener nie odciąża w pracach domowych jak jestem chora...robi to codziennie. Domem zajmujemy się mniej więcej 50/50. Mamy 8 miesięczne dziecko, obydwoje pracujemy.

Gość gość
a tak czasami tak mozna to robic czemu nie :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gość
sprzatanie z goraczka? jeszcze mnie nie popieprzylo. Nie rozumiem takich meczennic, order ci ktos za to da? Ja jak ostatnio bylam chora to mialam taka goraczke i drgawki ze nie wiem jak dojechalam do domu, po przyjsciu wpakowalam sie prosto do lozka i przespalam ciurkiem 12h,wstalam tylko po to, zeby zadzwonic do szefa ze przez nastepnych kilka dni nie bedzie mnie w pracy. maz tylko pilnowal zeby dziecko sie nie pakowalo mi do lozka i przynosil mi jedzenie i picie. A przez takie, ktore maja mentalnosc niewolnika i z goraczka chodza do pracy jest niestety jak jest. Dzisiaj chodzisz do pracy chora a jutro bedziesz robic szefowi laske zeby cie nie zwolnil bo "jakie są realia każdy wie!!".

Gość gość
co trzeba miec w głowie zeby po kazdym zdaniu stawiac wykrzyknik? (!!!) :)

Gość gość
Pomaga na codzien a jak jestem chora to robi wszystko. Nie jestem jakas nawiedzona żeby z goraczka czy s****c pod siebie poginąć z mopem .