Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

woda a noworodek?

Polecane posty

Gość gość

Witam,dziewczyny pomozcie , bo tak sie zastanawiam czy 6dniowy maluszek moze dostac wody do picia??

Gość ość bo g mi ukradli
a po co woda dlaczego nie mleko? taki maluszek powinien dostać tylko mleko

Gość jeśli chodzi o PAMPERSY
Ja podawałam! Jeśli karmisz mlekiem modyfikowanym to tak jakbyś jadła a nie piła. Trzeba poić! To szok że nie mówią o tym położne w szpitalu! Ja poiłam pół do godziny po każdym posiłku. Piło aż miło!

Gość ość bo g mi ukradli
a to sorry ja tylko z cycola karmiłam

Gość gość
Mój nie byl pojony i zyje

Gość gość
dzieci n mm sie dopaja jak najbardziej ale TYLKO wodą przegotowaną ciepłą. Mój syn jest na cycu i od pierwszych dni dostawał

Gość gość
ja Karmie prawie od poczatku mm, syn ma 3 m-ce i nie przepajalam woda.. Po 1 m-cu chcialam mu podac ale nie chcial.. Dopiero teraz czasem podam mu.herbatke koperkowa-ma 3m-ce synek. Aa i zadna polozna nie sugerowala wody.

Gość gość
Dopaja się gotowaną i ciepłą nie chłodniejsza niż temperatura ciała dziecka-zgadza się Ale na rynku jest woda dla niemowląt gotowa do picia bez gotowania.

Gość gość
Położne sobie odpuszczają wiele. Ja do mleka wody dolewałam Np. dziecko zjadało 50ml ale jak dolałam 20ml wody to zjadło te 70ml czyli 50ml mleka i 20wody I potem się nie dopominało pić. Dopajać trzeba bo wyrabiasz dobry nawyk nawadniania organizmu już od pierwszych dni. Przydaje się w czasie choroby. - Kiedy lekarz każe obficie poić dziecko a twoje dziecko nie jest nauczone pić nawet w umiarkowanym stopniu to masz problem z obfitym pojeniem. Poić poić młode mamy!

Gość gość
No oczywiście pojenie nie dotyczy dzieci karmionych piersią!

Gość gość
jesli ktos karmi piersia to absolutnie nie nalezy poic!! chyba na glowy poupadalyscie

Gość a ja kp i dopajalam
Bo musialam. Dziecko mialo zoltaczake. I dopajalam woda z gluzkoza. I synek zyje,i o dziwo od cukru nie jest uzalezniony.

Gość gość
Mój też miał żółtaczkę ale nie miałam takiego zalecenia. Aczkolwiek nasza żółtaczka była dość łagodna. Na mm jak najbardziej trzeba dopajać, to widać choćby po stolcu, który na mm jest zdecydowanie bardziej zbity. Może nie mówią położne, ale na wypisie ze szpitala powinno być napisane, skoro ktoś od początku jest na mm.