Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oszust na allegro co robić ?

Polecane posty

Gość gość

Co robić ? Kupiłam podróby chloe za 140 zł od prywatnej osoby na aukcji ... sprzedająca chce oddać pieniądze, ale stawia warunek bym cofnęła ostrzeżenie, którego cofnąć się nie da. Kosztowały 140zł Iść z tym na policję ?

Gość gość
??

Gość gość
Dziewczyno, trujesz o tych perfumach juz kolejny dzien. Jak chcesz to idz. Pytanie co jest Twoim celem? na czym Ci zalezy

Gość gość
Jeszcze nie poszłaś? Długo będziesz du/pę zawracać?

Gość gość
Chcę odzyskać pianiądze - a piszę bo nikt nie odpisał czy policja coś z tym zrobi czy mnie oleją. Pierwszy raz sie z tym spotkałam...

Gość gość
za mała kwota by policja cos z tym zrobila . Jakie ostrzezenie ? komentarz negatywny czy co ? daj sobie spokoj albo używaj to co masz , albo niech odda pieniadze i po problemie

Gość gość
A skąd wiesz, że perfumy nie są oryginalne? Poza tym, mogłaś odesłać towar w ciągu 10 dni.

Gość gość
Chciałam odesłać, ale napisałam do allegro i oni wysłali jej ostrzeżenie na konto. Ona chce bym to cofnęła i odda mi pieniądze.. ale tego cofnąć się nie da. Byłam w perfumerii z tym flakonem i sprzedawczynie potwierdziły..

Gość gość
To ja z 9:21 No dobrze wobec tego Ci odpowiem. Otoz sprzedaz podrobek perfum jest oszustwem. Ja bym poinformowala ze obrot podrobkami jest przestepstwem w swietle prawa i ze Sprzedajacy nie robi Ci laski, ze zwroci kase, bo ma taki obowiazek. Dajesz mu czas do czwartku powiedzmy i jesli nie zwroci kasy, wystawiasz nega (a zreszta nega mozesz wystawic juz teraz) i idziesz na policje oraz kontaktujesz sie z producentem perfum (dajmy na to to Dior) i oni sprawdza skad ma te perfumy, czy nimi handluje i moze pojsc siedziec na kilka lat

Gość gość
To znow ja z 9:21. Do tego możesz im wyslac informacje ze jak nie wie to konkretnie przestepstwo jest scigane z urzedu i jakby nie wiedziala to jest to konkretnie art. 305 ustawy prawo własności przemysłowej (obrót przedmiotami oznaczonymi podrobionym znakiem towarowym) oraz ze w razie czego uzyskasz potwierdzenie z perfumerii ze to podrobka bo bylas a paczke otwieralas przy listonoszu wiec tu tez masz podkladke ze on Ci wyslal falszywke i czy naprawde chce pojsc siedziec. Powinien sie zesrac w portki :D

Gość gość
Ty, mądrala powyżej, umiesz czytać ze zrozumienie? Laska wystawiła ostrzeżenie, którego podobno nie można cofnąć (nie znam regulaminu, więc nie wiem, czy tak jest). To co ty pier/dolisz o negatywie.

Gość gość
Ty, madrala powyzej, czy umiesz czytac ze zrozumieniem? Sprzedales cos na Allegro? :D Ostrzezenie wystawia Allegro, negatyw Kupujacy :D

Gość gość
Eeee... to moze sie nie bedziesz wypowiadac skoro nie znasz regulaminu? Bo bzdury pierniczysz :D :P

Gość gość
Weź mnie nie rozśmieszaj. Przeczytaj jeszcze raz pierwszy post. Sprzedający chce zwrócić kasę, ale stawia warunek. Laska może go w pompę cmoknąć. 🖐️

Gość gość
ystawiasz nega (a zreszta nega mozesz wystawic juz teraz) i idziesz na policje oraz kontaktujesz sie z producentem perfum (dajmy na to to Dior) i oni sprawdza skad ma te perfumy, czy nimi handluje i moze pojsc siedziec na kilka lat X ha ha ha ha

Gość gość
On nie ma prawa stawiac warunkow. Sprzedal podrobke i autorka moze mu niezlego smrodu narobic jak nie odda pieniedzy a nawet jak odda. To jego psi obowiazek zwrocic kase, bo moze byc pozwany za oszustwo. Istnieje szansa ze jak mu laska napisze co napisalam to odda ze strachu. Jak nie, moze sie z nim sadzic i na pewno wygra, a jak mial wiecej perfum w sprzedazy, moze niezle beknac. Jaka ma gwarancje ze jak poprosi o cofniecie ostrzezenia to odda kase? :)

Gość gość
Tylko czy policja i prokurator podejmie się sprawy za 140 zł ?

Gość gość
ja w to wątpię..

Gość gość
skończ dublować temat ! idź na policję, zajmą się tym, tylko długo to będzie trwało. oszust otrzyma grzywnę

Gość gość
postrasz go donosem do skarbówki i policją postrasz. A jak nie podziała, to napisz ten donos, i zgłoś to na policję. I nie kupuj perfum na allegro. Prawie wszystkie to podróbki. A jak już kupujesz to sprawdź czy sprzedający ma firmę. W firmach masz prawo do zwrotu.