Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki powinnam nosić rozmiar stanika?

Polecane posty

Gość gość

w biuście mam 93 cm, pod mam 75 cm, teraz nosze 75 C ale jest za luźny w obwodzie

Gość gość
70 DD

Gość gość
65D

Gość gość
a jak to obliczyć jaki powinnam nosić rozmiar?

Gość gość
Przymierz 70D. Zaraz się zlecą babki doradzające 65 E;).

Gość gość
I taki pewnie rozmiar byłby najlepszy. Właśnie 65E.

Gość gość
póki jest nowy to jeszcze , a jak się trochę rozciągnie to w obwodzie jest za duży, a miseczka za mała, ja to jestem z tych co uważają że D to duży biust, a ja takiego nie mam, raczej taki średnio -mały mam ten biuścik, a co wy sądzicie o takich wymiarach

Gość gość
jak micha C za mala to sprobuj D z mniejszym numerkiem niz dotychczas skoro za luzny pod biustem - jaki dokladnie nie wiem, najlepiej pojdz do sklepu i poprzymierzaj

Gość nollka
65 za mały będzie w obwodzie

Gość gość
D, to jest nieduży biust. E,F, taki standardowy. Serio.

Gość gość
65 to pod warunkiem, że autorka mierzyła się na wdec*****eżeli pomiar był na wydechu to 65 cm, przy 75cm w obwodzie do katowanie swojego ciała. Przymierzyć nie zawadzi obydwu rozmiarów, bo wiadomo jak jest z rozmiarówkami u różnych producentów, a nawet przy różnych modelach tego samego producenta.

Gość a mi szkoda
ale to nie jest tak, że "D" to duży biust; ja mam mały, a noszę 65 DD/ 70C - zależy od jakiego producenta; to jest tak, że D przy obwodzie 75 to zupełnie coś innego niż D przy obwodzie 65 - miska D przy obwodzie 65 jest mniejsza niż D przy obwodzie 75; to moje DD 65 było przy wymiarach 89/73; musisz przymierzać, dużo zależy od producenta; wejdź sobie na balkonetkę (www.balkonetka. pl) - tam dziewczyny recenzowały staniki; podawały rozmiar stanika i swoje dokładne wymiary, to sobie porównasz

Gość a mi szkoda
a nie :( zaglądam na balkonetkę, i nie widzę, żeby laski pisały swoje wymiary :( kiedyś tak było :(

Gość a mi szkoda
nie, spoko, są rozmiary; po prawej stronie :) tylko, żeby oglądać, trzeba się zarejestrować; inaczej się zdjęcia nie pokazują

Gość gość
raz mierzyłam 70 D i wydawał mi się taki ciasny w obwodzie, może dlatego że jestem nieprzyzwyczajona, spróbuje raz jeszcze ,

Gość gość
pomiaru pod biustem dokonuje sie w scisku, koncowke sie ucina i zaoktragla. Czyli jak masz idealnie 75 w mocnym scisku na wydechu to mierzysz 75 i 70 w obwodzie ale zaloze sie ze jak w luzie mierzylas to jestes blizej 65/70 obwodu a miska zaleznie od firmy ale z pewnoscia nie 75 C

Gość a mi szkoda
trzeba poeksperymentować;) np. od Ewy Michalak kupowałam zawsze 70 C, bo 65 DD było za ciasne; to 70 jak założyłam, w pierwszej chwili wydawało się nie do wytrzymania, ale zaraz był po prostu taki efekt solidnego trzymania :) z Frei - tylko i wyłącznie 65 DD, z różnych innych firm - też

Gość gość
a jaki to biust według was?

Gość Franek26
mały