Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anette12

Relacja między poziomem inteligencji a gustem muzycznym.

Polecane posty

Gość anette12

Witam, przeglądając informacje nt. intelgencji natrafiłam na artykuł, który wskazał dość mocno, że istnieje relacja pomiedzy muzyka a inteligencją. Zastanawiam się tylko czy w pewnym wieku nie ma to już znaczenia i nasz gust muzyczny nie jest uwarunkowany tym w jakim otoczeniu przebywamy? Z drugiej strony czy to, że słuchamy popu może wpłynąć negatywnie na nasz poziom inteligencji. znalazłam go na blog.randkologia.pl.... temat coś o justinie bieberze i metalice

Gość syndrom__ofiary
taka sama jak miedzy krzeslem a krzeslem elektrycznym na jednym i drugim mozna usiasc niestety na drugim siada sie tylko raz

Gość gość
muzyka to muzyka i powinna służyć rozrywce więc po co te analizy i rozbieranie na częśc****erwsze czegoś co po prostu ma dawać nam radość?

Gość anette12
hehehe też mi się tak zdawało, inaczej skoro mają dane, które na to wskazują może jest to możliwe?:P

Gość gość
na potwierdzenie każdej tezy mozna znaleźć dane

Gość anette12
skoro tak stwierdzenie to moze byc prawdopodobne i to jakiej muzyki sluchamy swiadczy o nas ?

Gość gość
no dbra autorko, słuchasz metalu więc jestes super mądra i lepsza od innych. A teraz spieprzaj w podskokach

Gość syndrom__ofiary
wzielas pod uwage jednostki ktorym slon na ucho nadepnal? czy uwazasz ze trescia zycia i kluczem do zrozumienia swiata jest muzyka?

Gość anette12
nie, nie slucham metalu, czy uwazasz ze trescia zycia i kluczem do zrozumienia swiata jest muzyka? - tak