Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Matki nadal okupują Sejm, zapowiadają że nie zamierzają zrezygnować z roszczeń

Polecane posty

Gość gość

:)

Świetnie :) tym które okupują nic sienie należy. Mogą iść do pracy tak jak każdy skoro jak chcą mogą sobie w Sejmie balować tydzień i z dzieckiem ma ktoś być :o albo mają na tyle sprawne dziecko, że mogą zająć się pracą w domu, tylko muszą sobie takiej poszukać a nie żebrać

Gość gość
jw :D

Gość gość
Przynajmniej jedna grupa społeczna ma jaja i protestuje. Reszta siedzi i na necie tylko wyzywa jak to im źle.

Gość gość
gość - ta grupa została zapewne przekupiona, dali jednej rozdartej babie kase i pociągnela reszte. Myslisz, ze jakis górnikow, nauczycieli czy prostytutki domagające się świadczen by wpuscili do sejmu ? buhahaha To kolejna ''akcja'' zeby ukrywac prawdziwe problemy i oszustwa. Kosciol robi dokladnie to samo, mowi o genderze zeby ucichy afery z księzmi dewiantami np Wesołowskim poszukiwanym przez Interpol :O zenada

Gość gość
zabrać klechom - dać matkom! a jakby się wtedy Jezus ucieszył!

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] KingaStefankaFanka Świetnie usmiech.gif tym które okupują nic sienie należy. Mogą iść do pracy tak jak każdy skoro jak chcą mogą sobie w Sejmie balować tydzień i z dzieckiem ma ktoś być pechowiec.gif albo mają na tyle sprawne dziecko, że mogą zająć się pracą w domu, tylko muszą sobie takiej poszukać a nie żebraćlapka.gif )( Jakie to durne gadanie. Chyba łatwo można sobie wyobrazić, że w wyjatkowych okolicznościach, a ten protest jest taką okolicznością. matka jest w stanie na jakiś krótki czas zapewnić opiekę nad chorym dzieckiem, czy to za kasę czy w wolontariacie, rodzinie. Jakim trzeba być bezrozumnym człowiekiem by napisać coś takiego jak ta wyżej.

Gość gość
one protestują razem z dziećmi

Gość gość
acha, sorry, nie oglądam TV

Gość gość
czyli opieka nie jest az tak straszna, skoro moga sie nimi opiekowac w sejmie i jeszcze maja czas na strajkowanie

Gość gość
Bo im za to placą. Jakby tobie placili to tez bys siedziala w sejmie

Wyjątkowa sytuacja to kiedy taka matka musi np. pójść do szpitala na operację, albo zająć się drugim dzieckiem, a nie kiedy idzie robić zamieszki w sejmie i jeszcze ciągnie tam ze sobą chore dziecko

Gość gość
czyli jak widac do opieki nad dzieckiem nie potrzebuja wiele

Gość gość
Wyjątkowa jest także sytuacja gdzie zdesperowana matka chorego dziecka musi udać się do sejmu upomnieć się o kasę na przeżycie.

Gość gość
Tyle lat byly zdesperowane i nagle dzis postanowily ''żądać'' pieniędzy. Jakos za czasów SLD i PIS nie darly japy

Gość gość
a wy tutaj wiecie najwiecej co oznacza opieka nad niepelnosprawnym dzieckiem. Polskie piekielko i psy ogrodnika - sami nie zjedza i drugiemu zaluja. Zero empatii, zrozumienia - tylko: ciagna kase. Zastanowcie sie, co takie matki niepelnosprawnych dzieci maja z zycia? Czy sa w stanie np pojechac na wakacje, odpoczac od tej opieki 24/7? Niejedna chcialaby isc do pracy ale jak? Dziecko samo zostawi i pojdzie? A nawet jesli dziecko jest w szkole/osrodku to i tak musi byc w pogotowiu bo niech cos sie nieprzewidzianego wydarzy... Pracodawcy beda woleli zatrudnic osobe bez takiego obciazenia. Wzgledy zrozumiale. Ojcowie tych dzieci w wiekszosci przypadkow dali noge bo to za duza odpowiedzialnosc dla nich a matka przeciez sobie zawsze jakos poradzi. Ci, ktorzy zostali to sfrustrowani, pograzeni w niemocy i bezsilnosci, czesto wciaz probujacy cos wywalczyc... Znam te sytuacje z wlasnego doswiaczenia. I calym sercem jestem z protestujacymi w Sejmie.

Gość gość
no i cierpliwość się wyczerpała, stąd taka akcja, bo ileż można w pokorze czekać

Gość gość
przestańcie PIEROLIĆ wkółko to samo jakie k***a 24h na dobe każde dziecko ma OBOWIzAEK SZKOLNY I PRZEDSZKOLNY i tych dzieci pól dnia w domach nie ma, weźcie to k***a w końcu zrozumcie dlaczego mam płacic ze swojej kasy na babę która siedzi pól dnia na d***e bo czeka aż jej darmowy buz przywiezie dziecko po 16 wiem, bo pracuję w takim ośrodku. darmowy bus jedzie po dziecko pod sam dom za darmo a potem odwozi. dzieciak jest w ośrodku od 6-16.16,.30 a matka w tym czasie śpi do 10 i kawki pije - wiem, bo same przychodza czasem i mówią jakie to zapracowane są bo musiały wstać o 10 do sądu

Gość gość
ja jestem za tym zeby dostawaly pieniadze tylko te osoby ktore sa NAPRAWDE NIEPELNOSPRAWNE z róznymi zepolami, itp, a nie te ktore niby sa niepelnosprawne, maja orzeczenie o niepelnosprawnosci ale moga pracowac, ale i one dostaj ąpieniadze...

Gość gość
a jak ojciec sie ulotnil to nalezy go pogonic, by chociaz alimenty placil

Gość gość
jakbyście wiedzieli ile ci ludzie dostają pomocy i kasy to byście zamknęli te swoje mordy w nędznej litości mają mieszkania za darmo, paczki, zrzutki itp. a 2 naszych dzieci z osrodka w piątek dostało 2 NOWE KOMPUTERY Z PROGRAMAMI do domu , WYSTARCZYŁO że rodzice wniosek napisali że chcą

Gość gość
a ja jestem za tym, by NIE DOSTAWALY PIENIEDZY, ale zeby np zwiekszyc liczbe darmowych dziennych osrodkow, zeby byly rozne ulgi itd, ale nie pieniadze, bo nigdy nie ma sie pewnosci na co zostana one wydane

Gość gość
oczywiście, tylko te np. osoba dorosła ulega wypadkowi, nie ma juz obowiązku szkolnego, więc jest cąły czas z rodziną i taka matka siedzi przy łózku i się opiekuje, ale nie dla wszystkich

Gość gość
kazda osoba niepelnosprawna ma mieszkanie za darmo?

Gość gość
tak, nie musza płacic czynszu, dostaja mieszkania od miast itp. siedze w tym na co dzień to wiem jak jest

Gość gość
wiecie... ja jestem pelna podziwu dla tych osob niepelnosprawnych ktorzy mimo swojej niepelnosprawnos ŻYJĄ I SIĘ CIESZĄ ŻYCIEM, ĆZERPIĄ Z NIEGO GARŚCIAMI, np JANUSZ ŚWITAJ ... TAKA POSTAWA MNIE BUDUJE... natomiast... zniechęca, dołuje mnie postawa osoby niepelnosprawnej ktora "zaslania sie" swoja niepelnosprawnoscią swoją kula, ktorą nosi przy sobie, (choc moglaby swobodnie poruszac sie bez tej kuli) - mnie taka postawa odpycha... bo to jest ANTY POSTAWA... ta osoba jest bardzo narzekająca... a mnie takie osoby wręcz dołują...

Gość gość
znaczy ze kazda osoba bez wzgledu na stopien niepelnospranosci ma dofinansowanie do mieszkania, badz tez calosciowe zwolnienie z czynszu?

Gość gość
nie wiem czy każda, nie znam całego swiata u nas znacząca większosć nie pałci za mieszkania, płacą tylko ci rodzice, którzy normalnie żyją i pracują w swoich pracach pomimo niepełnosprawnosci dziecka. inne tępe roszczeniowe krowy nie pracują , siedza na d****h całymi dniami, wszytsko mają podtykane pod nos i jeszcze nie płacą za mieszkania,c zynsze, bo dostają je od miasta tych co pracują są 3 rodziny na 58 w ośrodku

Gość gość
a dorosla osoba niepelnosprawna niepracujaca moze miec ulgi zwiazane z nieplaceniem za czynsz?

Gość gość
Po co one te chore dzieci tam trzymają w tym sejmie tyle czasu?! To jest dopiero chore! Zdrowe dziecko by tam nie wytrzymało a co dopiero chore, rozumiem żeby pokazać się z tym dzieckiem chorym na jeden dzień a potem niech same protestują a nie męczyć te biedne dzieci tyle czasu! Szkoda mi tych dzieci tylko.