Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

fitness a starania o dziecko

Polecane posty

Gość gość

czy mozna cwiczyc aerobik, kijki nordic walking , gdy chcemy sie starac o dziecko? Czy takie cwiczenia moga spowodowac poronienie bardzo wczesnej ciazy (gdy sie jeszcze nie wie, ze sie jest w ciazy) ?

Gość gość
tak, możesz ćwiczyć, bo chyba nie położysz się i nie będziesz lezała aż do rozwiązania

Gość gość
prosze o jeszcze jakies wypowiedzi. najbardziej boje sie, ze jeszcze jak nie bede wiedziala, ze jestem w ciazy i bede cwiczyc to, ze cos sie np stanie.

Gość gość
O rany, a co się ma niby stać? Już nie przesadzaj, może od razu L4 od początku starań? Ciekawe jak wg ciebie rozmnażają się kobiety pracujące fizycznie...

Jesli sie obawiasz nordic walking, jak ty masz zamiar przetrwac cala ciaze, w lozku? Oczywiscie, ze zdrowy wysilek nie zaszkodzi, inna sprawa to ryzyko upadku i kontuzji, ale nie widze powodu, by rezygnowac z aktywnosci. To dla zdrowia glownie.

Gość gość
a mi sie wydaje, ze we wczesnej ciazy rzeczywiscie taka katywnosc moze zaszkodzic, wiec jabym to odradzala autorce watku.

Gość gość
a skad wiadomo ile zajma jej te starania, poza tym aerobic czy nord walking to nie są sporty ani ćwiczenia ekstremalne, więc bez przesady, zdrowa, aktywna mama, to zdrowe dziecko

Gość gość
Moja koleżanka poroniła od aerobiku. Była w 8 tyg.

Gość gość
w 8 tc nie uprawia sie areobicu

dlaczego nie? jest dużo programów i filmików na youtube dla kobiet w ciąży. Basen, fitness w ciąży jest nawet wskazany, o ile nie jest zagrożona. Ciąża to nie choroba.

Gość gość
jest różnica pomiędzy ćwiczeniami dla kobiet w ciąży a fitnessem

Gość gość
Pierwszy trymestr jest decydujący i tedy nie można uprawiać ćwiczeń wysiłkowych, chyba że wcześniej się je uprawiało i jest się b dobrej kondycji fizycznej. Nordic walking jest raczej ok. Ja chodziłam z kijkami od kiedy się dowiedziałam, że jestem w ciązy, a zrezygnowałam ze wspinaczki. Tylko że to było pod okiem trenera (tu znalazłam - http://www.nordwalk.pl ). Poza tym konsultowałam to z lekarzem. Zresztą skąd wiesz, że twoja siostra poroniła od aerobiku? Dużo ciąż się kończy wczesnym poronieniem, kiedy po prostu płód nie ma szans na dalszy prawidłowy rozwój.

Gość gość
Ja na początku ciąży ćwiczyłam sztuki walki (oczywiście nie wiedziałam o ciąży). Chyba z 6 treningów odbyliśmy "we dwoje" i biegałam regularnie po 10 km.