Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mańka155

PIt i 1%

Polecane posty

Gość mańka155

komu oddajecie i dlaczego?

Gość gość
a gdzie ruch/acz twojej koleżanki?

Gość gość
na niepelnosprawne dziecko??? a wysiedziona na du/pie za nic pensja matki nie starczy? i renta dziecka i kasa z fundacji na rehabilitacje? jeszcze SMSy i 1%??? nie badzcie bezczelni bardziej niz juz jestescie chciwi

Gość Jerzyk77
ja oddaje organizacjom, przynajmniej ktos ma nad tym kontrole

Gość Nasturcja 123
Dzieci przeciez nie pobriaraja rent, one sa przyznawane od 18 r z. a z tych 1 % to wiekszosc ludzi ma z 500-700 zł rocznie, tyle co wpłaca rodzina. Nie chcecie placic, to nikt wam nie kaze

Gość Nasturcja 123
Jerzyk77, ale jak oddajesz na jakies dziecko w ramach fundacji, to tez przeciez jest kontrola, nawet podwójna, bo fundacja kontroluje rodzica, a rodzic fundacje, tak jest najbezpieczniej.

Gość mańka155
dlatego fundacje sa chyba najlepszym rozwiazaniem... oczywiscie sprawdzone

Gość Jerzyk77
mi sie wydaje ze fundacje rozdzielaja kase wedle realnego zapotrzebowania, na swich stronach w necie maja wiecej info i sa bardziej przejzyste odnosnie teg co robia i na co poszla kasa. niektore maja bardzo dobrze zrobione strony internetowe

Gość Nasturcja 123
Ja własnie nie wiem co fundacje robia z kasa, która jest im wysyłana, tzn chodzi o to, ze mozna dac ten 1% albo na konkretne dziecko , w ramach fundacji, albo na sama fundacje, bez wskazania dziecka. Znam kogos co zbiera, i dostał tylko tyle, ile mu płaciła rodzina, ani grosza wiecej. Czyli fundacja nie rodzielała srodków ogólnych pomiedzy kazdego co jest zapisany...

Gość mańka155
ja pytalam z ciekawosci czym ludzie kierują się przy wyborze, ale mysle ze moze kazda fundacja działa według własnych zasad. wiem (bo z nimi wspolpracuje) np ze fundacja L'arche przeznacza środki na utrzymanie swoich 82 'gosci' (niepelnosprawnych umysłowo). ale to nie znaczy ze kazda musi tak działać....

Gość gość
ja od trzech lat na fundację Anny Dymnej, wcześniej dawałem na Caritas

Gość inka33v
Ja oddałabym, swój jeden procent na www.FundacjaPociecha.pl , dlatego że fundacja wspiera dzieci z świetlic środowiskowych, wspierają finansowo kolonie dziecięce w wakacje czy ferie. Dzięki temu, dzieciaki pokrzywdzone życiowo mają coś z tego życia :)