Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość missskkaaa7251

Jakie sa objawy ciazy?

Polecane posty

Gość missskkaaa7251

Witam, 7 marca mialam stosunek bez zabezpieczenia ... 6 dni temu powinnam dostac @ i cisza.... jak nigdy zawsze mialam na czas a teraz sie spoznia niestety nie mam zadnych objaw ciazawych poza strasznymi klociami jajnikow normalnie az rwie. Moze mi ktoras powiedziec jakie sa najczestrze objawy ciazy? dopiero za 3 dni ide do lekarza a czasami warto tez na forum zapytac :) Pozdrawiam!

Gość gość
kłłocia jajników to jak najbardzej objaw ciaży. Mdłości, osłabienie, opcuhnięte bolesne piersi to najczęstsze. No i wiaodmo brak okresu.

Ja podobnie jak ty powinnam dostać @ 7 dni temu , nie dostałam zrobiłam ttest i odrazu pokazały sie 2 grube krechy , a test robilam popoludniu , drugi wieczorem - polecam zrobic ;) , co do objawów - fakt piersi troche bola , ale nie jest to jakiś przerażający ból , bardziej bolą sutki ;) brzuch pobolewa jak na @ , a chwilami sa to tylko -uklucia jajników ;) i bezustannie latam siku !! ;) no i to tyle jak narazie ;)

Gość gość
u mnie pierwszym objawem w pierwszej i drugiej ciąży był ból piersi, dopiero poźniej ( ok. 8 tyg.) doszły wymioty,senność i wrażliwość na zapachy. Teraz jestem w 12 tygodniu i objawy powoli ustępują.

Gość gość
Ja w 5 tc nie miałam żadnych objawów, oprócz oczywiście braku miesiączki. Zrób test, ale obstawiam ciążę. Potem rzygałam jak kot, ale np. moja koleżanka, która tak jak ja była w ciąży nie miała żadnych objawów, a przez całą ciążę wymiotowała jeden raz. To sprawa indywidualna.

Gość dominikab
ból brzucha , cycki jak przed okresem i brak okresu, poza tym nic :)

Gość Katarzyna111111
U mnie poza brakiem miesiączki to w zasadzie było odwrotnie niż zazwyczaj. Piersi zaczeły mnie boleć dopiero ok 6 tyg.c. ale za to tak niemiłosiernie, ze musiałam spac w staniku (na szczęście potem mi przeszło). Zazwyczaj przed miesiączką były obrzmiałe i pobolewały. Po zajściu w ciaże przez kilka tygodni nic. Drugi objaw to kłucie w podbrzuszu i ciągnięcie, które przypominało to zwiastujące @ ale jednak było nieco inne. Trzeci objaw to podwyższona temperatura, cały czas powyżej 37. Test robiłam 6 dni po spodziewanym terminie @ i nic. Za to dwa dni później była już krecha. Najlepiej iść do ginekologa i zrobić badanie Bhcg. Doświadczony ginekolog jest też w stanie stwierdzić ciąże po kolorze narządów kobiecych (zmiany w ukrwieniu widoczne sa bardzo szybko). W kolejnych miesiącach pojawiła się wrażliwość na zapachy, mdłości, wymioty dopiero w 4 miesiącu u mnie. Wszystko to indywidualne czynniki.