Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

testy alergiczne a leki

Polecane posty

Gość gość

Witam, w przyszły piątek mój synek ma mieć robione testy alergiczne. To nasza pierwsza wizyta u alergologa. Mały od kiedy poszedł do przedszkola non stop jest chory. Do tego ma suche plamki na nogach. Dopiero wczoraj wyczytałam, że trzeba odstawiać leki przed testami. Synek brał ostatnio Rutinoscorbin, Bioaron C i probiotyk. Dziś mu nie podałam, ale czy to nie za późno? Co robić? Nie zrobią mu testów? Dziecko jest ciągle chore, jak mam mu nie podawać żadnych leków. Przecież jak będzie chory to też testów nie zrobią podobno. Załamałam się, żyłam nadzieją, że te testy coś wykażą.

Gość gość
z tego co mi wiadomo odstawia się leki które podaje się na złagodzenie objawów alergii. mój syn zawsze ma odstawiany tylko Xyzal a wcześniej Zyrtec.

Gość gość
w tym sensie że wcześniej bo teraz dostaje Xyzal. a 3 lata temu brał Zyrtec. zamiast xyzalu "Ponadto na 7 dni trzeba odstawić też leki przeciwhistaminowe (Clemastinum, Zyrtec, Claritina), leki przeciwalergiczne (Ketotifen) oraz wapno i Pulneo. Natomiast Singulair oraz wziewne leki steroidowe mogą być stosowane bez ograniczeń"

Gość gość
Moj syn nie dostawał żadnych leków antyhistaminowych. ok. 2 tyg. temu skończył przyjmować Ketotifen, brał go z antybiotykiem Klabax. Czyli możemy jechać na te testy? Jestem cała w nerwach przez tego alergologa. Boję się, że synek zachoruje tuż przed wizytą:( Nerwicy chyba dostanę przez to wszystko. Rano dziecko ma zatkany nos, w dzień chrząka. AAA... psikałam mu do gardła Tantum werde na to chrząkanie.

Gość gość
wydaje mi się że możesz. jedź spokojnie na wizytę i lekarz zdecyduje czy można wykonać testy. Wiem co przechodzisz ale nasza Pani doktor zawsze mi mówiła że i czasem dobrze jak ona chore dziecko obejrzy wie jak to wszystko wygląda.

Gość gość
witam, mam pytanie, czy ktos moze z was korzystal z uslug tego gabinetu www.alergolog.lublin.pl/badania-diagnostyczne.html ??? potrzebuje opinii fachowej dosyc, bo to jedyny gabinet, ktory mi odpowiada, a nie chcialabym isc tak w ciemno

Gość gość
ja podczas odczulania nie brałam zadnych lekow, a odczulalam tutaj www.alergomed.com.pl i powiem, ze szybko i bezbolesnie mnie odczulili