Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiii

laktator ręczny czy elektryczny

Polecane posty

Gość wiii

zastanawiam się nad kupnem laktatora i nie wiem czy ręczny czy elektryczny położna na szkole rodzenia mówiła żeby kupić najtańszy i ręczny bo dość że nie wiadomo czy się wogóle przyda to ręczny jest lepszy niż elektryczny szwagierka rodziła równy rok temu i znowu mówi że tylko elektryczny bo jest super itp ale generalnie ona nie używała bo Mały działał za laktator i teraz nie wiem, czy kupić zwykły ręczny czy inwestować w elektryczny który nie wiem tak naprawde czy się mi wogóle przyda.....

Gość gość
najpierw ręczny, potem sama zdecydujesz. ja mam 2 elektryczne , na 2 piersi i jest super. ściągam 6 miesiąc, bo mam płaskie brodawki, więc można tylko ściągać. jak się postarasz to laktacja tak szybko nie minie.

Gość gość
Narazie wogle nie kupuj. Zobaczysz czy potem bedzie ci potrzbeny i wtedy polecam elektroniczny. Ja wogole nie moglam karmic piersia - za male brodawki, ale odciagalam sie i dawalam moje mleko w butelce i gdybym miala odciagac sie recznym to oewnie bym padla.

Gość gość
W ogóle. Ja nie mam i nie wiem, do czego miałabym go używać. Na razie mi się nie przydaje, może tobie też nie będzie potrzebny.

no własnie się zastanawiam czy kupować, bo napewno nie będe miała problemów z brodawkami że za płaskie - sterczą dziarsko ;) mleko już mi cieknie pomału (36 tc) więc narazie pokazałam Mężowi jaki musiałby kupić w razie czego i stwierdziłam że gdybym potrzebowała to po prostu wyskoczy szybko do sklepu i zwyczajnie kupi

Gość gość
no właśnie mąż może kupić jak już urodzisz. ja dostałam pokarmu dopiero po 3 dniach po porodzie. i wtedy ręczny a potem 2 elektryczne.

Gość gość
jak kupować przed porodem to na pewno lepszy a nie jakiś badziew. Ja kupiłam niestety ręczny Avent i był do kitu, po porodzie kupiłam elektryczny z LOVI. Można też swobodnie nauczyć odciągać pokarm rękami bo nawet najlepszy laktator nie odetka przytkanego kanalika - wtedy tylko ciepły prysznic, masaż i odciąganie ręczne.

Gość gość
ja polecam laktator elektryczny medela. najlepszy na swiecie :-)

Gość Dagaa1975
Akurat znam ten elektryczny polecony przez Agata 2206 nie wyobrażam sobie bym pokarm miała ściągać ręcznym laktatorem. Jedyne co to warto zaczekać z decyzją do porodu bo może akurat problemu nie będzie

Gość gość
mnie ekektrycznym bolalo

Gość Serenada25
Ja już wiem, że zdecyduję się na elektryczny. Może nawet taki o jakim wspominają moje przedmówczynie. Przy wychowywaniu dzieciątka dobra organizacja to podstawa- elektryczne odciąganie pokarmu zajmuje dużo,dużo mniej czasu niż tradycyjne. Wolne chwile wolę przeznaczyć na bycie z maluchem lub inne przyjemności :)

Gość Zu2ia
Zdecydowanie elektryczny. I to polecam Lovi Prolactis. Ręczny Medeli w ogóle się u mnie nie sprawdził, poleciało zaledwie kilka kropel. A elektrycznym ściągam jednorazowo 50-60ml pokarmu. Nie jest to może duża ilość, ale jak na moje możliwości jest ok :) Nie jest tez głośny podczas działania, dziecko się nie budzi ;)

Gość gość
Zu2ia -skończ z tym reklamowym spamem. :O

Ja nie spamuję, ale też mogę polecić LOVI PRolactis. Przerobiłam Avent, SisiBabyCare i jeszcze jakiś (nazwy nie pamiętam) i właśnie LOVI uważam za najlepszy. Mi najbardziej spasował. Jego funkcje uważam za rewelacyjne. Z nim jakoś mi się łatwiej, szybciej i więcej ściągało.

ja również polecam lovi prolaktis. Laktator ściągał szybko, pracuje cicho. można również odciągać ręcznie więc masz 2w1 :) dla mnie lepsze było ręczne odciąganie (mniej bolało) ale elektryczne szybciej. No i świetnie wyciąga płaskie brodawki także później bez problemu można już przystawiać dziecko

Gość gość
A miała ktoras laktator z canpolu?

Gość karaiwina
Ja polecam elektryczny lovi prolactis z możliwością zamiany na ręczny lovi protect. Jest to laktator dwufazowy z możliwością ustawienia siły ściągania i nakładką masującą. Te trzy elementy sprawiają, że laktator idciąga pokarm szybko, sprawnie i bezboleśnie. Zapakowany jest w elegancką kosmetyczkę, by jego elementy przechowywać w higienicznych warunkach. Polecam również wkładki laktacyjne firmy lovi ( otrzymasz kilka sztuk na próbę kupyjąc laktator).

Gość aadaW
tylko LOVI Prolactis :) Miałam ręczny avent, ale po trzech użyciach oddałam dalej. Prolactis odciąga szybko, można regulować siłę ssania. Jest idealny. Jak nie ma prądu to działa na baterie :) Ja baterie wysiądą to można go przerobić na ręczny. IDEAŁ <3