Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy wasze dzieci, majace skaze białkowa przeszly na mleko krowie?

Polecane posty

Gość gość

Oczywiscie, chodzi mi oo moment, w ktorym już wyrosły ze skazy a nie tak z marszu ;) I czy najpierw przechodziliscie na mm a potem na krowie, czy od razu? Jak to wygladalo? I kiedy robilyście pierwsza prowokacje diety?

Gość gość
mój ma lekką skazę i nie zamierzam przechodzić na krowie, będę karmiła tak długo jak będzie chciał do tego normalna dieta. U mnie w domu nie pija się codziennie mleka.

Gość gość
Mój jak miał 5 lat po testach, które wyszły negatywnie. Jak skończyłam karmić piersią, dostawał kozie. Wcześniej niezamierzenie miał dwa razy podane mleko krowie, kiedy chłop zamiast koziego nalał do naszej butelki krowiego. Zmieniliśmy więc chłopa na babę nie posiadającą krów. A babcia była cudowna, robiła twaróg dla mojego Misia i masełko i zbierała śmietankę. A trzeba wam wiedzieć, że to nie taka prosta sprawa, bo mleko kozie chociaż jest tłuste zawiera malutko śmietany. Babcie górą.

Gość gość
Mój syn do roku był na nutramigenie. Przed ukończeniem pierwszych urodzin, pediatra kazał wprowadzać stopniowo produkty mleczne. Mały nie miał żadnych reakcji alergicznych więc przeszedł na bebilon pepti potem na bebilon Ha a na końcu na zwykły bebilon. Skaza ustąpiła. Dzis ma ponad 3 lata i zjada nabiał,ale jak przesadzi z ilością jogurtów to skóra robi się szorstka.Mleka nie pija już od roku.

Gość gość
mój syn pił moleko sojowe, ktore odrzucil po roczku.Do 3 roku zycia nie pil zadnego mleka, nie jadł nabiału, rozwija sie normalnie/. Pozniej zaczal pic mleko normalne z kartonika, ktore do dzisiaj jest dla niego jak czekoladka ( tak mu smakuje, bo nigdy nie pil)

Gość gość
Moja nie wyrosla. Co pol roku robilam prowokacje i myslalam ze juz jest dobrze a okazalo sie ze alergia sie utajnila, zaczela sie objawiac w postaci wydzielania nadmiernej ilosci sluzu co prowadzilo do chronicznych zapalen: zatok, ucha i gardla. Po roku gdy odstawilam mleko calkiem problem chorob zniknal. Od 2 lat nie dostaje mleka krowiego wcale a przetwory mleczne w ograniczonej ilosci. I odpukac: jest dobrze. Corka ma szesc lat.

Gość gość
moja córka ma 11 lat i AZS od urodzenia,do 3 roku życia była na Nutramigenie,długo nie podawałam jej nabiału,bo zaraz wyprysk sucha skóra.W tej chwili jest tak,jeśli zbyt dużo przyjmie alergenu to się mocno drapie i ma bardzo suche placki.

Gość gość
dziecko 2 lata podaje MM próbowałam podać krowie i wysypało plecki brzuch i raczki