Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wydawac mniej na jedzenie w Anglii

Polecane posty

Gość gość
Za 800 f na pare spokojnie mozna dobrze jesc

Gość gość
Fajnie tak siedziec i sobie wymyślać rożne osobowósci :)

Gość sjsj
Rzecz jasna jeśli jest to mądrze gospodarowana kwota. Zamiast jedzenia, wolę przeznaczać pieniądze na ubrania lub na rzeczy pielęgnacyjne, więc ograniczami się z wydatkiem na żywność do minimum.

Gość gość
Ja napewno nie przezeram kasy. Co z tego ze zjem tego homara? To jest krótkotrwała przyjemność. Tak samo moge sobie zjeść rybę to to samo.

Gość sjsj
Kogoś tutaj dopada zazdrość :) Mieszkamy w UK już 11 lat, pozdrawiam wszystkich Polaków zagranicą.

Gość gość
Ja mieszkam 9 i co? Jakie to ma znaczenie kto ile mieszka lat w uk do tego ile wydaje na żywność? I czego mam ci zazdrościć? Jedzenia? Haha sorry ale ja nie z tych. :) Udanej kolacji ci życzę :) Ja dzisiaj bez :) Dieta zeby trzymac linie :D

Gość gość
Do tej pani która twierdzi, że jest stomatologiem. A pani polskiego to nie zapomniała przypadkiem?

Gość gość
Co? Za 800 na dwoje trzeba rozsadnie gospodarowac? Tozto mozna brac co sie chce i kupowac 'jak leci'

Gość gość
Biorac pod uwage to, co tutaj piszecie wychodzi na to, ze nawet dla pracujacego za minimalna w UK na caly etat nie jest probleme sie utrzymac: pokoj oplaci, bilet, telefon, jedzenie, chemie, nawet w Londynie, skoro jedzenie jest tak tanie...

Gość gość
Jak ktoś umie oszczędzać to pewnie to nie bedzie problem :)

Gość gość
K***a!!!!!!! Zrozumcie UK TO NIE LONDYN!!!!!!!

Gość najwazniejsze to zeby umiec
dobrze pieniedzmi gospodarowac - umiejetnie komponowac posilki i nie marnowac jedzenia. A poza tym, trzeba umiec gospodarowac pieniedzmi przy innych zakupach rowniez. Moja kolezanka dziwila sie, ze mi plyn do mycia naczyc na tak dlugo starcza a ona musi kupowac nowy co 2 tygodnie (w najlepszym wypadku) ale jak widzialam jak zmywa to wiedzialam dlaczego tego plynu jej idzie. Ja nalewam wody do miseczki z plynem a ona poprostu polewala wszystkie naczynia w zlewie tym plynem, zmywala a jak juz nie bylo plynu to znowu polewala. To samo z oszczedzaniem pradu czy gazu - ludzie pala swiatlo czy tv wszedzie nawet w pokojach gdzie ich nie ma a potem sie dziwia, jak to mozliwe ze ja place takie niskie rachunki. A dodam, ze niczego sobie nie zaluje tylko poprostu rozsadnie pieniedzmi dysponuje

Gość gość
gość K***a!!!!!!! Zrozumcie UK TO NIE LONDYN!!!!!!! xxx ceny w sklepach typu Morrisons, ASDA, TESCO, ALDI czy LIDL są takie same w całym UK - i w LONDYNIE też!!!

Gość gość
No wiem :) Dlatego co mi ktoś tutaj k***a pisze "nawet w Londynie". No tak nawet w Londynie skoro sklepy takie same.

Gość gość
i tak w porownaniu do zarobkow ceny jedzenia sa niskie. zobaczcie w polsce jedzenie kosztuje jedynie odrobine mniej a zarobki sa kilkukrotnie nizsze.

Gość gość
Do najważniejsze to zeby umieć Całkowicie sie z tobą zgadzam. Ja tez wole np kupic trochę droższy płyn- nie wróć gesciejszy i zużyć tylko troszkę niż jakis rzadki którego nalejesz pól butli na gąbkę a gąbka nadal tłusta :/ dzięki temu zuzywam mało płynu i przy okazji oszczędzam.

Gość mkmkkmkmkmkk
rozsadek, zdrowy rozsadek. i kazdy niech wydaje ile mu sie podoba, ale temat byl o tym, jak wydawac mniej :) obecnie kto wydaje wiecej i kto jest lepszy, ha ha, zalosne