Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kraj442347342

KOGO Z WAS ZLAPALI ZA JAZDE PO PIJANEMU

Polecane posty

Gość kraj442347342

i jakie byly tego konsekwencje? Mojego meza niedawno zlpaali, mial 1 promil alk we krwi. Nigdy nei byl karany nawet mandatu nigdy nie dostal. jaka kara mu grozi???

Gość gość
Debil:O

Gość gość
zabiorą mu prawko

Gość kraj442347342
to ze prawko zabiora to wiem ale co jeszcze , maz dostal mandat 700zl od policji

Gość gość
Taki pijany typ zabił moją kuzynkę na przejściu dla pieszych. Pozbawienie prawa jazdy. I tego się Twój mąż boi? Konsekwencji prawnych? A jakby w kogoś wjechał po pijaku, albo spowodował inny wypadek? Zero odpowiedzialności :/

Gość gość
Musiał sporo wypić, skoro miał 1 promil. Kiedys wypiłam 4 piwa i miałam nawet nie 0,8

Gość kraj442347342
, a czy ja twierdze , ze zrobil dobrze ? Tez dostal ode mnie opierdziel . Ale trudno , mleko sie wylalo czasu nie cofniemy. Teraz myslimy co z tym fantem zrobic. To ze wezma mu prawko to wiemy ale czy beda jeszcze inne sankcje?

Gość gość
Kara grzywny, ograniczenie lub pozbawienie wolności do lat dwóch bodajże...

Gość kraj442347342
a ile taka kara grzywny wynosi? bo maz dostal juz 700zl mandatu i prokurator powiedzial, ze zadnej wiecej kary pienieznej nie bedzie . oczywiscie do tego koszty sadowe.

Gość gość
powinno być 7000 a nie 700 zł to by się idioci nauczyli

Gość gość
Kierowca, który ma we krwi 0,2-0,5 promila alkoholu (od 0,1 mg do 0,25 mg alkoholu w 1 dm3 wydychanego powietrza) jest w stanie po użyciu alkoholu i popełnia wykroczenie, za które przewidziana jest kara aresztu albo grzywny. Przekroczenie wartości 0,5 promila we krwi (powyżej 0,25 mg alkoholu w 1 dm3 wydychanego powietrza) lub prowadzenie auta pod wpływem środka odurzającego oznacza popełnienie przestępstwa. Podlega ono karze grzywny, ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Ponadto w obydwu przypadkach sąd orzeka zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych. Jeżeli przekracza on 12 miesięcy, należy od nowa zdać egzamin na prawo jazdy. Każdy skazany za jazdę po pijanemu musi także liczyć się z tym, że jego dane znajdą się w Krajowym Rejestrze Karnym, a wyrok zostanie podany do publicznej wiadomości wraz z wizerunkiem skazanego.

Gość gość
Kary za jazdę z promilami W naszym kraju kierowanie samochodem zarówno w stanie po użyciu, jak i w stanie nietrzeźwości jest zabronione i karane. Jednak kary dla osób, u których stwierdzono do 0,5 promila alkoholu i dla tych, które przekroczyły ten próg różnią się. Jakie są kary za prowadzenie auta pod wpływem alkoholu w stanie po użyciu? Grzywna w wysokości od 5 do 50 tys. zł, Zakaz prowadzenia pojazdów od 6 miesięcy do 3 lat, Pozbawienie wolności do 30 dni. Co grozi za prowadzenie auta pod wpływem alkoholu w stanie nietrzeźwości? Grzywna – jej wysokość jest ustalana przez sąd, który bierze pod uwagę m.in. zarobki pijanego kierowcy, Zakaz prowadzenia pojazdów od 1 roku do 10 lat – i dożywotnio w przypadku spowodowania wypadku z ofiarami, Pozbawienie wolności do 2 lat, ale recydywiści mogą dostać karę do 5 lat więzienia, a osoby, które spowodowały wypadek mogą zostać ukarane więzieniem nawet do 10 lat.

Gość gość
Kara grzywny jest raczej indywidualnie "dobierana" do sprawcy, nie ma chyba jednej kwoty dla każdego.

Gość kraj442347342
o kuzwa, no to nas mezus urzadzil :P myslalam, ze bedzie tylko to 700zl plus koszty sadowe a wy mi tutaj wyjezdzacie z jakimis 5000zl :P

Gość kraj442347342
maz ma roprawe za 3 miesiace , do tego czasu ja chyba oh/ujeje ze zmartwienia. Jedyny plus tego wszytskiego to to , ze maz nie spowodowal wypadku bo wtedy to dopiero by byla kaplica.

Gość kraj442347342
toksyczn , nalezalo by mu sie , naprawde . Ja popieram w 100 procentach!!!

Gość gość
mojego złapali ok 1,5 roku temu tylko że on miał 0,13. Dostał mandat w wysokości 400 zł, no i wstrzymanie prawa jazdy na 6 miesięcy. Z tym że mandat po pisemnym wniosku został mu rozłożony na raty.

Gość gość
Takiemu idiocie powinno się spuścić łomot. Jeden promil? To ile on wypił?

Gość gość
Takiego powinni zamknac albo wyslac na darmowe roboty w kamieniolomach

Gość gość
jak mozna po pić a potem wsiadać do auta??? normalnie w głowie mi się to nie mieści powinni za takie coś od razu zabierać prawo jazdy NA ZAWSZE

Gość gość
jeden typ ktorego znam mial 2 promile zabrali mu prawko dostal zawiasy do 3 lat i musial zaplacil 5 tysiecy za zniszczenie latarni

Gość gość
znam przypadek, nie powiem skad, moja sprawa, chłopak dostal kare pieniezna razem z tymi rachunkami co wysylali listownie kolo 6-7 tys, i zabrane prawko na rok, z tym, że nie musi zdawać prawka od nowa tylko ma isc na psychotesty. Po roku czasu zwroca prawko

Gość gość
ty wyzej, o tej latarni to w wiadomoscich mowili, ciotko!

Gość gość
Ja bym zabiła dziada jednego. Jak dla mnie niech mu wezmą prawko na całe życie, niech pracuje społecznie a te 700zł to za mało. Dla mnie jak ktoś siada za kółko po pijaku to jest potencjalnym mordercą i tak powinien być karany.

Gość gość
mojego tate zlapali pianego na rowerze jakies 2 lata temu, zabarli mu prawo jazdy,(musi zdawac od nowa a do tego jakies tam testy psychologiczne), zakaz jazdy na jakim kol wiek pojezdzie czyli na rowerze przez rok a do tego roboty publiczne przez rok 2dni w miesiacu zamiast tam jakiejs kary pienieznej(moj tato jest na emeryturze wiec wybral roboty).