Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patelenkaa

Brak pracy w Polce Gówno prawda za granicą wcale nie jest lepiej

Polecane posty

Gość Patelenkaa
Nie jestem ślepa, chodzę do NAV - urzędu pracy i sprawdzam ogłoszenia o pracę. i nie mówię ze od razu, tylko szukam już rok, tak jak mówiłam!!

Gość Patelenkaa
Nie ma niby bezrobocia, bo biora pod uwagę ludzi, którzy własnie mają ten numer personalny isą na zasiłku, a co z takimi osobami jak ja ? którzy nigdy tego nr nie dostali ??? no własnie... to tak jabyśmy nie istnieli..

Gość gość
jesteś nieudacznicą i to wszystko pozatym nic nie umiesz języka nei znasz prawka nie masz.

Gość Patelenkaa
llelle różnie bywa, zależy na kogo trafisz, niechętnie przyjmują Polaków do pracy z tego względu że nas jest masa tutaj, gdzie pójdę słyszę język polski. Do tego fakt Polacy są bardzo pracowici itd ale raczej mówi się o nas źle, bo ludzie mówią tylko o tych złych rzeczach , niestety.

Gość Patelenkaa
Nazywanie mnie nieudacznicą, idiotką, ślepą, że nic nie potrafię, mam dwie lewe ręce mi nie pomożę! To jest tylko i wyłącznie zazdrość, żę niektórzy muszą pracować w polsce i nie mają szans by wyjechać. Cudze chwalicie swego nie znacie! Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma, a ludzi zżera zazdrość, że nie mieli nigdy szansy spróbować, niestety rzeczywistośc nie jest taka kolorowa..

Gość gość
No tak masz przecierz rację w Polsce jest z***biście, a w jednym z najbogatszych krajów na świecie jakim jest Norwegia jest do d**y ! To, że w wielu rankingach dotyczących PKB, jakości życia, zadowolenia Norwegia zajmuje 1, 2 i 3 miejsce jest poprostu dziełem przypadku bo tam żyje sie poprostu do d**y ! To u nas widać rzesze Ukraińców, Rumunów czy Bułgarów którzy chcą tak u nas pracować bo tej pracy jest wszędzie pełno ! Tak szczerze to mi sie wydaje, ale ty sie w ogóle do żadnej pracy nie nadajesz ! Sprzątanie ? biuro, sklep ? Żeby sprzątać to jednak jest potrzebny dobry wzrok a w pozostałych pracach przynajmniej podstawy języka ! Zrób sobie operacje oczu i nie jęcz nie jest tto już takie drogie.

Gość gość
Patelnią to chyba dostałaś kiedyś mocno po głowie !

Gość Patelenkaa
Mam kilka chorób oczu, nie kwalifikuję się do żadnej operacji, konsultowałam się nawet z lekarzami za granicą, niestety.

Gość gość
Patelnia oj przesadzasz z ta zadzroscia. Ja np. wyjechalam za granice 12 lat temu, jak naprawde bylo ciezko wyjechalac. Dostalam wize tylko dlatego, ze rodzice mieli dobre dochody i podpisali u prawnika takie zaswiadczenie, ze beda mnie utrzymywac w czasie studiow. Naprawde bylo ciezko, co 2 lata musialam przedluzac wize, wykazywac pewna sume na koncie, ktorej wcale nie mialam....Wiec ciagle byl stres. Teraz kazdy moze sobie wyjechac, jest latwy dostep do internetu i nauki jezykow....Znajac jezyk prace mozna sobie znalezc bez wychodzenia z domu. Kiedys tak nie bylo. Poza tym bez przesady, mit zachodu juz dawno umarl smiercia naturalna, no chyba ze ktos naprawde malo wie o swiecie i nigdy z Polski nie wyjechal i wydaje mu sie, ze jak juz mu sie uda to chwycil pana Boga za nogi. Niestety, czesto sa to zbyt wyidealizowane wyobrazenia nie majace nic wspolnego z rzeczywistoscia. I mysle, ze w dzisijeszych czasach to czy ktos znajdzie prace decyduje nie tylko wyksztalcenie, ale rowniez charakter, sila przebicia i zyciowa zaradnosc. I to sie tyczy nie tylko szukania pracy za granica, ale rowniez w Polsce

Gość gość
Dodam, ze bylam za granica sama jak palec. Nie mialam na poczatku nawet internetu. telefony do Polski byly cholernie drogie. Dopiero pozniej pojawil sie Skype, Flatrate w telefonie itp. Do tego nie moglam nigdzie legalnie pracowac. Bo jako student moglam pracowac tylko 3 miesiace w roku.

Gość gość
słuchajcie, studiuję Technologię Żywności i Dietetykę, myślicie,że znajdzie się dla mnie praca w Norwegii?

Gość Patelenkaa
Język Norweski na poziomie średnio zaawansowanym - mus!