Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lololaaaaakiiii

kiedy kupowałyście wózek

Polecane posty

Gość lololaaaaakiiii

hej tak jak w temacie , date porodu mam na 6 lipca i chce w maju już zakupić wózeczek ale teściowa cały czas mi odradza , że powinnam po porodzie...

Gość gość
Około miesiąc przed porodem.

Gość hmmmmmmmm1111100
ale czy to jest jakiś zabobon o kupowaniu wcześniej ?

Gość kaciatka
a niby kiedy masz mieć czas po porodzie na wybieranie wózka? czy może teściowa chce sama wybrać? :) Ja mam termin na sierpień, kupimy pewnie w okolicach czerwca-lipca.

Gość lololaaaakiii
też właśnie jestem tego zdania , ale tylko ona mnie straszy tym ... moja mama też mówi mi o maju ,żeby po zakupywać ...

Gość kaciatka
no to w czym problem, nie musisz przecież słuchać teściowej... :P

Gość gość
dwa miesiące wcześniej kupiłam

Gość gość
Po porodzie to by mi nie było w głowie jeszcze kupować wózek...

Gość gość
Ja mam rowniez termin na lipiec i mamy juz wozek kupiony, bo akurat byla okazja. Nie wierze w te zabobony o zapeszaniu przez kupno rzeczy dla dziecka, a jak niektorym mama zostaja rzeczy po 1 dziecku to co maja wyrzucic bo zapesza i kupic nowe? Bzdura, kup wozek w maju i sie nie przejmuj tesciowa.

Gość gość
ja kupial w lutym rodzilam w maju - byla okazja i nie bylo na co czekac.

Gość gość
Ja w 8 miesiącu ciąży

Rób jak uważasz ;) Jednym uchem słuchaj a drugim wypuszczaj :D Ja upatrzyłam sobie wózek w 7-8 miesiącu ciąży.A mąż do domu przywiózł jak wyszłam ze szpitala.

Gość gość
Dwa miesiace przed terminem porodu a urodzilam w osmym miesiacu...

Gość PANTERA w kropki
mam termin na końcówkę czerwca, wózek stoi już miesiąc :) Ale kupiłam wcześniej ot tak. Planowałam kupić kwiecień - maj. W pierwszej ciąży kupili nam wózek teściowie, właściwie to po porodzie, leżąc w szpitalu wybierałam kolor na allegro...

Gość gość
W pierwszej ciazy wozek kupilam tydzien przed porodem, teraz jestem w 2 ciazy , termin mam na wrzesien a wozek chce kupic lipiec sierpien, ale musze powiedziec ze mam kolezanke w ciazy termin ma na sierpien to wozek kupila juz w lutym , kupila calu arsenal pampersow w 1 miesiacu ciazy , a od poczatku marca ma gotowy pokoik dla dziecka, bo juz znala plec, ma 18 tc I ma kompletnie wszystko, lacznie z ubrankami do 12 misiecy I wszystko nowe. Troche mnie to przeraza jak mozna oszalec na punkcie kupowania.

Gość lololaaaakiiii
dzięki za odpowiedź :) trzeba być do końca zawsze dobrej myśli :)

Gość gość
Ja rodziłam w maju, kupiłam na początku marca bo w lutym akurat wpłynęła mi "trzynastka", mieliśmy upatrzony model w dobrej cenie, nie czekałabym do porodu bo nie wiadomo w jakiej kondycji będziesz, lepiej wcześniej mieć to z głowy. No i u nas wózek od razu się przydał, bo mała spała w gondolce :) Dopiero po 2 tyg. przeniosła się do łóżeczka.

Gość gość
Kupiłam ok 7-8 mca, ale złożony był dopiero po porodzie, tak samo jak inne rzeczy. Po co ma stać i niszczeć? Obecnie wszystko można kupić w każdej chwili, my mieliśmy tylko wózek i łóżeczko, wszystko inne kupowaliśmy po porodzie - fakt "dostałam trochę w kość" szykując wszystko w połogu...

Gość gość
Moja teściowa też chciała żebyśmy kupili wózek po porodzie. Niby każdy jej tak doradzał, że tak się powinno robić. Oczywiście to wiara w zabobony.. Zostało mi 4 tygodnie do terminu i właśnie jesteśmy po zakupie całej wyprawki. Co z tego, że wózek kupiłabym po porodzie, a co miałabym zrobić z resztą rzeczy łóżeczkiem, ubrankami itd. kupionymi przed porodem gdyby nie daj Boże coś się stało..

Gość gość
Zamówiłam jakieś 3tygodnie przed. Odebrałam tydzień przed porodem.

Gość Czemishka
nie wiem gdzie Wy mieszkacie, ja nawet o takich zabobonach nie słyszałam, nikt z mojej rodziny też w takie głupoty nie wierzy :)

Gość gość
Powiem wam, ze ja tez sie troche stresowalam tymi zabobonami ale kupilismy cala wyprawke wczesniej (termin na maj, w lutym-marcu kupiona) i teraz musze lezec do konca ciazy i nie moge przygotowac ubranek sama a juz sie nie martwie o wyprawke chociaz.

Gość gość
ja kupilam jak bylam w 16tc. po prostu byla okazja :-) w ogole termin mialam na luty a cala wyprawka byla gotowa juz w grudniu :-) lubie byc zawsze wczesniej przygotowana

Gość gość
dokładnie 2 miesiące przed narodzinami dziecka. Ale wózek był ściągany z Włoch.

Gość gość
w grudniu urodziłam w lutym

Gość gość
Ja kupowałam wózek na przełomie 5 i 6 miesiąca. Nigdy nie wiesz kiedy urodzisz - moze to byc 9 a moze to byc 7 lub 8 miesiąc. Ja wolalam miec wszystko kupione i zorganizowane tak aby po porodzie nie martwic sie ze cos mi brakuje. A uwierz mi ze lista wyprawki dla dziecka i tego co musisz zakupic dla siebie jest nie kończąca wiec lepiej pomyslec o tym za wczasu niż sie potem denerwowac. Mialam koleżanke która nie kupiła nawet łóżeczka bo stwierdziła ze nie będzie zapeszac. Niestety nie wypłynęło to na jej dobre samopoczucie po porodzie bo nie dosyc ze w domu nic nie miala przygotowane to mąż byc pierwsze dni poza domem bo musial latać na mieście po wyprawke...z tych wszystkich emocji i nerwów bedaczysko sie rozchorował. Moim zdaniem lepiej sobie oszczędzic stresa i załatwic co sie da wczesniej- poki jeszcze masz siły bo pod koniec ciązy z energią tez juz nie jest tak jak było i zmęczenie dosc mocno daje sie we znaki. Zreszta to nie tesciowa rodzi tylko Ty.

Gość gość
2 miesiące wczesniej - była okazja: cenowa, dostaliśmy kasę i mielismy czas

Gość gość
Wpisz w dowolną wyszukiwarkę „Mebelmania” i wybierz zakładkę „meble dziecięce i młodzieżowe” - znajdziesz tu świetne meble dla dziecka i nie tylko. Polecam głównie ze względu na cenę system Bajka (pięknie urządzony cały pokój za niecałe 1900zł – w skład zestawu wchodzą łóżko, szafa ubraniowa, regał i komoda - wszystko osobno wycenione, więc można zamówić pojedyncze elementy) a dla ceniących przede wszystkim bardzo wysoką jakość polecam system bajkowych antresoli z systemu Zamek, całej kolekcji z systemu Princess oraz wiele innych cudnych mebli dla Twojego dziecka. Zapraszam serdecznie po spełnienie marzeń Twojej pociechy! Pozdrawiam Mebelmania