Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przewiana

Co to może być

Polecane posty

Gość przewiana

? Hej. Niestety musiałam poruszać się jakoś po mieście (chodziłam bez czapki) przez dwa dni jak wiał silny wiatr. Już po pierwszym dniu czulam lekki ból z tyłu głowy(bardziej na dole po obydwu stronach). Po drugim dniu było już gorzej. Lekkie ,,wstrząśnięcie", kiwnięcie, jakiekolwiek mocniejsze poruszenie głową mnie bolało. Z czasem ból ustał. (przez dwa dni nie odczuwałam bólu). Ale znowu pojawił sie niedawno tylko, że po samej prawej stronie z tyłu głowy na dole (tam gdzie są takie guzki odczuwalne jak się dotknie). Kurcze nie wiem co ten ból oznacza. Jeszcze bardziej się nasilił w momencie gdy chciałam ,,odepchnąć" swoje długie włosy do tyłu. Przeszył mnie taki ból, że myślałam, że już nie poruszę się do końca życia. Teraz jak masuję w okolicach tych gózkow to czuję ból i nawet jak nic nie dotykam to również. Czy może to być jakieś zapalenie opon mózgowych czy może cos innego? Mieliście coś podobnego?

Gość przewiana
hel hel help:(:(

Gość gość
to raczej zwykle zawianie . kup sobie jakąś maść np. borowinową lub Dip Rilif czy Diclofenak i smaruj szyję z tyłu . lek przeciwbólowy i przeciwzapalny typu Ketonal przez 3 dni i powinno przejść , ale Ketonal jest na receptę , wiec proponuję pójść do lekarza , może zaproponuje coś bardziej skutecznego.

Gość przewiana
ow oby to bylo tylko przewianie. a jakies inne sposoby leczenia? jakies domowe? wystarczyloby moze same ogrzanie tylu glowy np. szalikiem?

Gość gość
uszyj sobie taki mały podlużny woreczek z jakijś bawełenki i nasyp soli , zaszyj i nagrzewaj taki woreczek na grzejniku lub np. na goracym czajniku kiedy gotuje się woda i taki ciepły przykladaj sobie tam gdzie boli albo termofor . możesz też posmarować czystą wódką , ale takie metody słabo działają. gdyby to było zaplenie opon mózgowych wystąpiłaby wysoka goraczka, mdłości i wymioty . poza tym połóż się płasko na wznak i dotknij brodą do klatki piersiowej , jeśli wystąpią drgawki to dzwon po pogotowie bo może być zap. opon , chociaz to malo pradopodobne.

Gość gość
nacieraj olejkiem kamforowym

Gość gość
ja proponuję nacieranie Amolem i jakiś Ibuprom

Gość lidokomiaa
idź do lekarza

Gość przewiana
dziekuje Wam bardzo :)