Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam 28 lat czy jestem za stara na założenie rodziny

Polecane posty

Gość gość

usłyszalam taką opinię na mój temat

Gość gość
młoda niunia :)

Gość Asiakowa
ja mam 31 i jeszcze nie mam meza (jestem zareczona 4 lata) i nie mam dzieci, wszystko zalezy od Twojego stylu bycia.. 28 lat to mloda jeszcze :D

Gość gość
Tylko w polskim zaścianku ludzie uważają 28 za starość. Przenies się do większego miasta.

Gość Taki_jeden_964
Od kogo ?

Gość gość
ja mam 25 i słyszę od starszych ciotek i innych że w moim wieku miały już np 2 dzieci :O tylko teraz nie wychodzi się za mąż zaraz po 18stce, na szczęście

Gość gość
olej takie opnie. Jak miałam 25 lat i wpadłam przed impreza po koleżanke do jej domu - a mieszkała jeszcze z rodzicami. To na tekst "mamo, wychodzimy na imprezę" mama sie zaczeła smiac i mówi "chyba do jakies knajpy dla oldboy'ów. Bardzo mnie taki żart zdziwił bo sie czułam całkiem młoda. Z partnerem związałam sie 2 lata pózniej, dziecko urodziłam tuż przed 30tką (2 tyg), nigdy nie odczułam że to za późno - poprostu przyszedł mój czas.

Gość gość
O rany, z***biscie. Nie wiedziałam, ze jeszcze istnieje taka mentalność.

Gość gość
niby wiemy że to głupie, ale i tak wchodzi na psychikę, przynajmniej mnie

Gość gość
nie mam faceta, więc póki doszłoby do założenia rodziny, to nawet jakbym teraz spotkała kogoś miłego/ogarniętego/szanującego mnie i byśmy nie zerwali, to pewnie urodziłabym przed 40-tką

Gość Thereis
A co powiecie o kims,kto ma 37lat?

Gość Asiakowa
moja kolezanka ma prawie 40 , fajna zadbana laska ale sama... taki los miala pecha w zycu , a bardzo chce miec rodzine i nie rezygnuje z marzen

Gość Thereis
Ja będę może miała szczęście w przyszłym życiu.Teraz nie mam.

Gość Asiakowa
A tam gadasz, zobaczysz ze sie zmieni, tylko badz dobrej mysli i sie nie poddawaj , nie przyciagaj zlych emocji do siebie

Gość gość
mi (autorce) powiedziano dzisiaj, ze w tym wieku (28 lat) już nie spotkam w miarę przystojnego i ogarnietego faceta, podobno jestem za wysoka (175cm) i za gruba (65 kg, pierś 80D)

Gość Asiakowa
pewnie ta osoba powiedziala tak z wlasnego doswiadczenia, ale nikt nie ma takiego samego zycia. Czesto faceci okolo 35 rozgladaja sie za dobrym materialem na zone , jak juz troszke dorosli.....

Gość gość
A ja np wcale nie marzę o rodzinie i nie przyszłoby mi to do głowy gdyby nie presja otoczenia i czasem mam ochotę wręcz zadać się z byle kim, pierwszym lepszym i od razu wyjść za mąż byle tylko nie słyszeć tych złośliwości :O

Gość gość
Dziewczyny, pech to mieszkać w Polsce. W krajach wyżej rozwiniętych nikt nie myśli w kategoriach wieku i ludzie w każdym wieku poznają partnerów. A co do tego za wysowka, za gruba, za stara, no brak, w Polsce jak się miescisz w wąskie ramki stereotypu, to masz przechlapane:-)

Gość gość
ja przed 30tką i też mam pecha do facetow, co zrobic. Ale pociesza mnie to, że teraz i tak co drugie malzenstwo sie rozpada. a dzieci i tak nigdy nie chcialam rodzic.

Gość gość
pewnie ta osoba powiedziala tak z wlasnego doswiadczenia, ale nikt nie ma takiego samego zycia. Czesto faceci okolo 35 rozgladaja sie za dobrym materialem na zone , jak juz troszke dorosli..... xxxx szkoda tylko że przenoszą choroby weneryczne, bo skoro przez tyle lat roochali co popadnie, a dopiero po 30tce szukają żony, no to ja bym kijem nie tknela takiego syfiarza z klykcinami... ale co kto lubi

Gość Asiakowa
A nie zastanawialas sie ze czasami wlasnie taki docinki moga byc z zazdrosci? bo takiej co ma faceta , dziecko nie uklada sie dobrze , wolalaby byc sama ale nie moze ... wiec msci sie na takich jak Ty takimi wlasnie tekstami... kiedy slub itp. Na takie pytania trzeba odpowiadac Jak Bog Da i swiadomie podkreslic swoj wybor powolujac sie na wygodny styl zycia :D

Gość gość
A dokładnie! Same się uwiklaly w nieprzemyślane związki/ małżeństwa i są dzieci więc nie można się wycofać. Wiec zazdroszcza osobie wolnej, która ma wszystko przed sobą, nie ma bagażu, moze zmienić prace, miejsce zamieszkania i robić wiele innych rzeczy, które dla nich są niemożliwe.

Gość gość
Ludzie teraz są okropni... w dniu mojego wesela polowa gosci maltretowala moja strasza siostre(28l) pytaniami w stylu "kiedy Ty? to juz ostatni dzwonek" itp. Dla mnie to głupota malzenstwo to nie wyscig kto pierwszy ten lepszy... niestety niektorzy tak myslą i to jest zalosne. Niektorzy ludzie są tak ograniczeni ze az mi ich szkoda... kiedys moja sąsiadka oglądala jakies wesele i akurat z siostra sie do niej wybralysmy i stwierdzila ze panna młoda "juz nie wyglądała tak ładnie" wiec zapytalysmy dlaczego tak mysli a ona na to ze ona juz ma 30 lat to juz nie to co 20 latka. Ręce mi opadly... juz nigdy więcej tej sąsiadki nie odwiedziłysmy.

Gość Taki_jeden_964
Pytają kiedy ślub bo nie chcą żebyś miała lepiej od nich. :)

Gość gość
no ale to akurat może być prawda, tzn zależy jak kobieta wygląda, ale ja szczerze mówiąc też mam takie myśli, że jak już znajdę tego właściwego (o ile) to już chyba nie będę się prezentować tak jak np teraz....

Gość gość
30latka to jeszcze mloda kobieta, nie ma takiej duzej roznicy miedzy 20latką a 30 latką, pomijam oczywiscie jakies przypadki gdy kobieta jest zniszczona np. nadwagą, solarium, paleniem papierosow, trojką dzieci, ale jesli jest szczupla i dbala o siebie, nie rodzila, to nie ma duzej roznicy miedzy 20latką a 30latką, więc faktycznie przesada z tym co powiedziala ta idiotka.

Gość gość
"30latka to jeszcze mloda kobieta, nie ma takiej duzej roznicy miedzy 20latką a 30 latką, pomijam oczywiscie jakies przypadki gdy kobieta jest zniszczona np. nadwagą, solarium, paleniem papierosow, trojką dzieci, ale jesli jest szczupla i dbala o siebie, nie rodzila, to nie ma duzej roznicy miedzy 20latką a 30latką, więc faktycznie przesada z tym co powiedziala ta idiotka." Przecież to zależy, głównie od genów i trybu życia. Mam kumpelę 24letnią, która wygląda na 34, to nie wiem jak będzie wyglądać jako 30latka. Ja ze zgryzot na pewno się mocno postarzę :P

Gość gość
wiesz nie musisz robic wesela, mozesz wziac cichy slub. Ja mam 29 lat, panna i jakbym miala brac slub to tylko cywilny, bez zadnych wesel, bo nie lubie takich imprez. I tylko najblizsza rodzina albo w ogole slub w tajemnicy, tylko ja, facet i swiadkowie.

Gość gość
A mnie się marzy bajkowy ślub w stylu amerykańskich filmów :) tylko oczywiście mnie na to nie stać, zresztą szczerze myślę, że nigdy nie wyjdę za mąż

Gość gość
dokladnie, to zależy od genow i trybu zycia. Zobaczcie sobie np. te dziewczyny co wystepują w warsaw shore czy jakos tak, nie ogladam tego ale widzialam ich zdjęcia, to te dziewczyny mają 20-22 lata a wyglądają na 30, solarium, zmarszczki na gebie, tapeta. Ja mam 29 lat, nigdy nie bylam na solarium i wygladam mlodziej od nich, zmarszczek nie mam. Albo Weronika Rosati, 30 lat a zmarszczki jak 40latka...