Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zyc

Polecane posty

Gość gość

Tanio w Londynie ?

Gość gość
puknij się w ten głupi łeb! jak żyć tanio w najdroższym mieście w Europie!

Gość gość
I najdrozszym miescie Swiata :)

Gość gość
Londyn nie jest najdroższym miastem w Europie ani tym bardziej na świecie, nieuki. Tak to jest jak ktoś w d***e był i goowno widział, to myśli ze jeden londyn na świecie istnieje :D Była która kiedyś w Tokio? Zapewne nie, chyba z że palcem po mapie. Ceny za wynajem są tam 2-3x droższe niż w Londynie. To najdroższe miasto świata. Żeby tam żyć trzeba być naprawdę majętnym. No ale skąd wy możecie to wiedzieć... ;)

Gość gość
Ale jest bardzo drogi i tez by zyc NORMALNIE trzeba zarabiac duzo, bardzo duzo.

Gość gość
a od kiedy to Tokio leży w Europie???

Gość gość
:D

Gość gość
Jezu kretynko, nie dosc, ze myslisz, ze Londyn jest najdrozszym miastem swiata lol to jeszcze nie potrafisz czytac ze zrozumieniem. Napisalam WYRAZNIE I BARDZO PROSTO bo i tez prosta ludnosc tu przesiaduje z tego co widze, ze Londyn nie jest najdrozszym miastem w Europie ani tym bardziej w swiecie. I przytoczylam przyklad miasta ktore jest najdrozsze na swiecie czyli Tokio. Zrozumialas juz, czy mam ci to rozpisac na karteczce?

Gość gość
po pierwsze, głąbie, napisałam że Londyn jest najdroższym miastem w Europie - nic nie pisałam o świecie (to ty wyjechałaś z tym Tokio)!!! a po drugie, ceny nieruchomości w Londynie niestety są najwyższe w Europie i nic na to nie poradzisz

Gość gość
Ale czy aby skalsyfikowac dane miasto jako : najdrozsze na swiecie czy tam w Europie nalezy brac pod uwage TYLKO I WYLACZNIE ceny nieruchomosci? No, zastanow sie. A widziala ty ceny nieruchomosci w Monako, Luksemburgu czy Zurychu? :P

Gość gość
W Londynie nieruchomosci sa koszmarnie drogie, transport, edukacja, utrzymanie sampochodu, rozrywki, uslugi (dentysta, fryzjer, mechanik) itd.

Gość gość
Sa koszmarnie drogie dla was, poniewaz cale zycie mieszkalyscie w taniej Polsce, a nic poza Londynem lub ogolnie Anglia nie widzialyscie, nigdzie indziej nie mieszkalyscie wiec nie macie zadnego porownania. Zrobilam maly research i Londyn wypadl na bagatela 30. miejscu wsrod europejskich drogich miast do zycia. Kroluje Oslo, Geneva, Luxemburg, Zurych.

Gość gość
Tak, tak,,,Za to Ciebie na pewno stac, obskurne, male mieszkanie w beznadziejnej londynskiej dzielnicy kosztuje 1000 f mc, w centrum w normalnje dzielnicy, w miare ladnej i czystej 2500 f za male mieszkanie, no faktycznie super tanio

Gość gość
- przeciętna cena kawy w brytyjskiej stolicy to £2,86, podczas gdy w Rzymie za capuccino zapłacimy ok. £1,07, w Nowym Jorku £2,60, a w Tokio £2,48. - W Londynie wysokie są również ceny benzyny - jest to średnio £1,40 za litr. W Nowym Jorku to tylko £0,66, w Sydney £0,89, a w Toronto £0,77. - Sen z powiek przybyłym do Londynu osobom spędzają jednak przede wszystkim opłaty za mieszkanie. Wyliczono, że za wynajęcie 85-metrowego, umeblowanego domu w dzielnicy zamieszkanej przez młodych i pracujących imigrantów to wydatek rzędu £2 600 miesięcznie. Za taki sam lokal w Rzymie zapłacilibyśmy £1 360, a w Sydney £1 600. - Niemałe są także wydatki na rozrywkę. Bilety do kina kosztują nad Tamizą średnio £11, podczas gdy mieszkańcy Sydney zobaczą film na dużym ekranie już za £7, a Singapurczycy - za £5. ...

Gość gość
- przeciętna cena kawy w brytyjskiej stolicy to £2,86, podczas gdy w Rzymie za capuccino zapłacimy ok. £1,07, w Nowym Jorku £2,60, a w Tokio £2,48. - W Londynie wysokie są również ceny benzyny - jest to średnio £1,40 za litr. W Nowym Jorku to tylko £0,66, w Sydney £0,89, a w Toronto £0,77. - Sen z powiek przybyłym do Londynu osobom spędzają jednak przede wszystkim opłaty za mieszkanie. Wyliczono, że za wynajęcie 85-metrowego, umeblowanego domu w dzielnicy zamieszkanej przez młodych i pracujących imigrantów to wydatek rzędu £2 600 miesięcznie. Za taki sam lokal w Rzymie zapłacilibyśmy £1 360, a w Sydney £1 600. - Niemałe są także wydatki na rozrywkę. Bilety do kina kosztują nad Tamizą średnio £11, podczas gdy mieszkańcy Sydney zobaczą film na dużym ekranie już za £7, a Singapurczycy - za £5. ...

Gość gość
Zalecam mniej wp.pl czy innych polskojezycznych "pisamkow" a wiecej rzetelnych informacji ;) Sugerujesz, ze zycie w Genevie na przyklad lub Oslo jest duuuuzo tansze niz w Londynie i ze wszystkie opisy i statystyki klamia? No coz, przykro mi, ze w swojej wsi nie bedziesz mogla juz poszpanowac stwierdzeniem : Zyje w najdrozszym miescie Europy. Albo swiata :D

Gość gość
Takie sa fakty, Londyn jest k***wsko drogi !

Gość gość
A ja zyje w Londynie i tanio nie jest niestety, ale porownania nie mam z innymi duzymi miastami typu Oslo, wiec sie wymadrzac nie bede :)

Gość gość
Sugerujesz, ze zycie w Genevie na przyklad lub Oslo jest duuuuzo tansze niz w Londynie i ze wszystkie opisy i statystyki klamia? xxx nie ma co sugerować, bo taka jest prawda!!! ceny wynajmu i produktów spożywczych w UK są najwyższe w Europie!!! cz na świecie - nie wiem - ale na pewno wyższe niż w Stanach czy w Australii

Gość gość
@ 17:19 dodaj jeszcze ceny transportu

Gość gość
O dobre z ta kawa,przecietna cena kawy w Polsce w sieciowce to ponad 2£ i to nie w stolicy czyli taka sama cena jak nie drozej za kawe w sieciowce w Londynie :)

Gość gość
Ale to tylko kawa...

Gość gość
"nie ma co sugerować, bo taka jest prawda!!! ceny wynajmu i produktów spożywczych w UK są najwyższe w Europie!!! cz na świecie - nie wiem -" Rzekla ta ktora nigdy nigdzie poza Polska i UK nie byla i NIE ZNA cen wynajmu i produktow w poszczegolnych krajach. Oj dziecko dziecko, musisz sie jeszcze wiele nauczyc w zyciu :D

Gość gość
Tak tylko kawa,a z tego co zauwazylam kawiarnie pekaja w szwach w Polsce,pelno ludzi w centrach handlowych,i to nie ogladajacych,ale kupujacych,wiec chyba nie jest tak zle i nie ma co narzekac.

Gość gość
Rzekla ta ktora nigdy nigdzie poza Polska i UK nie byla i NIE ZNA cen wynajmu i produktow w poszczegolnych krajach. Oj dziecko dziecko, musisz sie jeszcze wiele nauczyc w zyciu xxx wal się idiotko! mieszkałam rok w Stanach i trzy lata w Australii!!! mam tam przyjaciół i jestem na bieżąco, bo się odwiedzamy!

Gość gość
"wal się idiotko! mieszkałam rok w Stanach i trzy lata w Australii!!!" Nie dosc ze glupia i tepa to na dodatek wulgarna :o Mieszkalas rok w Stanach i 3 w Australii i wyladowalas w syfiastej Anglii? Doprawy niesamowite :D takie bajki mozesz wciskac swoim wspollokatorom z ktorymi dzielisz wilgotny pokoj :P Oczywiscie ze nigdzie poza UK nie bylas i nie mieszkalas.jakby tak bylo nie walilabys takich glupich komentarzy kretynko :)

Gość gość
oczywiście ty wiesz lepiej gdzie byłam, gdzie i ile mieszkałam i gdzie i dlaczego wylądowałam! głupim d kwadraty ludziom odpowiadam wulgarnie - wtedy szybciej załapują! jeszcze raz powiem dobitnie - JEDZENIE, CZYNSZ I UTRZYMANIE W UK JEST DROŻSZE NIŻ W STANACH I AUSTRALII!!!

Gość gość
Tokyo nie jest najdrozszym miastem swiata. Wedlug badan przeprowadzonych przez Economist Intelligence Unit najdrozszym miastem swiata w 2014 jest Singapur, a wedlug badan przeprowadzonych przez Expatistan najdrozszym miastem swiata jest aktualnie Londyn. W zadnych z tych badan Tokyo nie jest nawet w pierwszej dziesiatce.

Gość gość
Prosze nie rozpowiadac glupot. Wedlug Expatistan aktualnie najdrozszym miastem jeat oslo. Londyn jest na 3 miejscu. I to jest jedyna strona ktora plasuje Londyn na tak wysokiej pozycji. Kazdy kto byl i zyl w Tokio wie ze wynajem mieszkania kosztuje krocie po prostu.