Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Haruhiko

Grzybica pochwy, a masturbacja...?

Polecane posty

Gość Haruhiko

Mam taki dość krępujący problem... Jakiś czas temu (ok. 2 ms temu) odstawiłam antykoncepcję i mam okrutne potrzeby 'wiadomo jakie'. Kończę kurację leczenia grzybicy pochwy i zdaję sobie sprawę, że być może nie powinnam dotykać się w tamtych miejscach, jednak ta potrzeba jest naprawdę nieznośna. Czy można się masturbować w czasie kuracji? Chodzi mi o palce, czy dotykanie siebie pod prysznicem niż używanie erotycznych zabawek. Boję się, że mogę przez to się nie doleczyć lub na nowo zakazić jakimś paskudztwem, ale naprawdę nie mogę wytrzymać, bo niemal bez przerwy jestem diabelnie napalona, a świadomość, tego, że nie wiem czy mogę samą siedzie zaspokoić (o partnerze nie wspomnę, bo wolałabym z głupoty samą siebie zarazić jeszcze raz iż jego) doprowadza mnie czasami do szewskiej pasji. Czy można? :/

Gość gość
Oj tam, oj tam na pewno możesz, tylko zachowaj higienę czyste ręce i cizia i nie wkładaj nic do środka, pamietaj też o jogurtach, probiotyku itp. bo jak nie odbudujesz mikroflory pochwy to dziadostwo wróci. I tak pewnie wróci, ja mam kilka razy do roku, też zaczęło sie od antybiotyku. Co do masturbacji to nie wiem bo nigdy tego nie robiłam ale seks owszem nawet pod koniec leczenia, ale zawsze higiena no1. Partnera też powinno się przeleczyć, u nich grzyb przesiaduje bezobjawowo, a zaraża nas.

Gość gość
Grzybica pochwy to w sumie nic strasznego i często się zdarza,musisz dbać bardziej o higienę,stosuj płyny i żele do higieny intymnej i problem minie.Częstymi objawami infekcji pochwy jest pieczenie oraz swędzenie,więc stąd u ciebie wzmożone podniecenie,myślę że masturbacja nie jest przeciwwskazana. magda.

Gość gość
Wydaje mi się że nie ma to ze sobą związku. Aby w przyszłości uniknąć problemów z grzybicą stosuj specjalny płyn do higieny intymnej z kwasem mlekowym oraz provag żel, który nawilża, łagodzi podrażnienia i hamuje rozwój grzybów i bakterii. Stosuje taki zestaw już od 3 lat i nie mam problemów z infekcjami.

Gość gość
Jedno z drugim nie ma związku, chyba że używasz do tego jakis zabawek, to na nich mozesz przeniesc zakażenie. Na przyszłość zadbaj o profilaktyke: http://piramidazdrowiaintymnego.pl/