Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamatylas

jak zagęścic zupe pomidorowa zeby zamiast mąki zwykłej użyc cos innego

Polecane posty

Gość mamatylas

? mąz lubi gestą, a ja nie lubie dodawac mąki, bo wydaje mi się to i nie zdrowe i zbyt ciężkie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość handlowiec z powolania
niech se prochu dosypie z dubeltowki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamatylas
inny pomysł?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mąka ryżowa jest dobra,jak nie masz to ryż blenderem potraktuj lub w młynku do kawy zmiel na proszek(suchy ryż),oprócz tego ugotowanych warzyw z zupy nie wyrzucam tylko z kilkoma łyżkami wywaru blęduję je i dodaję do zup(co je fajnie dodatkowo zagęszcza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamatylas
o wlasnie moze z mąką ryzową sprobuje a ile dac tej mąki do zupy na ok litr, dwa?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dodalabym wiecej ryzu. faceci chyba z reguly lubia geste zupy ;) ja zawsze daje mase warzyw, ryzu lub soczewicy, makaronu, cos z czym zupa bedzie bardziej tresciwa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Hej ja nigdy nie zagęszczam pomidorówki, robię zupo-krem , zawsze wychodzi pyszna ! Cebulkę podsmaz na patelni, pod koniec dodaj czosnek, później pomidory z puszki ( najlepiej w sosie własnym - osobiscie nie lubię soku pomidorowego ), wszystko dusisz aż się rozpadnie - Miksujesz na papkę, dodajesz ją do wczesniej zrobionego czystego rosołu ( ja robię na kostkach i zawsze wychodzi dobra ), gotujesz... dodajesz oregano, bazylia, pieprz czarny i ew. doprawiasz solą. Polecam bo mój mąż nigdy nie lubiał pomidorówki dopóki nie dałam mu sprobować swojej ;P Dodaje także śmietane 18 % ( tak tak wiem ze niezbyt zdrowe ale dla śmietany mogłabym się zabić ;-) Dla dodatkowego zagęstnienia możesz makaron gotować bezpośrdnio w zupie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja wyciągam z zupy ugotowaną w całości marchew, pietruszkę, selera i blenduję na gładko z odrobiną wywaru i dodaję to do garnka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak gość wyżej przynajmniej część warzyw z wywaru blenduję (np. 3 marchewki i 2 pietruszki) i tym zagęszczam zupę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamatylas
w końcu zagęściłam kasza manna zobaczymy jak to wyjdzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość panileko
to aż 3 marchewki dajecie? ja na 3 litry wody daję jedną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak wyżej. Dawno oduczyłam się robić pomidorową na koncentracie i wodzie, teraz tylko na pomidorach z puszki plus warzywa, wychodzi przepyszny gęsty krem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jedna marchewka na 3 litry wody???? toż to wodzianka bez smaku wyjdzie, a nie wywar na zupę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Marchewka jedna, ale pewnie kostki rosolowe ze 3, plus łycha wegety :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×