Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DA SIĘ ZMIENIĆ KOLOR OCZU SOCZEWKAMI?

Polecane posty

Gość gość

chodzi mi o efekt nie powiększający gałki ocznej, tylko zmieniający kolor oka przy okazji mogłyby być korygujące wadę wzroku. mam niebieskie oczy które są wybrykiem natury przy mojej urodzie i byciem brunetką, ciemnej oprawie oczu. prosze pomóżcie mi, bo wyglądam zbyt ponuro

Gość gość
są soczewki o wybranym kolorze oczu, wystarczy je założyć. Ale na stałe ci go nie zmienią ;)

Gość gość
chcę zmienić niebieskie na brązowe ale rozglądam się po googlach i są wszędzie te żałosne powiększające gałke, wygląda sie jak upiór, a ja chce takie normalne jak nosi np. paris hilton z kolei ukrywając swoje piwne oczy do blond włosów. aktualnie noszę tylko zwykłe soczewki korygujące moją wadę -3. uwierzcie mi te oczy psują moją urodę, niestety ani mój ojciec ani matka nie mają ciemnych oczu, również było to w poprzednich pokoleniach, zostałam zrobiona na brunetke z brakiem ciemnego pigmentu w genach w oczach po rodzicach ;(

Gość gość
kochana no i tego już nie zmienisz a tak ogólnie to przeciez twój facet kiedys sie dowie zakocha się w ciemnookiej a okaże się że to kłamstwo - po co takie oszustwo, dlaczego nie akceptujesz siebie? Powinnas kovchać siebie a nie wstydzić oczu - nie ukryjesz tego na zawsze a poki co nie ma sposobu na trwałą zmiane koloru

Gość gość
Mozesz, ale nie jakoś diametralnie. Musisz jednak znaleźć optyka, u którego jednoczesnie pracuje okulista pomagający dobrać klientowi odpowiednie soczewki. Ja tak wybieralam kolorowe soczewki u Skorupskiego w Poznaniu. Po kolei zakladalam kolejne barwy sprawdzając, w których mi najlepiej. To nie jest tak, ze cala soczewka ma jednolitą barwę. Kolor wynikowy to jak mieszanie dwóch barw- twojej naturalnej i sztucznej soczewki. Ta z soczewki jest półprzezroczysta. Dlatego trzeba sprawdzić na oku jak sie prezentuje, bo brazowa soczewka wcale na twoich blekitnych nie będzie brazowa, a ...piwna, albo z odcieniem...zieleni? To jak mieszanie dwóch farbek ;)