Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Ksan

Wady wymowy...

Polecane posty

Go艣膰 Ksan

Mam straszne problemy z wymow膮... w sensie wydaje mi si臋 ze chyba mam wszystkie mozliwe wady wymowy, chociaz raczej nie Nie wymawiam R, zamiast tego robi臋 takie jakby hhhh czy co艣, no nie wiem, na przyk艂ad z ,,bardzo'' wychodzi ,,baydzo'' ale nie bajdzo, tylko jakby pomini臋cie tego R ale brzmi膮ce troch臋 jak H. No i jeszcze mam problem z 偶 i sz, kiedy艣 wszyscy si臋 艣miali (w艂a艣ciwie to nawet niedawno te偶 kto艣 na to zwr贸ci艂 uwag臋) 偶e m贸wi臋 jak Sid z Epoki Lodowcowej .__. Dla tych co m贸wi膮 to chyba jest super zabawne ale ja si臋 z tym czuj臋 okrrroppnnie Jeszcze mam problem z CZ, i tego nie umiem za bardzo opisa膰, po prostu wychodzi takie CZCZCZCZC, no nie wiem, ale brzmi beznadziejnie >_< Jeszcze do tego mam taki ohydny g艂os i to ju偶 w og贸le jaka艣 tragedia, wszyscy si臋 艣miej膮 ze mnie, a ja staram si臋 nie odzywa膰 do nikogo ani z nikim nie rozmawia膰 bo tak strasznie si臋 wstydz臋 tego jak m贸wi臋, przez to wszyscy z kt贸rymi chodz臋 do szko艂y zacz臋li uwa偶a膰 mnie za jak膮艣 dziwaczk臋, a nie chce rozmawia膰 z nowymi osobami bo si臋 wstydz臋 co sobie pomy艣l膮, mam 15 lat (nied艂ugo 16) i id臋 do liceum w tym roku, najpierw sie cieszy艂am 偶e w ko艅cu si臋 uwolni臋 od tych ludzi ale teraz si臋 boj臋, bo ci ju偶 s膮 przyzwyczajeni troszk臋 do tego jak m贸wi臋, ale tam b臋d膮 wielkie t艂umy ludzi kt贸rzy b臋d膮 s艂ysze膰 mnie pierwszy raz, i pewnie te偶 b臋d膮 mi to jak m贸wi臋 wypomina膰, bo to nie tylkonie wymawianie R bo do tego to by si臋 mogli przyzwyczai膰 tylko to wszystko razemmm ja nie moge... to jest tragedia jaka艣, jeszcze staram si臋 m贸wi膰 wyrazy bez R SZ 呕 CZ i D呕 przez co wychodz膮 mi jakie艣 dziwne zdania albo urywam w po艂owie, np. m贸wi臋 komu艣 ,,mog艂aby艣 mi po.... n-nie wa偶ne'' bo wstydze si臋 powiedzie膰 ,,po偶yczy膰'' bo ma 呕 i CZ .___. Ma mo偶e kto艣 co艣 podobnego? Pewnie nie mo偶e przynajmniej kto艣 si臋 dowarto艣ciuje czytaj膮c jaka jestem beznadziejna

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
musisz p贸j艣膰 do logopedy bo o ile wade wymowy 'r' mo偶na jeszcze uzna膰 za trudn膮 bo musi drga膰 j臋zyk to 'cz' '偶' itp mo偶na sie spokojnie nauczy膰 ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Beznadziejni to byli doro艣li kt贸rzy s膮 lub byli odpowiedzialni za Tw贸j rozw贸j. Dlaczego nie chodzi艂a艣 do logopedy i nie wykonywano z Tob膮 w domu 膰wicze艅. Wszystkie wady wymowy s膮 do pokonania. A nie mia艂a艣 problem贸w z pisownia? Nie wiem ile masz lat , ale na logoped臋 i 膰wiczenia nigdy nie jest za p贸藕no!

Udost臋pnij ten post