Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

buraczki pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, zawsze kupowałam gotowe surówki do obiadu, ale synek zaczyna jeść to co my a właściwie już je. Dzisiaj robię schabowego z piersi, ziemniaki i buraczki... Gotuje je właśnie. Czym je doprawiacie?

Gość gość
pieprzem,solą, cytryną, cebulą

Gość gość
matka cie gotowac nie nauczyla?

Gość gość
nie umiesz wpisać w google?

Gość gość
szukam przepisu pod 14 miesięczniaka tyle ma moje dziecko, stąd pytanie tutaj. Nauczyła ale surówki u nas zawsze były kupne, jedynie mizeria robiona, słoiki buraczków dostajemy jesienią od dziadków ale nie dużo, bo sami mało robią, a chce zrobić buraczki pod synka, stąd pytanie o przyprawy

Gość gość
ja sobie i dzieciom burakow w ogole nie doprawiam. lubimy po prostu sams kotowane buraki starte na tarce. moj maz lubi z olowa i cebula.

Gość gość
cebuli mojemu daje malutko i rzadko więc odpada-do tej pory właśnie tak robiłam bez przypraw tylko ugotowane i ja wolę papki :) więc mielę w blenderze

Gość gość
Po pierwsze źle robisz bo buraków się nie gotuje tylko zawija w folię i piecze w piekarniku . Teraz to już masz pozamiatane zero witamin i mikroelementów które się wygotowały :( teraz to już doprawiaj czymkolwiek i tak to jest niezdrowe :D

Gość gość
Ja przedwczoraj swojemu 13 miesiecznemu robilam,ugotowalam,starlam na drobnej tarce i dotarlam jablko. Wcinal az mu sie uszy trzesly.

Gość gość
gość Po pierwsze źle robisz bo buraków się nie gotuje tylko zawija w folię i piecze w piekarniku . Teraz to już masz pozamiatane zero witamin i mikroelementów które się wygotowały smutas.gif teraz to już doprawiaj czymkolwiek i tak to jest niezdrowe smiech.gif --- nie popadasz w paranoję?

Gość gość
Ja nie doprawiam niczym. Tzn. ja dostaję buraczki zawekowane, w słoikach od rodziców. I one chyba nie są niczym doprawione (tak mi się wydaje). Ja odkręcam słoik i sama jem na zimno. Dziecku podgrzewam z mikrofali. A mąż dodaje sobie do nich trochę soli, pieprzu, cebuli. Wiem, że też niektórzy dają kwasek cytrynowy. W każdym razie ja jem takie bez niczego i są bardzo dobre.

Gość gość
Buraki,sol,pieprz,oliwa,sok z cytryny

Gość gość
Ja dodaje tylko chrzan, ale to odpada dla takiego malucha.