Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spanikowana mama

dziecko i hiv

Polecane posty

Gość spanikowana mama

Jestem kolejna spanikowana, opowiem swoją historię. nie byłam jeszcze na badaniach, ale jakoś strasznie się boje, może sobie poprostu wszytsko wkręcam. jestem dla mojego męża pierwszą, wczesniej miałam dwóch partnerów z jednym kochaliśmy się w prezerwatywie-mówił że nie ma hiv bo robił badanie, jego poprzednik był moim pierwszym a ja jego. To było 7 lat temu, od tamtej pory nie choruje, lekkie przeziębienie, wyniki krwi b.dobre praktycznie okaz zdrowia- nie miałam objawów jak przy zakarzeniu HIV nie przypominam sobie. Teraz mam starszną schizę- boje się że jak jestem + to zaraziłam meża i jeszcze dziecko będzie chore... w prawdzie ryzykownych sytacji nie miałam jako takich, a tamc***anowie byłi moimi długoletnimi partnerami- jeden 5 drugi 2 i nie podejżewałam ich... czy któraś tak miała.. Pomóżcie.. jestem w 5 tyg ciąży i tak bardzo się stresuje że ledwo siedze...

Gość gość
uspokój się kobieto, jesteś zdrowa, większość się nie bada i jest ok, nawet tacy co mieli wielu partnerów, ty masz jakieś stany lękowe wyluzuj będzie dobrze, przytul się do męża :)

Gość gość
Dziewczyno nie zadreczaj sie, bo wpadniesz w paranoje. Niedawno czytalam o mlodej kobiecie, ktora rok temu zostala sparalizowana bo idac do pracy spadl na nia samobojca, ktory skoczyl z dachu.... Wszystko sie moze zdarzyc, ale w twoim przypadku ryzyko zarazenia to jak trafienie glownej wygranej w Lotto - A jak tak sie bardzo boisz to idz zrob test, mozna go zrobic bezplatnie i anonimowo. Na dodanie otuchy powiem ci jeszcze, ze w dzisiejszych czasach z HIV mozna zyc calkiem normalnie, miec dzieci, a przede wszystkim dozyc emerytury;-) Mysle, ze masz za duzo wolnego czasu. Poczytaj ksiazke, obejrzyj film i bedzie dobrze;.) Powodzenia

Gość spanikowana mama
Jejku Babki jestescie kochane, już troche mi lepiej chociaż wiadomo.. to pierwsza ciąża i dlatego tak panikuje, wkręcam sobie różne rzeczy, musze myśleć o tym, że sie denerwując szkodzę dziecku... Na prawdę nie ma powodów do obaw? Myślę o osobach, które śpią z kim popadnie i nic im nie jest, czytalam że zarażenie wcale nie jest takie proste i to mnie troche pociesza