Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Poszkodowana

Nienawidz臋 mojej mamy

Polecane posty

Go艣膰 Poszkodowana

Tak wiem,偶e nale偶y szanowa膰 swoj膮 mam臋,bo nosi艂a mnie 9 miesi臋cy pod sercem i wszystkiego w 偶yciu nauczy艂a i na prawd臋 j膮 kocha艂am ,ale to wszystko jest chore. Kiedy艣 gdy by艂am m艂odsza gdy mialam 8 lat,10,12 mog艂am na dworze by膰 do kt贸rej chc臋 z kim chce czyli np. z kolegami i kole偶ankami na boisku i o nic si臋 nie czepia艂a. Gdy przeprowadzi艂am si臋 do nowego miejsca r贸wno rok temu ona si臋 kompletnie zmieni艂a. Nie pozwala mi wychodzi膰 z kolegami,bo to odmienna p艂e膰 ni偶 kobieta i mi na to zabranai a to s膮 tylko moi koledzy strasznie lubi臋 z nimi sp臋dza膰 czas i rozmawia膰 tak samo jak z kole偶ankami a ona si臋 czepia i mam na to zakaz. Mam najlepsz膮 kole偶ank臋 o imieniu Ania, i j膮 zna i tak na prawd臋 pozwala mi tylko z ni膮 wychodzi膰 bo jak powiem jej imie jakies innej kole偶anki z kt贸r膮 chce wyj艣c to m贸wi ''z t膮 b臋dziesz pi艂a'' nie nie i nie :/ . Nikt nie ma czasu ograniczonego na dworze,ja nie m贸wi臋 ,偶e chc臋 we wiosn臋 siedzie膰 do 23 ale ona juz o 18 ka偶e mi by膰 w domu max o 19, a gdyby da艂a mi swobod臋 to nie by艂abym do p贸艂nocu ale np.do 20 .Jest strasznie sztywna i nigdy nie pozwala mi opu艣ci膰 choc jednej lekcji w szkole wiadomo ,偶e nie chce chodzi膰 na wagary 4 razy w tygodniu bo to tez normalne nie jest ale jesli raz w roku chociazby w dzie艅 wagarowicza podchodze do niej i pytam czy mog臋 nie i艣膰,to ona grozi mi do偶ywotnim szlabanem. Mam tego do艣膰 bo czego bym nie zrobi艂a ona chc臋 mi za to da膰 kar臋, i konsekwencje s膮 najwa偶niejsze zawsze mi tak m贸wi, nie do艣膰,偶e nei zapewnia mi dobrobytu finansowego,bo opr贸cz jedzenie kt贸rego nawet czasem nie ma w lod贸wce nic mi nie finansuje,nigdy mi nic nie kupuj臋 raz na rok co艣 od niej dostane i to nie jest normalne ze mam 15 lat i szukam pracy ,a powinnam cieszy膰 si臋 swoim wiekiem i z niego korzysta膰 ,ale ona mi an to nie pozwla Strasznie mnie ogranicza, jedyne co mog臋 to raz na miesi膮膰 i艣膰 na noc do kole偶anki,ale mi to nie wystarcza jedyne czego chc臋 to 偶eby nie by艂a taka okrutna wobec mnie i mnie tak przera藕liwie jak teraz nie ogranicza艂a cyzli mam na my艣li,偶e jak wychodz臋 na dw贸r to 偶eby nie traktowa艂膮 mnie jak 7 letnie dziecko,cho膰 takie dzieci nawet mog膮 by膰 d艂u偶ej na dworze ni偶 ja i 偶eby da艂a mi wolno艣膰 i choc raz nie ustali艂a czasu i pozwolila wrocic o ktorej chce ja na prawde bym wrocila np. 20 bo to nie zbyt fajne uczucie gdy jestes na dworze z r贸wie艣niczk膮 i 3 m艂odszymi znajomymi a ja jako jedyna musze wczesnie wraca膰 do domu a potem jeszcze ona ma pretensje ze wychodze z ch艂opcami.Ci膮gle si臋 o wszystko czepia o ba艂gan cho膰 jak na reszte nastolatk贸w mam taki porz膮dek,偶e to w g艂owie si臋 nie mie艣ci wszyscy mi m贸wi膮 偶e mam porz膮dek, jest strasznie zadufana w swoich rzeczach i jak ;po偶ycze od niej perfumy i psikn臋 si臋 nimi raz to dostaje kar臋 i grozi mi 偶e zniszczy mi moje ulubione buty, nie mog臋 d艂u偶ej tak 偶y膰 nie wiem czy je艣li to czytacie brzmi to strasznie,ale w rzeczywisto艣ci to jedna wielka udr臋ka,tak bardzo zazdroszcz臋 innym kole偶ankom mamy. Moja zawsze robi mi wioch臋 przy kole偶ankach m贸wi strasznie g艂upie rzeczy no i po co? Tylko po to 偶eby mnie skompromitowa膰,a w wakacje wszyscy mog膮 by膰 na dworze do 22 lub 23 bo w ko艅cu moi znajomi maj膮 po 15 i 16 lat wi臋c nie s膮 jakimi艣 dzie膰mi i tylko ja jak nienormalna musz臋 wraca膰 do domu o 20 a nawet wcze艣niej bo ona uwa偶a,偶e jest ciemna a co lepsza wcale nie robi tego bo si臋 o mnie martwi tylko ewidentnie na z艂o艣膰 , bo og贸艂em mam mnie w d***e tylko na z艂o艣膰 mi robi specjalnie i perfidnie. Podsumowuj膮c nie chc臋 m贸wi膰 藕le ale jej nienawidz臋 , pr贸bowa艂am z ni膮 rozmawia膰,ale to nic nie da艂o.Prosz臋 pom贸偶cie mi co mam zrobi膰,偶eby w ko艅cu zacz臋艂a mnie traktowa膰 jak nastolatk臋 a nie jak dziecko :'(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Ciekawe co to jest
Bo boi si臋, 偶e dasz komu艣 du/ps/ka i b臋dzie trzeba b臋karta karmi膰 i utrzymywa膰 2 darmozjady, jak mia艂a艣 8 czy 12 lat to nie by艂o takiego strachu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Poszkodowana
Ale przecie偶 takich rzeczy z kolegami si臋 nie robi i to chyba logiczne, ja z nimi tylko rozmawiam i si臋 czasem po艣miej臋 a ona jak jaka艣 chora mi zabrania kontaktu z kolegami, to nie jest normalne a twoja wypowied藕 jest 偶a艂osna :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
kolega wy偶ej ma max 10 lat 偶e takie rzeczy c***isz臋 ;) spr贸buj pogada膰 z mam膮 masz racje to troche dziwne ze zabranai ci kontaktu z kolegami,a z tat膮? moze z nim pogadaj

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mo偶e id藕 do psycholog ona ci jakos pomoze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W g艂owie pusto a w kroku 艣led藕. Do nauki g贸wniaro zanim ci臋 kto艣 zap艂odni ty smarkulo!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
kolega wy偶ej ma max 10 lat 偶e takie rzeczy c***isz臋 ;) spr贸buj pogada膰 z mam膮 masz racje to troche dziwne ze zabranai ci kontaktu z kolegami,a z tat膮? moze z nim pogadaj

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pogadaj z rodzicami ale na spokojnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
DO nauki g贸wniaro smarkata. Co za pokolenie, a p贸藕niej chodz膮 dzieciate z brzuchami dziffki co dup/ska daj膮 ka偶demu kto si臋 nawinie i wyrasta z nich taki kto艣 jak ten co si臋 powtarza wy偶ej, bo ma problem z my艣leniem od lod贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mama jest taka z troski o ciebie wiec dziwisz sie? ale jakbys z nia pogadala to moze to wygl膮daloby inaczej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Eh...wida膰 po komentarzach w jakim pokoleniu 偶yjemy je艣li ma si臋 koleg贸 b膮d藕 przyjaciela to ju偶 si臋 jest dupadajk膮, brava za te m膮dro艣ci ...zab艂yszczeli艣cie ;) S膮dz臋,偶e to kwestia charakteru twoja mama ju偶 taka jest i nie poradzisz nic na to,ale wydaj臋 mi si臋 偶e to przez to ze si臋 o ciebie martwi z czasem mo偶e jej przejdzie i pozwoli ci na wi臋cej .Poka偶 jej,偶e ci zale偶y :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
TO PO CO SIE JEJ SLUCHASZ

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
rozmowa ,rozmowa i jeszcze raz rozmowa...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wasze c贸rki tez was bed膮 nienawidzie膰 . Autorko , szkoda mi ciebie bo moja matka by艂a taka sama i rozumiem cie. Niestety nic nie zmienisz , ucz sie dobrze i pracuj na swoj膮 przysz艂o艣膰 zeby uwolni膰 sie za kilka lat od toksyka kt贸ry zatruwa ci 偶ycie . Powodzenia i nie prowokuj k艂贸tni , czasami lepiej zamilkn膮膰 ni偶 wypowiedzie膰 s艂owa kt贸rych nie b臋dzie mo偶na cofn膮膰 :)

Udost臋pnij ten post