Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zachlysniecie mlekim

Polecane posty

Gość gość

moja 6 miesieczna corka dzisiaj zachlysnela sie mlekiem przy jedzeniu. strasznie plakala i nie moglam jej uspokoic przez 5 minut. czy cos moze jej byc w zwiazku z tym?

Gość gość
Nic jej nie będzie.

Gość gość
Mogła zalać sobie płuca i dostać zapalenia pluc. Byłam w szpitalu z dzieckiem i było takie dziecko co sie zachłysnelo mlekiem mamy i od razu antybiotyk ale dziecko miało dwa tygodnie a u ciebie to nie wiem jak to wyglądało ale przestrzegam cie uważaj bo jest bezobjawowe zapalenie pluc wiec możesz nawet nie zauważyć. Ja na twoim miejscu poszłabym w poniedziałek do pediatry tam gdzie dziecko masz zapisane i powiedz ze dziecko sie zachłysnelo i boisz sie bo sie dziwnie zachowuje i niech ci sa skierowanie na rtg bo oslichowo zapalenie czasem nie słychać ze jest. Jak będziesz dziś widziała coś dziwnego u dziecka np świszczący oddech to jedz od razu z nim na ostry dyżur

Gość gość
Bez przesady. Dzieci dopiero uczą się połykania dlatego im się to zdarza.

Gość gość
Byłam w szpitalu z dzueckiem 2 tygodnie. Wyszłam z nią tydzień temu wiec mi nie nie ze przesadzam bo to co widziałam to nie masz nawet pojęcia

Gość gość
kobieto, błagam, nie siej paniki!!!! Po co straszysz bezobjawowym zapaleniem płuc?! jak ty jesteś taka przewrażliwiona, to pamiętaj, że nowotwory też przebiegają bezobjawowo - wszyscy mają latać na tomografię??

Gość gość
caly dzien z corka bylo wszystko ok, ale caly czas ja obserwuje. slyszalam o bezobjawowymzapaleniu pluc i chyba pojade z nia w poniedzialek do pediatry....

Gość gość
wiesz co to jest bezobjawowe zapalenie płuc? zapalenie płuc w przebiegu zakażenia mycoplasmami, a nie zachłyśnięcia mlekiem. Zachłystowe zapalenie płuc się zdarza oczywiście, ale na litość bez paniki!

Gość gość
mysle ze będzie ok ,ale może się zdarzyć ze będzie miało zapalenie oskrzeli itp.po zachłysnieciu to ponoc normalne

Gość gość
to moje pierwsze dziecko i zdaje sobie sprawe z tego, ze czasami za bardzo panikuje..

Gość gość
kurcze mój młodszy synek ma niecałe 3 miesiące i się już chyba z 20 razy zachłysnął jak nie mlekiem to herbatką tak łapczywie nieraz ciągnie,a ostatnio tak się wygiął w kąpieli że główkę wsadził pod wodę ale by mi nie przyszło do głowy że można z zachłyśnięcia mieć zapalenie płuc,to teraz się będę martwić

Gość gość
ja na poczatku tez o tym nie wiedzialam, a od kiedy znajoma mi powiedziala i poczytalam troche na ten temat to zaczelam sie martwic za kazdym razem jak moja mala czyms sie zachlysnela.. Mamy, czy ktores z waszych maluszkow przecodzilo takie zapalenie pluc??

Gość gość
mój kilkudniowy syn miał zachłystowe zapalenie płuc i zero objawów, lepiej panikowac niz cos zlekcewazyc. Autorko w poniedziałek idz z mała do lekarza i ja zbadaj dla świetego spokoju

Gość gośćmmmm
Ja wlasnie leze z synem ktory ma 6 tygodni i ma bezobjawowe zapalenie pluc. Jedyne po czym lekarze stwierdzili ze jest chory to zdjecie rtg. Przyczyna zapalenia jest zalanie pluc mlekiem podczas karmienia.