Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niestety nie pokochałam dziecka które adoptowaliśmy co teraz

Polecane posty

Gość gość

Jak wygląda procedura oddania, "zwrotu"? Nie pokochałam go niestety, jestem do niego niechętnie nastawiona. Mojemu TŻ jest wszystko jedno czy ono będzie z nami czy nie. Mamy je 8 miesięcy.

Gość gość
mam nadzieję, że to głupi żart, mam nadzieję, że takie suki po ziemi nie chodzą

Gość gość
Eeeee... no już nie pier/dol, że nie zapoznając się z procedurami, nie wiesz co zrobić. Marne prowo. Btw. co to jest TŻ? Towarzystwo Żywności?

Gość gość
TŻ - towarzysz życia. I nie, nie założyłam tego tematu aby prowokować.

Gość gość
Myślę żę powinnaś z jakimś prawnikiem porozmawiać o tym.

Gość gość
Provo :D z żadnym TŻ nie dostałabyś dziecka do adopcji, ani sama, tylko małżeństwa mogą.

Gość gość
Z towarzyszem życia, to możesz pandę adoptować, debilko.

Gość gość
tak tylko zaraz dalej będzie ściemniała że mówiąc TŻ miała na myśli męża... :D

Gość gość
Chyba tylko pomoc prawnika Ci została.

Gość gość
zabij je

Gość gość
do autorki: jak masz paragon to zawsze możesz oddać. A jeżeli transakcja była przez internet to możesz do 14 dni oddać bez podawania powodu. aaaaleee. to już 8 m-cy. Więc niestety. Zwrot na podstawie paragonu/faktury. chociaż myślę, że będzie problem. Można oddać bez śladów użytkowania. A przez 8 miesięcy rozmiar się zmienił. ehhhh, żałosna kretynko i ten twój TŻ (twój żabojad / żebrak ?)

Mozna moja znajoma nie miała meza a zaadaptowała chlopaka .

Gość gość
to prowokacja

Głupie prowo, na przyszłość...więcej emocji! Jest ci szkoda, że go nie pokochałaś, płaczesz po nocach, masz wyrzuty sumienia, ale nie masz wyjścia, bo twe serce nawet nie drgnie na jego widok. Ten TŻ to kropka nad i dodana by było bardziej niedbale i infantylnie/

Gość gość
28.03.14 [zgłoś do usunięcia] Lady93 Mozna moja znajoma nie miała meza a zaadaptowała chlopaka . X Zaadaptować, to można strych debilko.

Zaatoptowała * To moze byc prawda a czy myslicie ze miłosc do dziecka zaczyna sie z dniem gdy wy patrza go w domu dziecka ? Nie , to musi potrwac zeby poznac te dziecko w takim razie czemu dzieci sa przenoszone z rodzin adopcyjnych do innych rodzin ? Lub oddawane do domu dziecka

Gość gość
Prowo !!! Tobie żadna komisja nie dałaby dziecka .TZ .Hahahahaha .poczytaj najpierw przepisy a potem zakladaj durne prowa ,debilko .

Oj mozna zaadoptowac dziecko bez męza moja znajoma zaadoptowała takiego dzieciaka .

Gość gość
oddaj do reklamacji, masz rok od daty na paragonie

Gość gość
Ale twoja znajoma miala TŻ ? Nikomu na ladne oczy nikt nie daje dziecka .Akurat znam te wsztstkie procedury ktore trzeba przejśc . Jesli znajoma sklamala ze zyje na kocia lapę no to da dobry przyklad dziecku jesli instytucje oszukała !

Gość gość
Stabilny związek Aby adoptować dziecko, musicie być małżeństwem z co najmniej pięcioletnim stażem. Wasz związek powinien być także stabilny i trwały, oparty na miłości, szacunku oraz poczuciu bezpieczeństwa. Osoby samotne mogą adoptować dziecko Osoby samotne także maja szansę adoptować dziecko, jednak zarówno ośrodki, jak i sąd udzielają pierwszeństwa małżeństwom.

Gość gość
Jakie warunki trzeba spełnić, by rozpocząć starania o adopcję? Rodzina lub osoba samotna, która myśli o przysposobieniu dziecka powinna w pierwszej kolejności skontaktować się z najbliższym Ośrodkiem Adopcyjno Opiekuńczym. Najczęściej w rozmowie telefonicznej pracownik ośrodka umawia rodzinę na spotkanie z osobą zajmującą się adopcjami. Podczas pierwszego spotkania kandydaci na rodziców adopcyjnych zostają szczegółowo zapoznani z dalszą procedurą. Podstawowe wymagania wobec kandydatów są określone przez Kodeks Rodzinny i Opiekuńczy, który mówi, że: "Przysposobić może osoba mająca pełną zdolność do czynności prawnych, jeżeli jej kwalifikacje osobiste uzasadniają przekonanie, że będzie należycie wywiązywała się z obowiązków przysposabiającego" oraz, że "między przysposabiającym a przysposobionym powinna istnieć odpowiednia różnica wieku". Te bardzo ogólne wymagania są weryfikowane przez Ośrodek Adopcyjno Opiekuńczy, a w dalszej kolejności i ostatecznie przez Sąd. Podczas pierwszej rozmowy z pracownikiem Ośrodka kandydaci dowiadują się o wszystkich zaświadczeniach, jakie są konieczne do rozpoczęcia procedury adopcyjnej w tym Ośrodku. W większości Ośrodków w Polsce wymagane są następujące dokumenty i zaświadczenia: odpis zupełny aktu małżeństwa zaświadczenie o niekaralności w formie wypisu z rejestru skazanych zaświadczenie o braku zdrowotnych przeciwwskazań do adopcji wydane przez lekarza pierwszego kontaktu dla obojga kandydatów osobno zaświadczenie o braku zdrowotnych przeciwwskazań do adopcji wydane przez lekarza psychiatrę dla każdego z kandydatów osobno; może to być zaświadczenie od lekarza prowadzącego gabinet prywatny zaświadczenie o zatrudnieniu i o zarobkach; jak wyżej; w przypadku osób prowadzących działalność gospodarczą wypis z rejestru oraz PIT za ostatni rok opinia z zakładu pracy rekomendacje przyjaciół i znajomych pisane odręcznie z podanym adresem X Rodzina, czyli małżeństwo albo osoba samotna, żaden konkubinat nie ma szansy.