Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy warto oszczedzac pieniądze

Polecane posty

Gość gość

ktos z was co miesiac skrupulatnie odklada pewne kwoty? oplaca sie to przy dzisiejszym oprocentowaniu lokat???

Gość gość
a po co lokaty? teraz jest świetny czas na inwestowanie na giełdzie, kup akcje JSW (jastrzębskiej spółki węglowej) gwarantuje ci zysk na poziomie 100-200% w ciągu 1-2 lat

Gość gość
Oszczędzać zawsze warto, ale nie nikt rozsądny nie lokuje w dzisiejszych czasach oszczędności w bankach.

Gość Krolowa jest tylko jedna
to bankierom nie mozna ufac?

Gość gość
na gieldzie sie nie znam w ogole wiec co mi pozostaje jak nie banki?

Gość Krolowa jest tylko jedna
ja inwestuje w skarpety po prostu jestem juz za duzym panem zeby cerowac 🖐️

Gość gość
tylko do skarpety lub do sloika

Gość gość
28.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość na gieldzie sie nie znam w ogole wiec co mi pozostaje jak nie banki? X Skoro chcesz być "dawcą' kasy dla kredytobiorców, to prońcie bardzo.:D

Gość gość
to chyba jeszcze wiekszy bezsens bo w banku to masz chociaz te 3% i nie stracisz na inflacji

Gość gość
pożyczaj na kokos.pl to są pożyczki społecznościowe, ktoś chce inwestować, a ktoś inny chce pożyczyć, więc dzięki temu serwisowi są ci ludzie łączeniu, oczywiscie nie jest tak ze jak ktos pozyczy tysiąc to odda tylko tysiąc, oczywiscie na tym zarobisz, tam można zarobić do 16% rocznie, ja tam też inwestuje, zazwyczaj wystawiam oferte że pożyczę na 10-12% rocznie, dla mnie to i tak wystarczająco dużo i znacznie więcej niż na lokatach Wielu się boi że ci ludzie nie będą spłacać, ale spoko, ten serwis już jest dzisiaj na tyle rozwinięty że mają wiele zabezpieczeń. Ja póki co nie mam żadnych zastrzeżeń

Gość gość
a co miz 80 zl, to moze byc cos dla gimnazjalistow, liecalistow, ktorzy maja male oszczednosci a jak ktos ma kilkadziesiat tys to gowno nie pieniadze

Gość gość
warto oszczedzac jak sie ma jakiś cel i odpowiednie zarobki. inwestować można zarabiając 10 tys lub więcej np. Amber gold, Grobelny Baksik Filary itd. :-) przy 2-3 tys to nie oszczędzanie tylkociłanie

Gość adam palcerek
Lokaty to bzdura. Inwestuje się np. w nieruchomości, gdzie ceny są faktycznie niskie. Popatrzcie na JARTOM, to przykłady dobrych okazji, ale wymagające miliionów. Lokata jednak nie przynosi zysków.

Gość gość
mimo wszystko warto oszczędzać choćby na lokatach sęk w tym jednak że efekty widać dopiero po dłuższym czasie gdy zadziała zasada procentu składanego. Oprocentowanie lokat nie jest zbyt wysokie, jednak biorąc pod uwagę bardzo niską lokatę z pewnością warto korzystać. tu jest aktualnie porównanie lokat: http://cykl.leadkredyt.pl/wynik-lokaty_bankowe,5000-0-1-12-2-0-1-0-0-0-m4-0.html

Gość gość
dla mnie w dzisiejszych czasach to porazka.....3% to kpina.....wole za moja kase pobalowac...a kto biednemu zabroni zyc na bogato!!!! :P